[single_post_category_name]

Bryd reglerne og bliv mere fri og glad

Verden og vores samfund er bygget op omkring regler og love – hvad end vi kan lide dem eller ej. Og nogle giver mere mening end andre. Men det er ikke kun vores samfund, der er bygget op omkring regler. Vi har faktisk alle sammen regler for, hvordan tingene skal være i vores liv. Nogle er mere bevidste end andre, da de også kan være ubevidste. Det forholder sig nemlig sådan, at vi som mennesker, laver en masse regler for os selv. Det er det, som jeg kalder “interne” regler. Nogle af disse regler kan give mere mening end andre, da nogle af dem støtter os og andre modarbejder os. Det kan f.eks. være regler omkring, hvad vi vil spise, hvornår vi vil det og hvor. Det kan også være regler omkring andre hverdagsting såsom vores rutiner, men det kan også være i forhold til relationer og situationer i vores liv.

LÆS OGSÅ: Arbejd baglæns og nå dine drømme

Regler er egentlig ikke en dårlig ting, da de både kan hjælpe os med, at få nye gode vaner og holdninger til, hvordan vi vil begå os. Det er f.eks. en god regel at børste tænder morgen og aften. Det kan også være en god regel at gå tidligt i seng, hvis du møder tidligt på arbejde. Den slags regler, er mere det, jeg vil kalde for sunde vaner og aftaler med sig selv. Der findes dog nogle regler, som desværre kan stille sig i vejen for nye og gode ting, der kan finde vej ind i vores liv. På den måde kan de stride imod vores inderste ønsker og værdier, uden vi egentlig tænker over det.

Hvis du er lidt ligesom mig, så tænker du nok, at du da ingen regler har for, hvad du må. Men jeg kan afsløre, at det har vi nok alle. Det kan så være i større eller mindre grad. Man kan jo også have en regel for, at man ikke vil gå op i, hvad man spiser. Det er f.eks. også en regel, men måske en regel, som ikke gør at det bliver for stringent. Alt sammen er et spørgsmål om temperament og det er meget individuelt.

Hæmmende regler

Jeg har selv haft en del skrappe regel for meget i mit liv, som jeg har brudt med. Det har blandt andet været regler omkring mad, kærlighed, udseende og en hel masse mere, som har hæmmet mig i perioder. For ganske nylig stødte jeg igen på nogle af mine hæmmende regler. Jeg opdagede nemlig, at jeg lidt ubevidst havde opsat en masse regler for, hvordan mit arbejdsliv som selvstændig skulle være. Udfordringen var bare den, at jeg ikke helt trivedes på den måde, som jeg havde bestemt mig for, at det skulle være. Derfor satte jeg mig ned og gennemgik mine regler, som var blevet til begrænsninger for mig selv. Der var ikke meget af det, som gav mening, hvilket resulterede i, at jeg fik ændret lidt syn på sagen – og kunne nærmest mærke en ændring i mig med det samme.

Identificer dine hæmmende regler

Dine hæmmende regler kan identificeres, når du bremser dig selv i ting, du egentlig godt kunne tænke dig at opnå eller gøre. Måske har du hørt din egen indre stemme sige: “Ej men det kan jeg jo ikke, fordi…” eller “Det kan man da ikke”. Variationer af interne og hæmmende regler, kan være mange og tage sig forskelligt ud. De kan også lyde lidt som undskyldninger. Så går du og drømmer om at starte ny karriere, nyt studie eller noget helt tredje, men ikke får gjort noget ved det, fordi “det kan man jo ikke bare”, så er det her din regel bliver tydelig. Det gør den, da den bliver en undskyldning, for ikke at gøre det. Se derfor om du kan udfordre dem næste gang, du får bremset dig selv i noget, du gerne vil. Vær nysgerrig på de undskyldninger og regler, der kommer frem. Vær også lidt modig og spørg dig selv: “Hvad er det værste, der kan ske?”.

Der er tit løsninger på det meste, hvis man tør at se på mulighederne frem for begrænsningerne.

Rigtig god fornøjelse <3

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide