[single_post_category_name]

5 grunde til manglende kemi på første date

Hvis du har datet i en periode, har du sikkert oplevet følgende scenarie: I går en tur og taler om vind og vejr, studie, arbejde, interesser, etc. Du smiler og gør dig umage for at være åben og nysgerrig og skyder lidt humor ind her og der for at skabe en let stemning. Efter daten tænker du ’Det var da hyggeligt nok,’ men du mærker … ingenting.

LÆS OGSÅ: Vælg forholdet – ikke manden

Måske er du den nysgerrige type og tænker: ’Det var da hyggeligt nok, og nu ved jeg også lidt mere om, hvad en teleoperatør laver’ (indsæt selv hans jobbeskrivelse). Nogle timer senere tænker du måske: ’Det var da hyggeligt nok, men jeg føler ingen trang til at gentage det.’ Hvad er der mon sket?

Ja, der er ikke sket noget som sådan. Der er ikke noget, der er gået galt. Der er bare ikke opstået kemi, og vi KAN jo ikke have kemi med alle, så derfor er der som sagt ikke noget, der er gået galt. Men hvis jeg skal blive lidt mere specifik, så lad mig her give dig 5 grunde til, at der ikke opstod kemi på jeres første date – og nej, de 5 grunde er ikke en udtømmende liste. Der kan være flere grunde.

1: Ingen fysisk tiltrækning.

Du var ganske enkelt ikke tiltrukket af ham. Nogle gange kan man ikke forklare, hvorfor man ikke er tiltrukket. Andre gange er der en konkret årsag til, at man ikke er tiltrukket af et andet menneske, fx fysisk fremtoning, lugt, grimasser, kropssprog, type etc. Det her er blot den rent fysiske tiltrækning, og det er altså din krop, der reagerer på et andet menneske. Din krop mærker enten et ja eller et nej. Ret primitivt og ret konkret.

2: Envejskommunikation.

Han talte for meget om sig selv og glemte at stille dig spørgsmål. Derfor blev det ikke rigtig til en dialog, men en monolog, som du var tilskuer til. Det er svært at blive tiltrukket af en, der ikke virker interesseret i dig, og det er svært at blive tiltrukket af en, når du ikke selv kommer i spil. Du bliver træt og uengageret i samværet.

3: Uinteressant samtale.

I talte om ’noget tredje’. Samtalen tog udgangspunkt i et emne, som var neutralt og ’uden for jer’. Fx jobbet, studiet eller corona. Når vi taler om emner uden for os, virker samtalen ikke vedrørende, og det kan komme til at virke som en lang række af anekdoter eller ligegyldige informationer. Det modsatte af ’noget tredje’ er at tale om, hvem vi er, og hvordan vi føler og tænker. Pointen er, at når vi taler om neutrale emner, skal vi helst vende tilbage til, hvordan de emner påvirker os, så vi viser den anden, hvem vi er. Hvis vi blot taler om jobbet uden at fortælle, hvordan vi har det med det, bliver samtalen overfladisk og ja … ikke-vedrørende for samtalepartneren. Hvis der skal opstå kemi, skal vi kunne spejle os i hinanden.

4: Manglende humor.

Man kan komme langt med humor! Virkelig langt. Når vi griner sammen, sker der bare en form for tilknytning, og der opstår en samhørighedsfølelse. Og hvis vi kan mødes på humor-fronten i et parforhold, kan vi også overkomme en masse problemer, fordi humor kan give et perspektiv på vores problemer. På en første date kan vi bruge humor til at bryde isen og mærke hinanden, så hvis der ingen humor er, mangler vi følingen med hinanden.

5: Ingen flirt.

Jamen den giver næsten sig selv. Hvis der er minus flirt på første date, så opstår der næsten med garanti ingen kemi. Ingen glimt i øjet, ingen humor, ingen berøring, ingen sjov … er lig med ingen kemi. Og omvendt kan man sige, at hvis du mangler den fysiske tiltrækning, er du nok ikke særlig motiveret til at flirte, og derfor bliver det nogle gange bare til en hyggelig date med lidt sniksnak og ikke et større behov for at tage på en anden date.

Så næste gang, du føler, at en date gik okay, men at du alligevel ikke har lyst til at gentage succesen, så overvej, om de her 5 grunde har været kemi-stoppere.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide