Du lærer ham, hvordan du vil elskes

Info:
Stine Gram
Kærlighedscoach
Find mere info her:

Du har måske ikke tænkt så meget over det – eller været så bevidst om det – men du lærer faktisk en mand, hvordan du vil elskes, via dine grænser. Og det er egentlig ganske smart både for dig og for ham. For dig, fordi du bliver tilfredsstillet og får dine behov opfyldt, og for ham, fordi han finder ud af, hvordan han bedst løser opgaven.

LÆS OGSÅ: Virker det at skjule sine følelser?

Ja, de fleste mænd med en veludviklet maskulin side vil faktisk gerne have stillet en opgave og ikke mindst kunne løse den. De har ikke noget imod at tage arbejdshandskerne på. Tværtimod har de det bedst med at føle, at de har gjort sig fortjent til en belønning og ikke bare fået den serveret. For dem er det ikke besværligt (læs: DU er ikke besværlig, fordi du giver udtryk for dine behov).

For en mand, der er i sin feminine side, vil det derimod virke besværligt, hvis han skal gøre sig umage for at lytte til dig og dine behov. Men det er jo heller ikke ham, du skal lede efter. Hvad er nogle typiske tegn på en feminin mand? Han er tilbageholdende, uoplagt, dvask, humørsyg, selvoptaget og vælger derfor den nemmeste løsning og ønsker tingene på sin måde. Så hvis du fx udtrykker dine behov for den type mand, vil det ikke falde i god jord. Du er for besværlig, og han kan ikke imødekomme dit behov. Så det er en god test, det her, som gør, at de forkerte mænd falder fra.

Du skal vise, hvem du er

Men som sagt lærer du en mand, hvordan du vil elskes, via dine grænser. For det er jo ikke godt nok for dig at blive elsket, hvis det kun er, fordi du er sød, medgørlig, pleaseragtig, selvudslettende og overoptaget af ham, vel? Og en maskulin mand ønsker i øvrigt heller ikke disse kvaliteter. Han tør godt at lære dig at kende med alt det, du indeholder. Hvis han dater en repræsentativ og poleret version af dig, som egentlig ikke ER dig, vil han ikke kunne lære dig at kende. Og hvad er der så at forelske sig i? Du er nødt til at vise en mand, hvem du er for at give ham muligheden for at forelske sig i dig.

Men hvordan ser det så ud, det med at sætte grænser? Det er slet ikke så hårdt, som det lyder. Her får du et meget typisk eksempel:

Få ham til at tage sig af dine behov

Du er på date med en mand, der taler meget og længe om sig selv. Du har nok prøvet det en gang eller to, vil jeg skyde på. Måske har du ladet ham tale for at være sød og høflig, og da daten er slut, har han siddet på 85 % af taletiden. Det har måske været fint nok for ham, for han har da fået lettet sit hjerte, men han har ikke anet, at han i al den stund ikke har lært dig at kende og derfor måske ikke er motiveret til at ses endnu engang. Og du har en følelse af, at du hverken er blevet hørt eller set. Dette scenarie kan undgås, men det er dig, der skal tage skeen i den anden hånd. Du skal simpelthen afbryde ham og begynde at tale om dig selv. En kvinde ville synes, det var uforskammet, men ikke en mand. Han VIL jo gerne lære dig at kende, for han er mødt op til en date. Han er bare nervøs og kommer til at sabotere daten. Men du ved bedre. Du ved, at det er vigtigt, at han lærer dig at kende, hvis han skal connecte med dig. Og du med ham.

Lignende situation i et parforholdsscenarie: Du har brug for at tale, fordi du connecter med din partner, ved at han lytter til dig. Hvis du på den anden side ikke føler, du kan udtrykke dig frit over for ham, bliver du utryg, og det skaber stresshormoner i dit system.

Men du siger til ham: ”Jeg har lige brug for at fortælle om noget, der har gået mig lidt på inde på mit arbejde de sidste par dage. Og jeg ønsker ikke, at du skal løse det. Du skal bare lytte. Er det okay med dig?” Og så siger han (forhåbentlig) ja. Emnet er jo heller ikke farligt, da det ikke handler om ham. Så du får lov til at udtrykke dig i et trygt rum, hvor han lytter og er nærværende, hvilket vil være godt for dit stressniveau og hormonsystem, og han er fritaget for presset ved at skulle løse et problem. Det er win-win for jer begge.

Men han skal have klare instrukser, og dét er min pointe. Vi træner vores partner hele tiden ved at sige, hvad vi ønsker og ikke ønsker, og det er godt. Du bliver tilfreds, fordi du får dine behov opfyldt i forholdet, og han bliver tilfreds, fordi han NETOP kan opfylde dine behov – hvilket opfylder hans behov. Hvordan det? Fordi mandens primære ønske er at gøre dig glad, og din primære opgave er at tage imod. Men du må jo fortælle ham, hvad det er, du ønsker. Ja, det er win-win.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og