Er du sikret i tilfælde af arbejdsløshed? Derfor bør du melde dig ind i en a-kasse

Dette indlæg er sponsoreret

Gennem den seneste corona pandemi, har mange arbejdspladser desværre været nødt til at fyre en del medarbejdere. Det viser, at man aldrig kan vide sig sikker på at have en job resten af livet, og at alle pludselig kan stå som arbejdsløse i kortere eller længere perioder.

LÆS OGSÅ: Rejseguide: En weekendtur i Bergen behøver ikke være dyr

Hvis man står i den uheldige situation, og har mistet sit job, er det vigtigt at være dækket godt ind på forhånd. Dette kan gøres gennem en god a-kasse. Hvis man er medlem af en a-kasse, kan man nemlig få dagpenge med det samme som en kompensation for løn, indtil man kommer i arbejde igen.

Alternativet er kontanthjælp, som er en del mindre udbetalt, og som man kun kan få under nogle bestemte omstændigheder – du må f.eks. stort set ikke eje noget af værdi.

Sådan virker en a-kasse

En a-kasse er noget du betaler for på månedlig basis for netop at dække dig selv ind, hvis du nu skulle blive fyret. For at få glæde af dit medlemskab, og dermed dagpenge, kræver det dog, at du opfylder nogle specifikke krav, blandt andet skal du have været medlem af din a-kasse i et år forinden du bliver ledig.

Derudover er der krav til hvor meget du skal have tjent, samt at du aktivt skal søge job mens du får dagpenge. Det er altså vigtigt at du melder dig ind i en fagforening før du bliver ledig for at kunne få dagpenge. Du kan også finde andre råd til at sikre dig selv ved arbejdsløshed.

Andre fordele ved en a-kasse

Udover retten til dagpenge, er der en del andre fordele ved at være medlem af en a-kasse. Disse fordele afhænger i høj grad af hvilken a-kasse du melder dig ind i.

Mange a-kasser er meget behjælpelige med at guide dig når du netop er ude og søge job, det kan for eksempel være ved at gennemse dine ansøgninger. Udover det har du ofte også mulighed for at tage forskellige kurser eller efteruddannelser for at højne dine arbejdsmæssige færdigheder.

Den sidste ting der bestemt er værd at nævne, er a-kasse priser. Det koster nemlig kun 400-500 kr. om måneden at være medlem af de fleste a-kasser, og der er endda et skattefradrag du kan benytte dig af.

Det er bestemt en lille pris at betale for at være sikret løn i tilfælde af arbejdsløshed. Du kan se a-kasse priser her hvor du også kan læse mere om de forskellige a-kasser og tilmelde dig med det samme.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og