Kærlighedsbrevkassen: Min ekskæreste kontakter mig

Info:
Stine Gram
Kærlighedscoach
Find mere info her:

Det er os en ære at præsentere vores nye kærlighedsbrevkasse! Her kan du stille vores kærlighedscoach, Stine Gram, spørgsmål om alt fra håndtering af et knust hjerte, til gode råd om, hvordan du bliver bedre til at date. I denne uge prøver en læser at komme videre efter et længerevarende forhold. Har du selv spørgsmål til Stine kan du skrive til hendes mail: mail@love-coach.dk eller en DM til @kaerlighedscoach på Instagram. Alle breve vil selvfølgelig fremgå som anonyme.

LÆS OGSÅ: Hvordan kan den undvigende og ængstelige nærme sig hinanden?

____________________________

SPØRGSMÅL:

“Hej Stine

Min ekskæreste ville ikke være sammen med mig, men han skal gerne ind og markere sig en gang om måneden i form af beskeder og opkald, når jeg er lige ved at komme mig lidt over ham. Når vi så ser hinanden igen en dag, så ignorerer han mig fuldstændig, til der igen er gået en måneds tid. Hvad handler det om?

Kh. M”

SVAR:

Hej M

Dette scenarie hører jeg rigtig tit om. Nu ved jeg ikke, hvor længe I var kærester, eller hvordan forholdet sluttede, men noget tyder på, at der er noget, han savner fra forholdet. Han fik noget ud af at være i et forhold til dig, og det vil han stadig gerne have, dog helt uforpligtende nu. Så han ønsker lige netop dén ting, som fungerede for jer som et par, men ikke andet.

Oven i det er et brud altid ubekvemt, og en del af ham ønsker måske at komme (delvis) tilbage til det velkendte og trygge. Det er forståeligt, og det er menneskeligt. Men det er også egoistisk. Han har ikke i sinde at blive usynlig i dit liv, før han selv er klar til at komme rigtigt videre, og det sker ofte først, når der er en ny inde i billedet. Han tænker mest på at få opfyldt sine egne behov her og nu, for jeg hører ikke i dit spørgsmål, at han overvejer, hvad der er godt for dig, eller om han sårer dine følelser. Du spørger, hvad det handler om, og mit bedste gæt er, at det er de ting, det handler om.

Og lad mig så supplere med at sige, at hvis du ønsker at komme dig helt over ham, er det uhensigtsmæssigt at bevare ham i dit liv på den måde, hvor det hverken er fugl eller fisk, og det udelukkende foregår på hans præmisser. Du kunne måske spørge ham, hvad han ønsker, selvom hans handlinger viser det ret tydeligt. Men ved at du spørger ham direkte, viser du, at du ikke er villig til at spille med på hans regler, for han ser nok helst, at I ikke taler om det, og at han ikke skal svare på, hvad hans intention med at kontakte dig er.

Du kan også vælge at sætte foden ned (fordi du allerede kender svaret) og bede ham om ikke at kontakte dig igen. Hvis du har brug for det, kan du sagtens være ærlig og sige, at det er svært at komme videre, så længe I stadig har kontakt. Det er sårbart at være ærlig omkring sine følelser, men det gør dig mere autentisk, så det er noget, du primært gør for din egen skyld, fordi DU har brug for at være ærlig – ikke fordi du vil have noget ud af det i forhold til ham. Det er nok den bedste måde at komme videre på, selvom det kan være rigtig svært, når han stadig står med foden i døren. Det kræver en del viljestyrke fra din side.

Jeg håber, du kommer godt videre og tager vare på dig selv.

Allerbedste hilsner Stine

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være