Beslutninger, der kan sætte dig fri fra overtænkning

Info:

Christina Wichmann Rosenkvist har en kandidat i Psykologi og Informatik, og er uddannet Business- og Life coach.

Til daglig arbejder Christina i sin egen virksomhed som digital kreatør og coach.

Du kan følge Christina på Instagram under navnet @christinawr eller se mere til hendes arbejde på christinarosenkvist.dk

De fleste af os tænker nok ikke over det, men vi tager beslutninger hele tiden. Livet er nemlig fyldt med beslutninger – store som små. Det er ofte de store, vi bemærker mest, da mindre beslutninger tit er hverdagsting, som f.eks. valg af varer i indkøbskurven, eller hvilken vej vi kører hjem. Men har du tænkt over, at det kan skyldes en manglende beslutning fra din side, hvis du har ligget søvnløs eller været fraværende grundet spekulationer omkring job, forhold eller andre omstændigheder i livet?

LÆS OGSÅ: Kom i godt humør af at sige tak

Nogle gange kan noget rumstere så meget, at vi får lavet unødvendig uro og drama for os selv – Hvilket ikke fører til meget andet, end at vi bliver små ofre i eget liv. Det kan tilmed give en følelse af stress, hvis det står på længe nok. Sker det for dig, så kan du være sikker på, at der er en beslutning, der mangler at blive taget. For når noget bliver ved med at fylde, så kan det sammenlignes med, at vi står mellem to stole og ikke har besluttet, hvilken stol vi vil sætte os på. Så står vi der med “ondt i benene”, fordi det fører til en slags smerte, når vi ikke får taget en beslutning ved at “sætte os på en af stolene”.

Får vi taget en beslutning, vil det helt sikkert også kunne give noget mere ro. Det vil det, da en beslutning vil betyde, at vi enten kan skride til handling eller slutte fred, fordi resten er ude af vores hænder.

I nogle tilfælde kan det hjælpe at tænke alle scenarier igennem omkring det, der fylder hos hos dig – Altså at tænke det helt til ende. Det kan gøres ved at være nysgerrig, på hvad de forskellige udfald kan være på en given situation eller omstændighed.

Desværre er det også bare sådan, at det ikke altid er ensbetydende med, at det giver dig helt fred. Det kan nemlig åbne op for nogle andre bekymringer, da det jo ikke er alle udfald, der er inden for vores egen kontrol. Men det der er indenfor vores kontrol – er nemlig vores beslutninger, samt hvordan vi vil reagere og handle på det, som kommer vores vej. Vi kan derfor tage en beslutning om, hvordan vi vil handle eller reagere på noget. På den måde kan du også lettere slutte fred, da du vil vide, hvordan du vil forholde dig. Det giver større ro, da du tager ansvar og derved kan gøre det, som er indenfor din kontrol.

Så næste gang du ligger søvnløs eller mister fokus, fordi tanker og bekymringer får fat i dig, så kan du spørge dig selv: “Hvor har jeg endnu ikke taget en beslutning omkring dette?”. Er det f.eks. tanker omkring en jobsituation, så kan det jo være du mangler at tage en beslutning omkring et eventuelt jobskifte eller bede om andre opgaver.

Det kan også være godt at sige højt til en anden. På den måde kan du også få lidt hjælp til at få overblikket over det. Andre kan nemlig nogle gange se ting, som man ikke selv har fået øje på.

Rigtig god fornøjelse <3

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og