God kemi er ikke lig med et godt parforhold

Info:

Stine Gram
Kærlighedscoach
Find mere info her:

Fysisk tiltrækning og god kemi er ikke et fundament for et godt, sundt og stabilt parforhold. Fysisk tiltrækning og god kemi er nemlig ikke en forudsætning for, at en relation er bæredygtig i længden, men det ER derimod en forudsætning for, at begge parter overhovedet har lyst til at gå videre med relationen og undersøge den nærmere. Med andre ord: Hvis man ikke er tiltrukket af hinanden, orker man næppe at deale med de ting, der altid popper op i en kærlighedsrelation, hvor man skal tage hensyn til en anden og møde hinanden på halvvejen.

Så kemien er en forudsætning for, at man vil gå videre med relationen, men kemien er kun første skridt og derfor ikke nok i sig selv. Bliver forskellighederne for store og svære at håndtere, vil den indledende kemi ofte blive afløst af træthed og opgivenhed, for kemien er netop ikke et stærkt nok fundament at bygge videre på. Det er blot en igangsætter.

LÆS OGSÅ: Vær seriøs, når du vælger kæreste her

Der sker bare ofte det, at vi bliver så forblændet af den gode kemi, at vi tror, den er indbegrebet af et tilfredsstillende forhold. Vi gør den til selve essensen af et forhold frem for blot en kickstarter. Og når vi er forblændet af god kemi og tiltrækning, kan vi desværre ikke se alt det, der IKKE fungerer i relationen – i praksis, i hverdagen, i dynamikken med vores partner, i forhold til vores selvværd etc. Vi kan faktisk blive brudt ned af god kemi og fysisk tiltrækning, fordi den snyder os, så vi har begrænset adgang til vores fornuft, klarsyn og intuition.

Kemien løber af med os

Så den gode kemi skal holdes i ave. Hvis den får frit løb, løber den af med os. Den har det med at snyde os til at tro, at relationen har mere værdi, end den egentlig har. Derfor skal den helst holdes op mod fornuften, der ser tingene mere klart.

Hvis du er fysisk tiltrukket af en mand, som du måske kun har kendt i 3-4 uger, kan du komme til at bilde dig selv ind, at I passer supergodt sammen, og at han er virkelig god for dig – uden at du har nogen dokumentation for, at det rent faktisk er sandt. Du har simpelthen ikke nok data efter 3-4 uger. Det er din krop, der snyder dig på grund af hormonerne, der raser afsted, og det er meget svært at se klart. Og når hormonerne raser afsted, og du mærker den sitrende energi, er det faktisk en form for stresstilstand. Og når vi er stressede, har vi ikke adgang til vores egen styrke og ressourcetanker.

Men bare dét, at du er bevidst om den her mekanisme, gør, at du har mere kontrol over situationen, når den opstår, så du bedre kan bevare begge ben på jorden og se dig selv og din nye partner og jeres dynamik mere klart.

Skru ned for tempoet

Derfor er denne bevidsthed vigtig, men derudover er det også vigtigt at sætte tempoet lidt ned. Hvis I er de rette for hinanden, har I jo alligevel ikke travlt. Hvis han er den rette mand, bliver han ikke lige pludselig forkert. Hvis han viser sig at være den forkerte for dig, var han hele tiden den forkerte for dig. Så hvad er det, I skal nå? Tag den med ro.

LÆS OGSÅ: Hvordan dater du bedst?

Hvordan tager man den med ro? Tja, du kunne vente lidt med sex, indtil du kender ham bedre. Grunden til, at jeg nævner sex, er IKKE, fordi jeg prædiker nogle uskrevne regler om, hvor længe man skal vente for at få manden hooked eller for at bevise, man har værdi. Det handler ikke om, at du skal manipulere en anden. Det ville også være en dårlig start på et sundt parforhold. Jeg nævner det kun, fordi sex rent faktisk er endnu en af de ting, der kan trigge vores evne til at se uklart på grund af det tilknytningshormon, det skaber. Især hos kvinder. Og hvis hele ideen med at lære den anden at kende er at finde ud af, om han er en, du kan skabe et sundt og stabilt parforhold med, kræver det en form for klar tankegang.

Er det rent faktisk et sympatisk menneske, som du har lyst til at give dig hen til? Hvis du gerne vil vente med sex, indtil du kender ham bedre, og han ikke har forståelse for det, men begynder at ’straffe’ dig for det ved at trække sig, aflyse aftaler eller stoppe kontakten, så siger det rigtig meget om, hvordan han forholder sig til grænsesætning – og til dig. Det er vigtig information, som du ikke må sidde overhørig, for hans adfærd viser et karaktertræk, som du er nødt til at forholde dig til. Du må spørge dig selv: ’Er det karaktertræk ét, som jeg ønsker, min kæreste skal have? Er det noget, der vil bidrage positivt til mit liv?’ Og vær ærlig.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide