[single_post_category_name]

Claudia Rex – Om at være mor med stort M og forretningskvinde med stort F

Dette er et uddrag fra ChriChri Magasinet ‘The Home Issue’.

_________________________________

Claudia Rex har altid været meget karrieredreven. At arbejde er hendes benzin, og hun elsker at kaste de mange timer efter sit arbejde. Timer, hun ikke umiddelbart havde tænkt at drosle forfærdeligt meget ned på, når hun blev mor. Claudia Rex’ forestilling om at blive mor var, at hun bare kunne tage baby med på arbejde, men den idé blev hurtigt punkteret, da sønnen, Zacharias, ankom i 2019. De sidste to år har Claudia Rex derfor jongleret med at give plads i sit liv til både at være mor med stort M og samtidig den benhårde arbejdsmaskine, der får energi og glæde af at arbejde.

LÆS OGSÅ: Rikke er gift, men bor for sig selv

”Jeg har altid elsket at arbejde og at arbejde meget. Det har virkelig været det, der har drevet mig og givet mig glæde. Jeg har ofte følt mig helt forkert, fordi alle siger, at deres venner og familie er det vigtigste for dem, men for mig har det været sådan, at hvis jeg var lykkelig, så var det fordi, det gik godt med min karriere. Hvis det går dårligt med min karriere, så har jeg virkelig en lortedag, fordi mit arbejde fylder så meget for mig. Det kan godt være svært for mange at forstå. Jeg er født ind i en iværksætterfamilie med selvstændige erhvervsdrivende forældre, som også selv har arbejdet meget, så det har altid føltes meget naturligt for mig at arbejde. Gennem dansen, som jeg startede på som 3-årig, er jeg også blevet drevet til at have høje ambitioner og ønsket om at være den bedste, så jeg tror, det er derfra, at min arbejdsiver stammer.”

Et eksempel på hvor meget Claudia Rex elsker at arbejde, er, at hun selv på sin terminsdato arbejdede, for hvad skulle hun ellers lave? Forestillingen var da også, at barslen i stor stil skulle bruges på arbejde. Men noget skete, da Zacharias blev lagt op på brystet på Claudia en august dag.

”Da jeg blev mor, blev det livssyn ændret. Det var første gang, at jeg indså, at der er mere i livet end karriere. Det er så kliché, men det er sandheden for mig. Med Zacharias fik jeg samtidig en kærlighed, som jeg slet ikke var klar over eksisterede. Det kom virkelig bag på mig, at jeg også var sådan én, der blev mor med stort M. Fordi min forestilling var, at når jeg fik et barn, så kunne det bare følge med mig. Jeg troede, at mit liv ville fortsætte præcis som altid, og forskellen ville bare være, at jeg nu også havde et barn. Jeg har været enormt naiv i forhold til, hvad det vil sige at få et barn. Så det har virkelig været en hård læringskurve for mig, fordi mit liv og forestillinger blev fuldstændig vendt rundt.”

Den store overraskelse og den forsinkede kærlighed

Claudia Rex har altid vidst, at hun en dag skulle være mor. Men ikke af de grunde som de fleste andre kaster sig ud i forældreskabet for. For Claudia handlede det mere om ønsket om, at kunne give sine forældre et barnebarn, og gøre det, hun følte, var hendes pligt i samfundet.

”Jeg har aldrig været skruk eller syntes, at babyer var særligt spændende, så mit ønske om at blive mor handlede oprindeligt mest om at gøre alle dem omkring mig glade. Jeg har egentlig aldrig følt et behov for at få mit eget barn. Jeg er egoist og jeg kan godt lide at sove længe, rejse hvor og når jeg vil samt forfølge alle muligheder i min karriere. De tre ting vidste jeg godt, ville være slut, når jeg blev mor.”

Mor blev Claudia. Men den overvældende kærlighed til sit barn, som hun havde set på film, læst om og hørt om fra veninder og omverdenen, passede ikke med de følelser, som ramte Claudia, da hun blev mor. Kærligheden kom ikke brasende med 110 kilometer i timen ved det første blik på det lille mirakel, som lå i hendes arme, sådan som Claudia troede, at den ville.

”Da jeg fik min søn, var jeg ikke sådan en mor, der elskede ham fra starten. Det var en totalt vild oplevelse at blive mor, men jeg oplevede ikke den der helt sindssyge kærlighed fra starten, som mange andre mødre føler. Det har jeg virkelig haft enormt dårlig samvittighed over, at jeg ikke tudede af kærlighed med det samme, og jeg har tit ønsket, at jeg kunne gøre det om, fordi jeg jo bare elsker ham så højt nu. Han er hele min verden. I virkeligheden handlede det for mig om, at jeg simpelthen ikke anede, hvad det var, jeg fik, og hvad det vil sige at få et barn.  Jeg havde slet ikke forberedt mig, og når jeg kigger tilbage på tiden med min søn som nyfødt, så er jeg virkelig ked af, at jeg ikke var så engageret. Det tog mig lige nogle uger at finde ud af, hvad det var, jeg havde skabt og fået.”

