Tre danske romance-forfattere ude med nyt

ANNONCE for Gyldendal

Du kan godt begynde at rydde plads på din bogreol. I dette forår udgiver Flamingo nemlig tre romance-titler, som byder på noget sjældent: de udspiller sig på dansk jord, og er skrevet af danske forfattere.

LÆS OGSÅ: Vind: Romantisk læsning til din sommer!

Der bliver langet stakkevis af romance-romaner over disken hos boghandlere verden over. Faktisk er romance en af de allermest populære litterære genrer, men til trods for det, hører det til sjældenhederne, at bøgerne er skrevet af danske forfattere og udspiller sig i Danmark.

Det laver Flamingo om på nu! I maj måned udkom tre forskellige danske forfattere nemlig med hver deres romance. Fælles for dem er, at de udspiller sig i de danske omgivelser, og selvfølgelig – som romance-traditionen tilskriver – at de forelskede får hinanden til sidst.

“Det giver noget helt særligt, at historierne er rodfæstet i en dansk kontekst og skrevet på dansk, både i forhold til at afspejle samfundet og kulturen og skabe karakterer, som man som læser føler, man næsten kunne have mødt,” fortæller redaktionschef for Flamingo, Helle Vibeke Lysdahl.

“Romance handler om kærlighed, ja. Men moderne romance handler i lige så høj grad om at finde ud af, hvem man er, overvinde sig selv og gå efter sine drømme. Og selvfølgelig samtidig navigere og balancere kærlighed, forelskelse og dating. Sagt på en anden måde: Romance handler om livet.”

Læs med herunder, hvor vi introducerer vi dig for de tre forfattere og de nye, pæredanske romances, som du kan forelske og fordybe dig i.

Pia Konstantin Berg: “Vi er alle sammen ens på bunden”

Anna har altid haft styr på alting. Med topkarakter i studenterhuen er hun strøget gennem sin CBS-uddannelse med kurs mod drømmejobbet på et prestigefyldt PR-bureau. Men da stillingen går til en anden, står hun for første gang uden en plan og med en stigende følelse af panik. Imens er Annas fraværende far tilbage i Danmark for at overtage det sønderjyske familiegods, og han overtaler hende til at vende hjem for at lægge godsets nye brandingstrategi. Men Anna og godsets chefkok Thomas, som har fødderne plantet solidt i den jyske muld, ser ikke helt ens på den sag – og inden længe står konflikterne i kø.

“Selvom de udadtil er meget forskellige, så har de også meget til fælles, fordi de begge to har et stort kontrolbehov. Bare på hver sin måde. Det kommer der nogle ret interessante konflikter ud af, men det er måske også det, der gør, at de forelsker sig i hinanden,” fortæller Pia Konstantin Berg, som har skrevet romanen KÆRLIGHED FOR KONTROLFREAKS.

Med sin romantiske komedie om Anna og Thomas ønsker Pia Konstantin Berg altså at skubbe til vores forestilling om, hvad det gode liv indebærer. Hvad der er vigtigt, og hvordan mange af os kommer til at snyde os selv fra eventyr, fordi vi har travlt med at pleje karrieren. Og så foregår romanen altså i Danmark, og det er en vigtig pointe, at de to karakterer kommer fra hvert deres sted i det danske land:

“Jeg bor i København og er selv fra Jylland. Når jeg er enten det ene eller det andet sted, så er der mange fordomme om, hvordan man er i storbyen eller ude på landet. Det har jeg prøvet at få ind i den her roman, så der er noget, alle kan identificere sig med. Og så læserne forhåbentligt når frem til samme konklusion, som jeg selv er nået frem til: at vi egentligt alle sammen er ens på bunden.”

