[single_post_category_name]

Kærlighedsbrevkassen: Han siger, vi kun er venner

Det er os en ære at præsentere vores nye kærlighedsbrevkasse! Her kan du stille vores kærlighedscoach, Stine Gram, spørgsmål om alt fra håndtering af et knust hjerte, til gode råd om, hvordan du bliver bedre til at date. I denne uge er en læser forvirret over sin dates signaler. Har du selv spørgsmål til Stine kan du skrive til hendes mail: mail@love-coach.dk eller en DM til @kaerlighedscoach på Instagram. Alle breve vil selvfølgelig fremgå som anonyme.

________________________

LÆS OGSÅ: Kærlighedsbrevkassen: Han har brug for tid. Hvad skal jeg gøre?

Spørgsmål:

“Hej Stine

Jeg bliver nødt til lige at give det et forsøg og skrive til dig.

Jeg står i den her situation, hvor jeg har set en fyr gennem et halvt års tid nu. Hans signaler er lidt blandede, da han kan sige, at vi bare er venner, men alligevel tager han mig ofte med hen til venner og hans familie. Vi ses nærmest dagligt og sover sammen, hver gang vi har sex/putter osv. Altså opfører os, som kærester gør. Han siger, han er glad for mig, og det er jeg heller ikke i tvivl om, at han er! Men grundet hans blandede signaler er jeg dog i tvivl om, om han virkelig kun vil være venner, eller om han bare ikke tør være ærlig over for sig selv/mig omkring hans følelser.

Jeg vil derfor gerne have dit råd til, om det er noget, jeg skal fortsætte med at kæmpe for og bygge videre på, eller om jeg bør give slip og trække mig?

Mange hilsner B.G.”

Svar:

Hej B.G.

Mange tak for din besked. Jeg synes, det er ærgerligt, at ’vi er bare venner’-flosklen bliver misbrugt i den grad, som den gør. Vi bruger det i flæng, og kun sjældent betyder det, at vi rent faktisk er venner. Det er ofte noget, der bliver sagt, når man ikke vil være kærester, men man vil alligevel ikke give slip, fordi der er visse fordele ved relationen – måske god sex, tryghed og en følelse af samhørighed. Ja, man kan endda elske hinanden uden at ville være i et forhold, så ’venskabet’ kan reelt set godt byde på en følelse af kærlighed. Det vil jeg ikke benægte.

Men … det er ikke det essentielle her. Det lader til, at du ønsker at være kærester med ham, og det har han sagt, at han ikke vil. Nu må du så gøre op med dig selv, om ’vi er bare venner’-spillet tilfredsstiller dine behov, eller om det vil gøre dig ulykkelig på den lange bane, jo flere følelser du får for ham. Der er egentlig ikke noget forkert i sådan en hverken fugl eller fisk-relation, hvis den gør begge parter glade. Så du skal bare være ærlig over for dig selv og spørge: ”Fungerer det for mig? Gør det mig glad?” Mit gæt er, at det gør det nok ikke, siden du skriver til mig.

Jeg ville tage hans ord for gode varer – også selvom hans adfærd viser noget andet. For han har alt at miste ved at sige det til dig. Han kunne jo risikere, at du skred. Så man må formode, at hans motivation for at sige, at I bare er venner, er, at han gerne vil være ærlig over for dig og ikke forpligte sig. Det er muligt, at han ikke tør være ærlig omkring sine følelser for dig, men det er hans problem. Ikke dit. Du kan jo ikke tvinge ham til at være ærlig over for sig selv. Men det handler egentlig ikke om, om han har følelser for dig, for det har han da sikkert. Det handler om, at han ikke vil være i et forhold.

Du spørger, om du skal kæmpe for det, men du kan ikke kæmpe for det alene, for I er to, der skal være enige. Du må forholde dig til det, han siger, og tro på det, og hvis du ønsker noget andet end det, han kan tilbyde dig her og nu, har du vel kun den ene mulighed at trække dig? Først ville jeg dog tage en ærlig snak med ham, hvor jeg fortalte om mine følelser, men også fik sat mine grænser. Det kunne være noget i stil med: ”Jeg er virkelig glad for det, vi har sammen, men som tiden går, får jeg flere og flere følelser for dig, og hvis du stadig mener, at du kun vil ’være venner’, er jeg nødt til at trække mig for at passe på mig selv og for at holde mine muligheder åbne, da jeg ønsker en kæreste.”

Hvis han skal indse, at han rent faktisk ønsker at blive din kæreste, vil han opdage det, når du ikke længere er tilgængelig. Der skal tit dette tomrum til, før vi mærker, hvad vi har mistet. Det kan være et wakeup call for ham. Men dit valg skal være baseret på, hvad der er bedst og mest selvkærligt for dig.

Bedste hilsner Stine

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide