Guide: Sådan får du gjort din altan sommerklar

Indeholder reklamelinks

Vi er endelig gået over til sommertid, og vi kan begynde at se frem til lysere aftener, mere solskin og varmere temperaturer, og vi er SÅ klar til det. Det betyder også, at de af os, der er så heldige at have en altan, endelig kan få lov til at tage den i brug efter en lang og kold periode, hvor den mest bare har været brugt som et ekstra køleskab – right? 😉 Her får du vores bedste råd til indretning af din altan, så den både er hyggelig og sommerklar.

LÆS OGSÅ: Kom med Team ChriChri til Copenhagen Rosé Festival

1. Udnyt de ekstra kvadratmeter

Jo mere du har gjort ud af din indretning af din altan, des mere tid vil du bruge derude. Så tænk din altan som et ekstra rum, og brug ligeså meget tid og energi på indretningen af den, som du ville gøre på et hvilket som helst andet værelse i din bolig. Sørg for at tænke alle scenarier ind i din indretning af altanen – afskærmning, komfort og hygge, og det kan ende med at være dér, du tilbringer allermest tid henover de varme sommermåneder.

2. Skyggehygge eller solbadning?

Skal din altan udelukkende bruges til solbadning, behøver du måske ikke at overveje at investere i en parasol. Men forestiller du dig, at du både skal arbejde, se serier, læse bøger mm. på altanen er det en god idé at gøre plads til en parasol, som du kan slå op, når solen er alt for gennemtrængende.

Parasol fra House Doctor, Køb her, Solspray fra Clarins, Køb her

3. Fyr op for den hjemlige stemning

Det skal være blødt og lækkert at tilbringe tid på altanen. Sørg for at indret din altan med en masse bløde møbler, der er behagelige at sidde/ligge i, men som samtidig også kan tåle at stå udenfor.

Skammel fra Small Revolution, køb her, Tæppe fra House Doctor, Køb her, Havebænk fra HAY, Køb her

4. Grønne venner

En masse planter i krukker og potter kan virkelig gøre en kæmpe forskel på, hvordan din altan tager sig ud. Indret med forskellige former og størrelser og det vil give en følelse af liv og energi.

Urtepotte fra HAY, køb her, lanterne fra Skagerrak, Køb her, Altankasse fra Ferm Living, Køb her 

5. Vær altid klar til gæsternes besøg

Det kan godt være, at det primært er dig, der skal bruge altanen, men det er nu alligevel smart at tænke besøg ind i indretningen også. Har du masser af plads, er en sofa et godt valg, men er du lidt knap på pladsen, kan du overveje, om du måske kan nøjes med et par klapstole, som der kun tages frem ved visit. En anden god investering til når gæsterne er på besøg, er en køleboks, så er I sikret kold rosé, selv når det er allervarmest.

Klapstol fra Ferm Living , Køb her, Vinkøler fra House Doctor, Køb her

6. Indret med multifunktionelle møbler

Multifunktionelle møbler er fantastiske, når man skal indrette et sted, hvor pladsen er trang. Det kan være stole, som kan slås ud til en seng, bænke med opbevaring eller borde, som også fungerer som tørrestativ.

Opbevaringsbænk fra Cinas, Køb her, Foldebord fra Cinas, Køb her

7. Udnyt pladsen

Har du svært ved at se, hvor du lige skal gøre af alle de grønne planter og parasollen? Er der småt med “gulv”plads, kan det være en ide at udnytte væggen. Vær kreativ i din indretning af din altan og indret opad.

8. Dyrk dine egne grøntsager

Der er mange gode grunde til at være selvforsynende, og bare fordi du ikke har en have, betyder det ikke, at du ikke kan høste dine egne hjemmedyrkede grøntsager.

Bog ‘Dyrk Gratis Mad’, Køb her

9. Pas og plej din altan

Som tidligere nævnt, skal du tænke din altan som et ekstra rum, derfor skal den også have ligeså meget kærlighed og pleje, som resten af dit hjem. Sørg for, at dine planter har det godt, at der er pænt og ryddeligt og tør af, hvis der er behov for det. På den måde har du også mest lyst til at bruge den.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og