Også Pia Konstantin Bergs nyeste romantiske komedie, KYS DIN KÆRESTE PÅ REJSEN, foregår i Danmark. Her møder vi den 29-årige musikanmelder Caroline, hvis liv kører på skinner! Lige indtil Danmark lukker ned, og en dødelig pandemi lægger en dyne over verden. Alting bliver aflyst, og Carolines før så meningsfulde liv bliver forvandlet til en tilværelse alene hjemme i lejligheden. Men så møder hun Casper …

“Når man læser oversat litteratur, selvom det kan være en utroligt dejlig historie, så kan det nogle gange også være en lille smule distanceret. Derfor tror jeg, at man, som dansk læser, måske kan føle lidt mere med de karakterer, som er i dansk litteratur og romance.”

L. Sherman: “Romancen kan noget, som andre genrer ikke kan”

Laura er alenemor til lille Elias på to år, så selvom hun læser økonomi, har hun ikke tidligere haft mulighed for at dyrke det vilde studieliv med fest og flirter. Helt omvendt er det med William, som er single og ikke har ansvar for særligt meget andet end sig selv.

“De skal finde sammen i bogen. Men det, jeg også udsætter dem for, er alle de her tanker om, hvad er det egentlig, jeg vil med mig liv? Jeg har nogle planer, indtil jeg måske har nogle nye planer. Laura er meget målrettet og realistisk i sin tilgang til livet med det her lille barn og studierne. Men man kan ikke altid planlægge kærligheden,” fortæller Ulrika Bjerregaard, som står bag pseudonymet L. Sherman.

Romanen VILD I NATTEN er første fritstående bind i serien FORFØRT I ÅRHUS. Og spørger man Ulrika, hvad romance-genren kan, så handler det ifølge hende blandt andet om de lykkelige slutninger. Selvom karaktererne skal gå så grueligt meget igennem, så ved vi, at de får hinanden til sidst – og det betyder, at romance har en særlig opgave.

“Nu har vi været gennem en coronapandemi, og Rusland har invaderet Ukraine. Det er simpelthen så skrækkeligt. For at vi kan være i det som mennesker, så tror jeg, vi har brug for at have et sted, hvor vi kan forsvinde lidt ind i en drømme-ideal-fantasiverden,” fortæller hun.

“Jeg tænker, det kan give en god modpol i vores hverdag, hvor der sker rigtig meget, som vi ikke kan styre eller gøre noget ved. Om det er ondskab i verden eller sygdom. Der tror jeg klart, at romance kan noget, som andre genrer ikke kan.”

Henriette Vesterbak: At give kærligheden en chance til

Det kræver mod at stole på den store kærlighed. Det finder Sofie ud af, da hun falder for den charmerende Jacob. Hun er før blevet svigtet, så da hendes bedste veninde advarer hende om, at Jacob ikke har helt rent mel i posen, begynder paraderne at rejse sig. Tør hun virkelig give kærligheden en chance denne gang?

“Den handler helt overordnet om at have oplevet et svigt fra en af sine nærmeste og turde give kærligheden en chance igen,” siger Henriette Vesterbak om romanen DEN DU ER og fortæller, at romanens hovedkarakter går på Kunstakademiet i Århus, hvor romanens handling altså udspiller sig.

“Brostenene, Strøget og den stemning, der er i Århus, den skinner også lidt igennem i bogen. Det giver noget ekstra at læse om den danske kultur og danske problemstillinger. Den danske måde at date på i forhold til den amerikanske måde, hvor det er meget store afstande og en anderledes datingkultur.”

Østjysk charme, dansk datingkultur og modige forelskelser er altså noget af det, man kan se frem til i DEN DU ER. Kvinden bag er ikke bare romance-forfatter, hun er også en flittig romance-læser, og det er der gode grunde til, fortæller hun:

“Størst af alt er jo kærligheden, og det er noget, vi alle sammen kender til, har en holdning til og en følelse omkring. Det er meget nemt at leve sig ind i en kærlighedshistorie. Vi har allesammen brug for kærlighed i vores liv. Og det er det, jeg mener, romance kan gøre for den enkelte læser.”

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er