Undersøgelse: Sådan har danskerne det i virkeligheden med Valentine’s Day

Elsker, elsker ikke. Fejre Valentinsdag eller ej! Det er et omdiskuteret emne hvert år. Men hvad synes danske singler egentlig om dagen? Det har datingappen happn undersøgt i en global kortlægning blandt sine brugere. Kun hver ottende danske single har planer om at fejre den i år. Samtidig svarer en ud af fire, at det er en vigtig dag til at fejre kærligheden.

LÆS OGSÅ: Disse stjernetegn er de mest populære at date

Middag med levende lys, chokoladeæsker eller tolv røde roser er ting, som de fleste forbinder med Valentinsdag. Romantisk eller bare klichéagtigt? Happn har spurgt sine brugere rundt om i verden, hvordan de har tænkt sig at fejre dagen, og hvad de egentlig kan lide ved den. En ud af otte danske singler siger, at de vil fejre romantikkens dag i år. Det er mindre end det globale gennemsnit på 21 procent og mindre end i andre lande som Tyskland, Sverige og Argentina.

På spørgsmålet om, hvad man egentlig synes om dagen, er der delte meninger. Godt fire ud af ti danske singler svarer, at dagen er til for at fejre kærligheden. Og samtidig siger 21 procent, at den er cheesy og kommerciel. 51 procent svarer, at det er en dag som alle andre.

– Historisk set har Valentinsdag været dedikeret til kærestepar, men de seneste år har det i højere grad udviklet sig til at være en fejring for alle, der vil hylde kærligheden. Uanset om det er sammen med en partner, venner eller familie. Vi kan se, at størstedelen af vores brugere byder denne forandring velkommen. Ikke mindst for at mindske følelsen af stress og pres over, at man skal være i et forhold den 14. februar, siger Marine Ravinet, Head of Trends hos happn.

Valentinsdag – gammeldags og forældet?

Et flertal af danske singler synes, at synet på Valentinsdag bør ændres. 28 procent synes ikke, at det skal spille nogen rolle, om man er i et forhold eller ej. Og 25 procent siger, at fejringen er forældet og bør ændres, så den passer ind i nutidens normer. 48 procent kan dog godt lide traditionen, som den er.

Topliste: Her fejrer det laveste antal singler Valentinsdag:

  1. Italien – 11 procent
  2. Danmark – 13 procent
  3. Frankrig – 17 procent
  4. Belgien – 17 procent
  5. Spanien – 19 procent

Kilde: Happn

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er