Mens kurven for Claudias kærlighed til sin søn voksede med raketfart, voksede Claudias frustrationer samtidig over alt det, hun følte begrænsede hende i hendes karriere med tilføjelsen af mor til sit CV.

”Det har virkelig været hårdt for mig, at jeg efter at være blevet mor ikke kunne arbejde konstant og skulle lægge computeren væk, fordi jeg skulle give fokus til mit barn. Jeg har været vant til – og elsket – at kunne arbejde non-stop og selv være 100 procent herre over min tid. Pludselig havde jeg fået en ny chef, som bestemte over alt i mit liv, og det har jeg skulle lære at være i. Jeg elsker det jo nu, og jeg er også blevet en anden person, for man vokser jo heldigvis med opgaven, og jeg tror på, at lige meget hvad man kommer igennem af gode og dårlige ting, så er det en del af ens udvikling. Ikke sagt at jeg aldrig har svært ved balancen mellem at være mor og karrierekvinde, for jeg kan da stadig have svært ved at lægge telefonen fra mig, hvis der er arbejde, der skal laves.”

Selvom der er blevet skåret ned i timerne til at arbejde, så er Claudias CV ikke blevet forringet. For livet som mor har faktisk også haft positiv indvirkning på Claudia Rex’ karriere, da den mindre tid til rådighed til arbejde betyder, at Claudia er blevet mere selektiv i forhold til, hvad hun siger ja til af projekter.

”Med mindre tid til arbejde er jeg blevet meget mere bevidst om, hvad der er med til at forme min karrieres fremtid allerbedst. Jeg har jo ikke uendelig tid som før, så jeg siger kun ja til de allerbedste ting nu. Som min arbejdsuge ser ud i øjeblikket, så arbejder jeg i de timer, hvor min søn er i dagpleje, og så lukker jeg computeren op igen, når han sover. Både fordi der som selvstændig er meget arbejde, men også fordi jeg ikke kan lade være. Jeg kan bare virkelig godt lide at arbejde. Men weekenderne prøver jeg at holde fuldstændig arbejdsfrie, fordi jeg har ikke fået et barn for at få ham passet hele tiden, og jeg elsker jo virkelig også at være mor og tiden med min søn. Det er jo også en form for arbejdsopgave for mig at være en del af denne her familie, være nærværende og til stede. Det er lige så vigtigt for mig – hvis ikke det vigtigste – at være mor og give mig 100 procent med min familie, som det er med mit andet arbejde og opgaver.”

People pleaseren der fandt sin egen stemme

Som mor og erhvervskvinde er Claudia Rex vant til at give af sig selv hele tiden og give alt, hvad hun har. Men det frigiver ikke meget tid til Claudia selv. Før i tiden havde hun ikke tænkt så meget over det, men forældreskabet har betydet, at Claudia Rex har været tvunget til at finde tid til selvomsorg for at kunne være den bedste mor for sin søn og den bedste boss i sit arbejdsliv uden den konstante pusten i nakken fra overanstrengelse, der truer med at vælte korthuset.

”Det er så vigtigt også at huske sig selv, ellers brænder man sammen, så jeg arbejder rigtig meget på også at tage tid til mig selv. Jeg er utroligt spirituel og det bruger jeg netop til at finde mig selv og min kerne gennem meditation og yoga, som jeg dyrker hver dag. Min meditation er nærmest blevet min tro. Jeg har i mange år prøvet at finde mig selv, fordi i danseverdenen skal man gemme sin personlighed væk og være på en bestemt måde og se ud på en bestemt måde for at få gode point. Samtidig havde jeg som eliteudøver ingen kontakt med mig selv, fordi jeg lærte at udelukke smerte for at kunne presse mig selv til det yderste. Da jeg stoppede som danser, gik det op for mig, at jeg manglede at mærke mig selv og vide, hvem Claudia er. Så jeg har de sidste fem år læst utroligt mange selvudviklingsbøger, dyrket yoga og mediteret for at åbne den tykke jerndør med 16.000 låse inde i mig for at finde min kerne og lære mig selv at kende igen.”

Så hvem er Claudia Rex egentlig? Svaret er: én der ikke længere kerer sig om, hvad alle andre synes om hende.

”I takt med at jeg er blevet ældre og især efter jeg er blevet mor, hvor der er no time for bullshit, så er jeg ikke længere så opslugt af, hvad alle andre synes om mig. Det betyder ikke længere så meget for mig, for faktum er bare, at jeg ikke kan gøre alle glade, men heldigvis så kommer jeg altid hjem til min mand og min søn, der elsker mig for mig. Og det er jo dem, der virkelig betyder noget og deres mening om mig. Hvis folk ikke kan lide mig så gå med fred, så længe jeg kan stå inde for mine værdier og har gjort mit bedste. Den erkendelse – eller i virkeligheden den ro inden i mig selv har jeg virkelig fundet, efter jeg er blevet mor. En ro i mit eget selvbillede, selvtillid og selvværd. Jeg ser meget mere kærligt på mig selv, end før jeg blev mor, fordi jeg har fundet en ro med, hvem jeg er.”

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide