Træd ud af smerte-land og se dit liv mere klart

info
Christina

Christina Wichmann Rosenkvist har en kandidat i Psykologi og Informatik, og er uddannet Business- og Life coach.

Til daglig arbejder Christina i sin egen virksomhed som digital kreatør og coach.

Du kan følge Christina på Instagram under navnet @christinawr eller se mere til hendes arbejde på christinarosenkvist.dk

Hos ChriChri elsker vi at læse og lære om selvudvikling, hvordan vi kan bryde dårlige vaner og hvordan vi kan skabe forandring i vores liv. Derfor er vi superglade for, at vi har teamet op med coach Christina Wichmann Rosenkvist, som  vil guide dig til netop dette her hos ChriChri. 

Ender du ofte med en følelse af skam og føler du dig enormt ramt hvis noget ikke fik det udfald som du ønskede?
Har du nogensinde tænkt over, at det kan skyldes, at du digter fortællinger om dig selv i forhold til hændelser og dine relationer til andre mennesker i dit liv?

Nu tænker du måske, at det er lidt mærkeligt, at jeg beskylder dig for at lyve. Men hæng lige på engang. Vi mennesker forstår nemlig verden ud fra de erfaringer og traumer, vi hver især kommer med. Vores forståelse af verden er derfor subjektiv og er ofte med til at retfærdiggøre, hvad der skete i en given situation. Det er derfor hverken faktuelt eller objektivt, hvilket kan efterlade os i en form for lidende tilstand, fordi vi får det til at betyde noget bestemt om os selv – f.eks hvis vi bliver afvist, kan dette blive et tema i flere områder af livet.

Udfordringen med den slags subjektive tolkninger af hændelser, er at det kommer til at bestemme, over vores handlinger efterfølgende. Det kan afføde flere af den slags situationer, som vil bekræfte os i vores narrativer, mere end de faktuelle hændelser. Det kan derfor føles, som om det kører i ring for dig.

Skil det ad

Min gamle matematiklærer sagde altid, at man skulle huske at skille skæg og snot for sig – med det mente han, at man skulle skille X’er og Y’er fra hinanden, når vi skulle løse ligninger. Den metafor kan man også bruge, når vi taler om fakta og narrativer, da de to ting ikke altid har noget med hinanden at gøre. De bør skilles ad, for at kunne se klart. Der kan nemlig være forskel på, hvad der faktuelt skete og hvad du har fået en situation til at betyde om dig, som er blevet til et narrativ om, hvordan du er.

Kom ud af den negative spiral

Forestil dig disse to scenarier. Du genkender dem sikkert. Kort fortalt: du fik ikke jobbet du brændte for eller din kæreste er gået fra dig. I disse situationer kan det være let at falde i “ingen-vil-have-mig” fælden. Men prøv at stoppe op og tag fakta-brillen på, så du ikke kommer til at hænge for længe ud i smerte-land, hvor du føler dig uønsket og uduelig.

En god øvelse er, at skrive ned hvad der skete helt faktuelt. Her er det vigtigt, at du tager dine følelser ud af det, altså det der skete inden i dig, imens det stod på. Du skal nemlig op og se det mere fra et helikopterperspektiv. Var det ikke dig der fik jobbet, så var det måske fordi, en anden var et bedre match til virksomheden og ikke fordi ingen vil have dig.

Når du har skrevet ned, hvad der skete, kan du forsøge, om du kan komme med alternativer. Hvad kan det ellers betyde? – Her kan du hjælpe dig selv ved, at skrive noget mere opløftende eller helt neutralt, som ikke har noget med dig personligt at gøre.
Hvis du føler, at du sidder og lyver, så sig til dig selv, at det faktisk var det, som du gjorde før, da du fortalte negative og tyngende historier om dig selv. Hvorfor så ikke fortælle dig selv noget mere kærligt og neutralt, som ligeså vel kan være sandt om dig?

Metoden med at skille narrativer fra fakta, kan med fordel benyttes på flere områder af dit liv, men også på hændelser fra tidligere i dit liv. Det kan faktisk være enormt befriende og forfriskende, at give dine narrativer nyt indhold, så du kan komme videre. Rigtig god

fornøjelse med at få løftet dig selv ind i et lettere selvbillede.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og