Søstersind: DUFFBeauty

Dette er et uddrag af artiklen “Søstersind” fra ChriChri Magasinet ‘The Selfcare Issue‘, hvor vi har interviewet forskellige søstre om karriere, sisterhood og alt derimellem. Her kan du læse om søstrene Neda og Nadia Jun, som står bag makeup-brandet DUFFBeauty.

LÆS OGSÅ: Søstersind: Café UNIKA

Nadia og Neda Jun er iværksætterne bag den danske succesvirksomhed DUFFBeauty. De to søstre har et fælles mål om at skabe makeupprodukter, der med innovative og effektive skønhedsløsninger forenkler måden at lægge makeup. Men hvordan er det at være søstre og samtidig kollegaer i et hurtigvoksende skønhedsbrand?

Hvordan kom I på ideen med at starte en virksomhed sammen? 

Neda: Vi har altid været ret vilde med makeup og beauty. Men samtidig følte vi ikke, at udvalget af falske øjenvipper var særlig godt. Vi ønskede os en mere holdbar løsning end de engangsvipper, som der nærmest kun var på markedet. Kvaliteten skulle være markant bedre, og så skulle løsningen også være mere bæredygtig. Så vi øjnede et hul i markedet og sprang ud i det. Vi ville udvikle kvalitetssikre øjenvipper i flere styles, som gav muligheden for at skabe et kompromisløst look og lade personligheden skinne igennem.

Nadia: Vi havde set de her udenlandske vipper, som virkelig hittede på sociale medier. Så da min veninde rejste til Dubai, fik vi hende til at købe nogle vipper med hjem til os. Men det var ikke noget at råbe hurra for. For da jeg fik dem på, gik vipperne mig til langt over øjenbrynene, og det var bare alt for voldsomt. Så vi ville gerne lave kvalitetsvipper målrettet et nordisk marked, som vi selv og vores veninder ville have lyst til at gå med, hvor det at gå med vipper ville have et naturligt udtryk. Samtidig ville vi også gerne ryste opfattelsen af, at kunstige øjenvipper langt fra behøver at se kunstigt eller unaturligt ud.

Hvorfor skulle det lige være med hinanden, at I ville have en virksomhed? 

Nadia: Neda er meget kreativ og drømmertypen, og så har hun altid haft en drøm om at arbejde i beautybranchen. Jeg er derimod mere forretningsorienteret og har altid drømt om at stable mit eget firma på benene. Vi komplimenterer derfor hinanden vildt godt, da man kan sige, at DUFFBeauty har givet os kombinationen af begge vores drømme og passion. Selvom vi arbejder forskelligt og har forskellige kompetencer, så giver samarbejdet mellem os en synergieffekt. Vi varetager hver vores side af firmaet, som jo både indebærer det kreative og idéudvikling og så forretningen bag, der driver salg og eksekverer. Så helt kliché-agtigt udgør vi hinandens bedre halvdel. Da mine svagheder er Nedas styrker og omvendt. Så det gav god mening at gøre det sammen, og jeg kan slet ikke se, at det skulle være sket med nogen anden.

Havde I nogle betænkeligheder, inden I startede? 

Neda: Ikke inden vi startede, men undervejs kom der nogle betænkeligheder, fordi vi skulle lære at drive forretning og ikke bare kun være søstre.

Nadia: Neda er storesøsteren, og jeg er lillesøsteren. Vi er vant til at snakke anderledes til hinanden som søskende, så vi har skulle finde en balance og lære, at vi også er kollegaer nu, og at vi ikke kan snakke til hinanden, som om vi er søskende. For hvis vi altid skulle tage søster-rollen, så tror jeg aldrig, vi havde været kritiske overfor hinanden. Og fordi vi netop har lagt søster-rollerne på hylden på arbejdet, har vi haft mulighed for at udfordre og udvikle os mere.

Neda: Som søskende kan man stikke lidt mere til hinanden, være mere spydige og forvente mere af hinanden på en måde, som man jo ikke gør med en kollega eller en forretningspartner. Så det har krævet ret meget kommunikation at finde en ny måde at kommunikere på. Det er en fin balance, som vi har lært at mestre. For vi er både et stærkt søskendepar og stærke forretningspartnere.

Nadia: Man bliver jo nødt til at tilsidesætte sine følelser, fordi forretningen er vigtigere. Jeg kan ikke gå rundt og være tøsefornærmet, for der er ligesom et større mål, som skal lykkes. Og målet er DUFFBeauty, noget vi begge brænder for, derfor er vi begge indforstået med at være professionelle, når vi møder ind på arbejdet.

Er disse betænkeligheder gjort til skamme nu? 

