[single_post_category_name]

Sæt lyd på dit sexliv

Jeg kan huske at jeg i 1. klasse rakte hånden op, og med den største selvfølgelighed spurgte min klasselærer Birthe – “Hvorfor stønner man, når man boller?”

Birthe svarede, at det vidste hun ikke, og at jeg skulle spørge mine forældre. Det gjorde jeg aldrig.

Til gengæld uddannede jeg mig først til sanger og derefter til sexolog, og de to baggrunde tilsammen giver mig en god viden omkring sex og lyden, der følger med (eller ikke følger med).

LÆS OGSÅ6 måder at have bedre sex på end nogenside

Vores lyde under sex og præferencer herom, er lige så forskellige, som vi er mennesker.
Nogle tænder på støn og “dirty talk”, andre oplever det som forstyrrende og grænseoverskridende at inddrage stemmen i sex-akten. Både “højlydt” sex, og “stille” sex har hver sin charme og fordele.

Den åbenlyse første grund til, at vi stønner under sex er, at det er dejligt, og at vores krop helt instinktivt fortæller med støn og suk, at den gerne vil have mere. Det er imidlertid ikke alle, der stønner lige meget, eller giver udtryk for nydelse gennem støn, skrig eller suk. Man kan sagtens nyde (eller lide?!) i stilhed. Der sker dog noget andet og mere i kroppen og i psyken, når vi sætter lyd på vores nydelse.

Når vi trækker vejret i den øverste del af kroppen – i brystet – vil vores energi ofte være i overkroppen og i hovedet. Vi løfter brystet på indåndingen og spænder ofte en lille smule omkring kæbe og strube. Flytter vi indåndingen længere ned i kroppen, om i lungerne og ned i bunden af ryggen, mens vi slipper i maven – vil vi forbinde os til vores bækken og vores bund. Et lille støn hjælper os ned i vores overkrop (hvis vi ikke allerede mærker den) – Det store eller dybe støn hjælper os ned i vores bund. Det vil sige, at vi kan forbinde vores hovede og bund via vores lyd.

Når vi kigger på vores krop, giver det god mening. Hvad forbinder hoved og krop? – Halsen – stemmen. Og helt fysisk forbinder vores stemme vores hovede og krop. Så har du lidt svært ved at give slip på tanker og komme ned i din krop i sexlivet og i det hele taget, ja, så er stemmen en genvej.

Dette er, i min optik, hovedargumentet for at sætte lyd på sit sexliv. Det hjælper os hurtigt ned i kroppen.

LÆS OGSÅ: Slut fred med dit sexliv

Vores lyde er en glimrende respons, som vores partner kan anvende som indikator på, om det er lidt dejligt, meget dejligt eller himmelråbende skønt! Respons er en vigtig del af kommunikation, og sex er i bund og grund kropslig kommunikation. Vi har brug for at vide, at det, vi gør, bliver modtaget, og det kan blandt andet vores lyd og vores ord fortælle vores partner. Man kan sige meget uden ord, men med et lille (eller et stort) suk eller støn.

Lydløs sex kan også være dejligt.
Der er mange situationer, hvor de fleste foretrækker at have lydløs sex. F.eks. når man er på camping, er på weekend hos svigerforældrene eller når børnene er i rummet ved siden af. Særligt i børnefamilien, bliver sex lydløst og ofte også ordløst. Her har man kroppens bevægelser, energien og åndedrættet at navigere ud fra. Her er åndedrættet et meget anvendeligt og lækkert alternativ til lyd. Den dybe vejtrækning kan vi synkronisere med vores partner. Der er noget meget forbindende over at mødes i åndedrættet, at trække vejret synkront og være bevidst om hinandens åndedræt. Hvis vi skal synkronisere vores vejtrækning, er vi nødt til at være tilstede og bevidste om vores partner. Det er skønt at mærke et så bevidst nærvær under sex, som synkron vejtrækning kræver. Den dybe vejrtrækning er afslappende og beroligende, og kan give adgang til nogle dejlige dybe orgasmer. Særligt, hvis vi bevidst slipper i vores bækkenbundsmuskler på indånding, og spænder op i vores bækkenbund på udånding.

Når vi giver slip på vores lyd og lader vores støn fylde rummet, giver vi ofte også slip på tanker om, om vi ér for meget – om vi larmer for meget – og om vi fylder for meget. Vores lyd fylder, dvs. vores krop fylder, og dermed fylder vores hovede mindre. Hvis du bor i et kollektiv, har børn, eller der er andre grunde til, at du ikke kan give slip på stemmen derhjemme, så kan man prioritere at tage på hotel, eller i sommerhus og skrue op for vokalen – bare ind imellem. At give den vokale side plads i sexlivet kan være skønt både for dig selv og din partner – det kan være en genvej fra hovede til krop, og være med til at styrke den kropslige kommunikation – både med dig selv og med din partner.

… Husk, at du kan købe Amandas bog ‘At elske er ikke en følelse’ i vores ChriChri Shop HER.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide