Rikke May: Jeg har aldrig været så glad for min krop, som jeg er nu

Info:

Rikke May står bag tøjmærket Month of May. Sammen med sin mand og datter har hun tidligere boet i Singapore og New York, men har nu endelig vendt snuden hjem for at bo i Danmark.

Følg hende på Instagram under @rikkemay.

Dette er et uddrag fra ChriChri Magasinet ‘The Home Issue.

Rikke May fik nok. Nok af at modtage negative beskeder omkring sin krop. En krop som hun havde brugt de første 31 af sine leveår på at have det skidt med, og først de sidste par år havde sluttet fred og kærlighed med. Derfor gav hun hele Instagram en opsang om, hvad man kan tillade sig at skrive om andres kroppe (spoiler: intet) og hvad den perfekte krop er. Det har vi taget en snak med Rikke May om.

Hvornår fandt du “hjem” i din krop?

Det har været en rigtig lang rejse. Men da jeg var omkring 31 år, begyndte jeg at mærke en forskel i min krop, hvor jeg fik hedeture, havde svært ved at sove og havde konstant menstruation. Jeg boede på det tidspunkt i Singapore, og gennem de næste fire år gik jeg til en masse læger, men de kunne ikke finde forklaringen. Da vi efter Singapore flyttede til New York, tænkte jeg, at jeg ville prøve én gang til med lægehjælp, for der er ikke samme sundhedssystem i hverken Singapore eller Danmark, så det kostede virkelig mange penge. Heldigvis fandt min gynækolog et svar til mig: Jeg var gået i overgangsalderen, og alle mine symptomer havde været forvarsler fra min krops side. Da jeg gik fra min gynækolog, var jeg helt sindssygt ked af, at mit valg om at få flere børn var taget fra mig og min krop havde taget stilling til det. Men så begyndte en helingsproces inde i mig, hvor jeg begyndte at tælle plusserne i stedet for minusserne ved min krop, som jeg ellers havde gjort, siden jeg var 13 år. For ja, jeg har ikke tynde ben, som jeg altid har ønsket mig, men jeg har faktisk lange ben, og det er da ikke så værst. Jeg har simpelthen brugt så lang tid på at skælde min krop ud, hvor jeg kunne have sluttet fred med noget, som jeg alligevel ikke kan ændre. Nu er jeg 39 år og fylder snart 40 år, og jeg har aldrig været så glad for min krop, som jeg er nu. Jeg har bare indset, at min krop aldrig vil kunne ligne det ideal, jeg har sat for den, og at det er ok. Vi kan ikke alle sammen være ens, for det ville være røvkedeligt! Så jeg er helt perfekt, som jeg er.

Hvordan var dit syn tidligere på din krop?

Mit syn på min krop har tidligere været selvdestruktiv. Eksempelvis udviklede jeg en spiseforstyrrelse, da jeg var 13 år, hvor jeg simpelthen bare stoppede med at spise i forsøget på at ligne de modeller, jeg så i modemagasinerne.

Hvad er den “perfekte” krop for dig?

Den perfekte krop for mig er ikke kroppen, men personen inde bagved. Det er jo selvbilledet, der styrer så meget, hvordan du ser din krop. Da jeg sluttede fred med min krop, så så jeg pludselig et andet spejlbillede, når jeg kiggede på mig selv. Det er virkelig den fedeste følelse. Jeg gik på et tidspunkt meget op i, hvilket tal der stod på vægten, når jeg vejede mig, og havde et idealtal, som i mit hoved betød, at kun på det tal så jeg godt ud. Men så spurgte min træner mig, hvad tallet på vægten betyder, hvis jeg ikke var glad for det, jeg så i spejlet. Fordi når man træner, så tager man på i muskelmasse og derfor kommer man til at veje mere – men det var jo netop med træning, at jeg syntes, at min krop så bedre ud. Så det vigtigste er at være glad for det, du ser i spejlet, og det starter først og fremmest med at ændre sit selvbillede. Har du selvbilledet på plads, så ændrer din opfattelse i hovedet sig.

Hvordan kan du mærke at folk har en holdning til din krop?

Folk skriver til mig på de sociale medier og sender tråde fra internetfora, hvor fremmede folk sidder og diskuterer min krop. De mener, at jeg er for tynd og at jeg må have en spiseforstyrrelse. Folk aner jo ikke, at grunden til at jeg har tabt mig, er, at jeg i forbindelse med min meget tidlige overgangsalder får hormonplastre, og at de enten får dig til at tage på eller tabe dig – og sidstnævnte er sket for mig.

Læs hele interviewet med Rikke May i “The Home Issue”, du køber det HER.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og