[single_post_category_name]

Sig mig, er vi egentlig kærester?

Der er gået fire måneder, og du er stadig ikke sikker på, hvor I står. Er I egentlig kærester, eller dater I mere uforpligtende? Du er ikke helt sikker – og helt ærligt, så tør du ikke rigtig spørge. Det kunne jo være, han kiggede underligt på dig eller sagde, at han faktisk ikke var klar til et forhold. Og det svar undgår du, så længe du IKKE spørger ham.

Men grunden til, at du overhovedet føler trang til at spørge, er sandsynligvis, at han signalerer lidt forskelligt. På en måde viser han dig, at han gerne vil dig, og på en måde virker han distanceret. Hvordan kunne det se ud? Jo, når I er sammen, hygger I jer vildt meget og har det rigtig godt. I slapper af i hinandens selskab, og du føler, at han er lige så vild med dig, som du er med ham.

Men når I ikke ses, hører du intet. Aldeles ingenting. Eller måske får du en Snap eller noget andet uden nogen mening, som ikke er et nævneværdigt kontaktforsøg. Blot en ’her er jeg’ eller ’se mig’. Han spørger med andre ord ikke, hvornår I skal ses igen, så det står hen i det uvisse, og du må bare vente og se … eller selv spørge. Men hvis du har taget initiativ til de seneste to-tre dates, har du nok ikke lyst til at blive ved med det.

Gør ingenting og flyt fokus

Og det er forståeligt, for så ved du reelt ikke, om han er interesseret. Det svar får du nemlig først, når du sætter dig på dine hænder og gør absolut ingenting. Så får du dit svar. Og måske hører du ingenting, måske hører du ingenting af betydning (altså der bliver ikke taget initiativ til at ses), eller måske foreslår han en ny date. Det er ligesom de tre scenarier, der er. Så mit råd vil være at forholde dig passiv, hvis du allerede har taget initiativ og nu er nysgerrig på, hvad der egentlig foregår ovre i ham.

Dernæst vil jeg sige, at du bør flytte dit fokus fra ’er han interesseret?’ til ’passer vi sammen?’ og ’ønsker vi det samme?’. Det er LANGT mere relevant at stille de spørgsmål end at vide, om han er interesseret. Altså hvis du ønsker et seriøst parforhold, selvfølgelig. Hvis det ikke kun handler om leg og bekræftelse for dig, men om et dybt ønske om at finde en stabil partner, som du kan skabe et sundt parforhold med, som holder på den lange bane. Er DET dit ønske, har du langt vigtigere ting at tage stilling til, end om en mand er vild med dig.

Processen i det seriøse bevidste parforhold

Faserne i et seriøst og bevidst parforhold har det med at følge en vis proces. Den består af 3 faser. Første fase varer typisk 1-3 måneder, hvor man finder ud af, om man vil være kærester. For det ved man faktisk ofte godt, om man vil, hvis det føles helt rigtigt, og begge er lige begejstrede for hinanden. Det er et naturligt ønske, at det skal skride fremad, for man vil jo ikke miste det dejlige menneske, man lige har mødt. Så selvfølgelig sørger man for at ses jævnligt, og man kan ikke lade være med at holde kontakten, og man føler sig tryg nok til at sætte ord på sine følelser. Relationen er hverken svær, indviklet eller forvirrende. I vil begge det samme, og I er klar! I denne fase finder du ud af 1) om han vil noget seriøst, 2) om han vil det med dig, og 3) om I så stopper med at se andre.

Dernæst kommer tvivlsfasen, hvor I ser flere sider af hinanden, som I skal tage stilling til. I begynder at slappe af og tager masken af, og selvom I er i forelskelsesfasen, er den indledende betagelsesfase, hvor I idealiserer hinanden, forduftet. Derfor vil I naturligt kunne mærke en lille (eller stor) tvivl, når I skal vurdere, om I kan leve med det ene og det andet hos den anden, som I ikke så i betagelsesfasen. Denne fase kan vare 12-24 måneder. Og når I har taget stilling til de tvivl, der måtte opstå, og stadig vælger at blive sammen, har I valgt hinanden til igen. Men denne gang på et langt mere oplyst grundlag end i den første fase. Det er denne fase, der bliver forholdets stærke fundament, som I kan bygge videre på.

Til sidst kommer den fase, hvor man committer sig til hinanden på den lange bane, fx får børn, bliver gift og flytter sammen. Den varer resten af forholdet og måske resten af livet. Her føler I jer trygge ved hinanden og forholdet, fordi I netop har været igennem tvivlsfasen og bevidst valgt hinanden til igen og fået bygget et solidt fundament, hvor tvivl er blevet erstattet af tryghed og tillid.

Og hvis du ønsker den her slags forhold, skal du egentlig bare tage stilling til, om ham, du dater, også ønsker den slags forhold. Det er nærmere dét, du skal finde ud af, end om han er vild med dig, for at være vild med en betyder jo ikke, at man nødvendigvis er parat til et bevidst parforhold, eller at man ønsker det eller overhovedet evner det. Det kræver nemlig, at man tør være åben og modig nok til at stille både nysgerrige og svære spørgsmål for virkelig at lære hinanden at kende. Man skal engagere sig i den anden, og man skal have lyst til både at give og modtage (og altså ikke bare modtage og få egne behov opfyldt).

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide