[single_post_category_name]

‘The Tinder Swindler’ sagsøgt af rig diamantfamilie

Har du også set Netflix-dokumentaren “The Tinder Swindler”, som handler om ungkarlen Simon Leviev, der bruger den populære dating-app til at franarre kvinder høje pengebeløber? Well, selvom Simon bliver ved med at erklære sin uskyld, er han nu havnet i store problemer. Simon Leviev hedder nemlig i virkeligheden Shimon Hayut, og er ikke i familie med den israelske diamantmilliardær Lev Leviev, som Hayut ellers har påstået, og nu har diamantmilliardæren altså valgt at sagsøge Hayut for at bruge sit navn. 

LÆS OGSÅ: 7 krimiserier du skal se lige nu!

Under navnet ‘Simon Leviev’ har Shimon Hayut mødt adskillelige kvinder på Tinder, og overbevist dem om, at han var søn af diamantkongen Lev Leviev, der står bag diamantfirmaet LLD Diamonds. Han narrede dem ved at invitere på dyre og eksklusive dates, og når de først var fanget i hans løgn, overbeviste ham dem om, at de er nødt til at tage personlige lån, og sende ham høje beløber, fordi han var i fare pga. sine “fjender”. I serien står tre af hans ofre frem, kvinderne Cecilie FjellhøyPernilla Sjöholm og Ayleen Charlotte — som alle medvirker i dokumentaren.

Det israelske politi og Interpol mener, at Shimon Hayut er en serieforbryder, der har franarret uskyldige kvinder for i omegnen af 10 millioner dollars på dating-appen.

Shimon Hayut har tidligere siddet i fængsel for at have narret tre finske kvinder under sit eget navn. Han forlod hjemlandet Israel tilbage i 2011 for at undgå anklager for svindel, som han havde begået i sine yngre dage.

Sådan narrede han kvinderne

Ved at invitere på luksuriøse første dates og tilbyde ture i private fly, havde kvinderne ikke nogen grund til at betvivle Hayut, når han fortalte, at han var søn af diamantkongen Leviev. Efter noget tid ville han så begynde at åbne op omkring de trusler, han modtog fra sine fjender pga. den branche, han befandt sig i. Til sidst ville han sende blodige billeder af sin bodyguard, mens han bad kvinderne om at tage et lån, og sende pengene til ham, da han ikke selv kunne gøre det pga. diverse sikkerhedsforanstaltninger. Selvom nogle af kvinderne tøvede lidt, men endte med at gøre det, da han ikke havde gjort noget, som såede tvivl om hans historie.

I januar 2018 matchede norske Cecilie Fjellhøy med Simon på Tinder og havde efterfølgende et romantisk forhold til ham, hvor han svindlede hende for omkring 1,3 millioner danske kroner. I marts 2018 matchede han med Pernilla Sjöholm og selvom forholdet aldrig udviklede sig på den romantiske måde, blev de platoniske venner og hun endte med at sende ham omkring 500.000 danske kroner. Kvinderne endte med at gå til medierne med deres historie, og her faldt hans kæreste gennem længere tid, Ayleen Charlotte, over en artikel omkring sagen, og som hævn solgte hun alt hans designertøj og beholdt selv pengene. Hun lod som om, hun stadig var forelsket i Simon og fik lokket ham til lufthavnen i Athen, hvor han blev anholdt med det samme i juni 2019. Han blev arresteret for at bruge et falsk pas og ikke pga. hans svindel på Tinder.

Bandlyst fra Tinder

I februar i år var en talsmand fra Tinder ude at garantere, at Shimon Hayut blev bannet fra dating-appen ligeså snart, at hans historie kom frem i 2019. Han har permanent karantæne fra appen, og man undersøger jævnligt, at der ikke dukker andre profiler op fra ham med andre billeder eller aliasser.

Sagsøgt af diamantfamilie

I forhold til den førnævnte diamantmilliardær Lev Leviev, har man været nødt til at gå offentligt ud og tage afstand fra Hayut og hans løgne.

“LLD Diamonds har været en velanset leder i diamantindustrien i tre årtier. Vores firma har ingen som helst forbindelse med Shimon Hayut. Han er en svindler, der har forsøgt at udnytte vores gode navn til ofre for millioner af dollars, siger en talsmand for virksomheden til Newsweek. “Vores sympati går ud til hans ofre. Hans bedrageri har også forårsaget løbende forvirring om vores virksomhed. Intet, han har sagt, om LLD eller noget andet, skal tro på.”

En afstandstagen, der i 2022 fik Leviev-familien til at sagsøge Hayut, i sagsdokumentet, som mediet People er kommet i besiddelse af, hævder diamantfamilien, at “i lang tid har han (Simon Leviev) fremsat falske erklæringer som værende søn af Lev Leviev, og herved modtaget adskillige fordele (inklusive materielle),” de påstår, at Shimon Hayut “udspekuleret bruger falske ord og hævder at være medlem af Leviev-familien, og at hans familie vil komme til at betale og bære omkostningerne ved hans ydelser.”

Shimon har endnu ikke forholdt sig offentligt til stævningen, men inden han slettede sin Instagram-profil, lagde han en story op, hvor han skrev:

“Jeg vil dele min side af historien de kommende dage, når jeg har fundet ud af, hvordan jeg gør det på den bedste og mest respektfulde måde, både for de involverede parter og mig selv. Indtil da, vær venlig at have et åbent sind og hjerte.”

Kilde: In Touch 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide