Klar til ny kæreste efter skilsmisse?

Facts

Marianne Lykke er uddannet coach med speciale inden for skilsmisser med fokus på trivsel hos børn. Med hendes solide erfaring med skilsmissebearbejdning har hun med succes hjulpet utallige mennesker med at skabe sig det liv, de drømmer om.

Marianne har selv været igennem en skilsmisse og bor i Greve med sin mand og to børn. Du kan læse mere om Marianne Lykke på skilsmissecoaching.dk.

I kølevandet på en skilsmisse er der typisk følelsen af svigt, braste drømme, sårede følelser, frygt, manglende tillid osv. Oven på alt det, drømmer de fleste stadig om en kæreste – en at dele livets op- og nedture med. Det er jo også meget naturligt, da vi skabt til at følges ad i flok. Så det store spørgsmål er: Er du klar til en kæreste og måske vigtigere endnu – er dine børn?

Inden du begynder at bevæge dig ud i verdenen og søge efter den person, som kan være med til at gøre livet lige den smule skønnere og bringe et smil tilbage på læberne, så kan du med fordel give dig selv og dine omgivelser et lille eftertjek.

LÆS OGSÅ: Bliver du manipuleret med?

Er du klar til en kæreste?

Mange af mine klienter spørger mig: Hvordan kan jeg vide, om jeg er klar til en ny kæreste? En ting er sikkert, hvis du ikke føler dig klar, så er du ikke klar. Men hvis du med tiden er begyndt at føle dig mere glad og har mere overskud i din hverdag, efter du er landet på dine ben efter en skilsmisse, ja så er tiden måske ved at være inde.

Lige mht. skilsmisse og det at finde en ny kæreste, så synes jeg, at det gamle råd om at give dig selv tid fungerer ret godt. Tid til at finde dine egne ben at stå på igen. Tid til at finde ud af, hvem du er nu efter et (måske langt) parforhold og bristede drømme. Tid til at sørge og tid til også at kede dig og mærke ensomheden. Vi er som mennesker meget bange for ensomhed, men i stedet for at flygte fra den ved at lukke nye mennesker ind i dit liv for hurtigt, så skal du hellere hilse den velkommen og være i følelsen og se, hvor den bærer dig hen.

Når du har slikket dine sår og har fundet din gnist igen, så kan du også nemmere tiltrække en ny kæreste, som kan mærke dig, og hvor du ved, hvad du gerne vil have i livet, evt. sammen med den nye potentielle kæreste.

Rigtig mange mænd (flere end kvinder) finder hurtigt en ny partner efter en skilsmisse. Det kan måske hænge sammen med, at de fleste skilsmisser bliver foranlediget af den kvindelige part. Min erfaring bakker op om den statistik, at det typisk er kvinderne, der forlader ægteskabet. Jeg vil ikke komme ind på, hvorfor det er sådan i denne artikel – det må jeg tage på et andet tidspunkt. Men det jeg kan konstatere, er, at mændene typisk er ret glade for tosomhed og søger derfor hurtigt at erstatte det igen. De føler sig ensomme og har brug for bekræftelse, og det kan en ny kæreste hjælpe med.

Desværre oplever jeg også, at mændene ikke har sluppet sin tidligere partner, inden de begynder på et nyt parforhold. Husk, når du læser dette, at det jo ikke gælder alle mænd.

Der går typisk et par år fra beslutningen om skilsmisse til man er helt klar til en ny kæreste. Det kan lyde af lang tid, men igen – ting tager tid. Det tager tid at få dagligdagen på plads og finde en ny rytme. Det tager tid at finde sig selv og kommer oven på igen. Det tager tid at få dine børn godt igennem skilsmissen, da sådan en stor forandring i høj grad også påvirker dem.

Er dine børn klar?

Det næste spørgsmål, der presser sig på, når du er klar til en kæreste, er, om dine børn er klar. Her er det vigtigt at tænke på, at vi ikke alle bearbejder oplevelser på samme måde eller med samme hastighed.

Så vær opmærksom på, hvor dine børn er henne i processen, og vær klar på, at dine børn altid vil synes det ville være bedst, hvis mor og far er sammen. Det betyder, at de ikke nødvendigvis synes, at en ny kæreste står på deres ønskeliste.

Så tal åbent med dine børn om, hvordan de har det med den nye situation, som en skilsmisse er, så kan du bedre vurdere, om tiden er okay for dem. Dine børn skal ikke bestemme, om du skal have en ny kæreste, men du kan gøre processen nemmere for alle parter, hvis du tager hensyn til, om det er for tidligt at introducere en ny kæreste for dine børn.

Et andet vigtigt fundament er dit samarbejde med den anden forælder. Hvis I har fået det til at fungere, så er det også nemmere for jeres børn at acceptere en ny kæreste.

Jeg vil altid anbefale at vente med at introducere en kæreste, hvis dine børn stadig har det svært og ikke er klar til flere forandringer – hvilket en ny kæreste er. Så selvom du er forelsket op til begge ører, så må dine børn være vigtigere end dit behov for at inkludere dem i din glæde – for nu.

Når nu du har mødt din nye kæreste – har I så talt om…?

Økonomi, planlægning af hverdagen, traditioner osv.? Jeg ved godt, at det lyder meget tørt at tale om, og at det kan virke som en dræber for forelskelsen, men ikke desto mindre, så er det det, der fylder, når hverdagen melder sig. Så hvis I ikke får talt om disse ting, så kan dit nye forhold risikere at slutte, inden I nærmest er kommet i gang. Så kommunikation er vejen frem for et voksent forhold, hvor der nu er mange flere mennesker og elementer, der skal passe sammen.

Så de tre huskeråd er:

  1. Tag dig tid til at finde dig selv
  2. Vurdér, hvordan dine børn trives
  3. Brug tid på at finde det, som du søger

Bonussen: at kommunikation kan være den rigtige fremgangsmåde for, at dit nye forhold holder. Og husk, at det altid er god stil at fortælle din eks om din nye kæreste, inden du præsenterer vedkommende for jeres børn.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Luksusfastelavnsboller

IngredienserBoller 2.5 dl. Sødmælk 80 g. smør 30 g. gær 70 g sukker 1 tsk. stødt kardemomme 2 tsk. vanillesukker 0.5 tsk. salt Ca. 450