Nadia. Ja, det vil jeg sige, de er, fordi vi har været i stand til at kommunikere og forventningsafstemme. Vi er meget stærkere som søstre nu, for DUFFBeauty har givet os et stærkere bånd til hinanden. Vi kender hinandens stærke og svage sider, men samtidig ser vi muligheder i hinanden. Der er fire år mellem os, og da vi var teenagere, var vi ikke særlig tætte. Men det er vi blevet nu, og vi har en enorm respekt for hinanden.

Neda: Vi er enige om, at familie kommer først, og at starte en virksomhed sammen har kun styrket vores forhold.

Hvad er det bedste ved at arbejde sammen og være søstre? 

Neda: Det er tillid og passion for det, vi arbejder med. Fordi vi er søstre, kan vi altid regne med hinanden og sikrer på, at vi altid yder vores bedste, fordi vi brænder for DUFFBeauty. Vi har begge en central rolle i beslutningsprocesser, der danner grundlag for vores strategiske retning og mål. Vores passion og tillid til hinanden betyder, at hver stemme bliver hørt og hver arbejdsindsat bliver værdsat. Det er nok det bedste ved at være søstre og have en forretning sammen, at vi begge ønsker den bedste udvikling for DUFFBeauty. Jeg tror det er hemmeligheden bag vores samarbejde.

Nadia: Jeg har en større sikkerhed i, at det er min søster, som jeg deler forretning med, fordi vi har samme historie og er vokset op sammen. Så der er en anden tryghed og tillid forbundet med vores partnerskab. Vi kender virkelig hinanden – både de gode og dårlige sider. Nu er jeg gravid og skal på barsel, og jeg er så tryg – selvom jeg er en kontrolfreak – ved at skulle overlade det til Neda, fordi hun er min søster.

Hvad er det hårdeste ved den kombination? 

Nadia: I starten var det hårdt, fordi vi var vant til en anden dynamik som søskende. Jeg var vant til, at Neda var storesøster og bestemte mere over mig. Men nu skulle vi justere det forhold mellem os, fordi det gik op for os, at vi begge havde insights, viden og idéer til forretningen, som den anden måske ikke havde, derfor blev vores storesøster-lillesøster-forhold hurtig revurderet og ændret til det bedre.

Neda: Vi skulle virkelig gå væk fra at se og tale til hinanden som søstre og i stedet som forretningspartnere. Selvom vi til tider ikke var eller er enige, så bestræber vi os altid på at høre hinandens inputs og feedback – for det er for os en god forudsætning for forandring og læring.

Hvordan inspirerer I hinanden? 

Neda: Jeg er meget inspireret af Nadias forretningssans og hendes mod på at sidde med kontakter og store forhandlinger helt alene, og ren faktisk få det til at lykkes trods hendes unge alder. Og selvom hun er fire år yngre end mig, har jeg stadig stor tiltro til, at hun kan udføre opgaverne lige så godt, som hvis det var en ældre kollega eller mig selv. Nadia er god til at få ting eksekveret, få mine idéer sat i gang og fange det, jeg misser.

Nadia: Jeg er inspireret af Nedas kreative side og sans for detaljer. Hun kan ud af ingenting visualisere produkter og komme med nye, innovative løsninger. Dén kompetence har jeg slet ikke i mig, før vi får en grafiker til at lave noget visuelt, så jeg lettere kan se det for mig.

Hvad har været jeres største succes sammen i firmaet? 

Nadia: Den største succes har været, at vi er kommet ind hos de førende forhandlere i hele Skandinavien, og at vi gjorde det indenfor de første år. Vi har gået rundt i butikker, som Sephora, Matas og Magasin, og tænkt ”wauw en dag skal vi blive forhandlet her”, og her står vi i dag med vores makeupprodukter på hylderne.

Neda: Det har også været en succes, at vi er gået fra kun at have vipper til også at lave makeup. Og så endda makeupprodukter som adskiller sig fra markedets øvrige, da vi har fokus på lette 2-i-1 løsninger og innovative genveje til skønhed. Så vi har virkelig et kvalitetsrigt sortiment af produkter, som vi er stolte af og gerne vil dele med resten af verden.

Jeres bedste råd til andre søskende, der vil starte en virksomhed sammen? 

Nadia: Husk at forventningsafstemme og det gælder også fordelingen af ejerandele i firmaet.

Neda: Det er også vigtigt, at man har et fælles mål og en samlet passion om noget. Det handler om, at begge parter vil det lige meget, for det kan hurtigt clashe, hvis den ene føler, at hun laver mest i forhold til den anden, eller at den anden ikke brænder for drømmen lige så meget. Så begge skal være villige til at gå all in og yde sit.

Nadia: Og så skal man lave sig en aftale om, at det ikke må gå ud over ens forhold til hinanden. Der er jo en chance for, at man må dreje nøglen om, og der skal man på den anden side kunne opretholde og vedligeholde familierelationen – det betyder trods alt mest.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og