Sådan dækker du et smukt nytårsbord

Indeholder reklamelinks

Nytårsaften er lige om hjørnet, og selvom det nok bliver en mere stille en af slagsen i år, så er der ingen grund til ikke at give den gas med borddækningen, uanset om I kun er et par stykker, eller om I er 10. Her kommer vi med et par tips til, hvordan du kan skabe et smukt nytårsbord, som indbyder til fest og lækker mad.

LÆS OGSÅ: Sådan klarer du nytårsmenuen uden tidspres

Hav borddækningen på plads:

Medmindre du er typen, der ofte afholder middagsselskaber, så kan det godt være svært at huske, hvordan man dækker bordet korrekt. På hvilken side skal glassene stå? Og hvordan er det nu med dessertbestikket?

  • Start fra højre mod venstre med at stille vandglasset først, hernæst hvidvinsglasset, rødvinsglasset og til sidst dessertvinsglasset. Kaffe- eller tekoppen sættes på bordet efter desserten. Koppen sættes længst ovre mod højre.
  • Tallerknerne sættes ovenpå hinanden – tallerknen til hovedretten nederst og forret ovenpå – suppeskål allerøverst, hvis I også skal have suppe (medmindre det er til natmad). Ovenpå tallerknerne placerer du servietten. Har man sidetallerken skal den stå til venstre for de andre tallerkner.
  • Læg bestikket således, at man spiser forretten med det bestik, der ligger yderst og det inderste til hovedretten. Dessertbestikket lægges over tallerkenen med skeens skaft mod højre og gaflens mod venstre. Skal der smør på bordet, lægges smørkniven på sidetallerkenen.

Vælg et tema:

Inden du går igang, er det en god ide at overveje, hvilket tema du godt kunne tænke dig at dit nytårsbord skal have. Skal det være klassisk og enkelt? Farverigt? Eller skal det være et festfyrværkeri af et nytårsbord? En god ide er at kigge på, hvad du har i forvejen og tage udgangspunkt i dét. Hvilket tema passer godt til dit service? Er du ikke selv verdens mest opfindsomme menneske, så lad internettet være din ven, og find inspiration på eksempelvis Pinterest.

Gør dig umage med de små detaljer:

Du kan virkelig få dit nytårsbord til at se gennemført ud ved at fokusere på de små detaljer. Vælg stofservietter i stedet for papirservietter, køb smukke blomster, lav bordkort og hvis du ikke har det i forvejen, så invester i nogle smukke glas, en smuk dug og noget lækkert bestik.

  1. Vinglas fra Bloomingville // 2. Champagneglas fra Bloomingville  // 3. Vandglas fra RAW // 4. Vase i Northern Green fra RAW, 169 kr.  // 5. Guldbestik fra RAW // 6. Forretstallerken i Glass Beads fra RAW  // 7. Middagstallerken i Midnight Blue fra RAW // 8. Hvidt twistet stearinlys // 9. Stofserviet fra Lovely Linen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være