[single_post_category_name]

Hvordan dater du bedst?

Jeg spurgte på et tidspunkt mine følgere på Instagram, om de var vilde med første dates. 78 % svarede nej. Jeg fik også en masse svar på, hvorfor de ikke var vilde med første dates. Fællesnævneren for alle disse svar var, at de var kedelige! Der var med andre ord ingen kemi. Hvorfor ikke? Her er mine følgeres svar:

1: Der var for lidt øjenkontakt, når de gik tur.

2: Han så ikke ud som på billederne.

3: Han havde ikke noget glimt i øjet.

4: Han talte mest om sig selv og glemte at spørge.

5: Han lyttede ikke.

6: Snakken var overfladisk.

7: Der var ingen grin eller humor på daten.

8: Forventningerne var skruet for højt op inden daten.

Se, altså sådan en date gider man jo ikke på, vel? Der er ikke noget at sige til, at så mange af jer ikke er vilde med første dates. Nogle af de her punkter kan du ikke gøre noget ved (fx at han ikke ser ud som på billederne, og at han ikke har glimt i øjet). Andre kan du godt ændre på – læs eksempelvis 5 grunde til manglende kemi på første date.

Slip kontrollen

Du kan fx prøve at få lidt humor ind i samtalen, du kan holde lidt mere øjenkontakt, du kan lade være med at skrive for længe med ham inden daten, så forventningerne ikke bliver skruet for højt op, og du kan sørge for, at snakken ikke bliver alt for overfladisk. Hvis den bliver FOR overfladisk, er der en stor risiko for, at du ikke orker at gå på en ny date med ham.

Noget af det, der sker på en første date, er altså uden for din rækkevidde, og noget andet er inden for din rækkevidde. Kunsten er at skelne og give slip på det, der er uden for din kontrol, og det er alle de ting, der handler om ham, som du ikke kan ændre. Det inkluderer også, om han er interesseret i dig eller ej. Uden for din kontrol. Bare slip det.

Når vi graver lidt dybere og ser på, hvordan du kan date bedre, ud over de ovennævnte lavpraktiske bud, så arbejder jeg med 4 hjørnestene i min coaching. Hvis du kan mestre dem, kan du meget bedre være i processen med at date uden at blive for bekymret, mismodig og uden at tage en afvisning personligt.

Leg: Se dating som en leg

Det er ikke så alvorligt, som du måske gør det til. Der er alvorligere ting i verden end at date. Du kan som sagt gøre visse ting, så det bliver en god oplevelse. Mere kan du ikke gøre. Du bør slippe endemålet (’Er han the One?’) af syne og blot tage en date for dét, den er. Et hurtigt møde mellem to fremmede mennesker. Og så kan du åbne op for, at dette møde bliver hyggeligt, inspirerende og fyldt med god kemi, men du kan ikke styre det. Blot være åben for det. Når du ser det som en leg, vil du investere langt mindre energi i ham, og du vil slappe mere af, fordi der ikke er så meget på spil.

Tillad distancen

Giv lidt slip på kontrollen. Fx kan det trigge de fleste af os, hvis vi ikke får svar på en besked inden for rimelig tid (og hvad er det?). Vi tror straks, der er noget galt. Og det er der jo også nogle gange, men andre gange er der ikke. Og hvis du automatisk tror, der er noget galt, kunne det tyde på, at du har svært ved at håndtere tanken om distance mellem jer. Men det er faktisk i distancen, at spændingen mellem jer kan bygges op, og man kan glæde sig til at høre fra den anden og glæde sig til at se den anden i stedet for at frygte, der er noget galt, eller i stedet for at ende i en symbiose. Jeg taler IKKE om den distance, hvor der er flere dages tavshed. Det betyder for det meste, at han har tjekket ud.

Dosér dine følelser

Du skal ikke investere særlig mange følelser i en ret beset fremmed mand. Du skal ikke fantasere en masse om jer to eller tro en masse, før han har bevist, at han er lige så dedikeret som dig til at udforske et forhold med dig – læs eventuelt Mænd siger så meget. Tag én dag ad gangen. Følelser har det med at løbe af med os. Se, om det kan undgås, indtil du ved, at I ønsker forholdet lige meget.

Fokus på dig

Du har dit liv, og det havde du også, før han dukkede op. Vi har en tendens til at glemme det, når der dukker en mand op, vi bliver interesseret i. Men husk at fortsætte med at leve det liv, du levede før ham. De ting, der var vigtige førhen, bør stadig være vigtige, selvom han bliver et naturligt fokus-punkt. Hold fast i dit liv, dine interesser, dine venner og værdier, ikke mindst, så du også har noget at tilbyde ham. Men vigtigst af alt, så du ikke mister dig selv.

LÆS OGSÅ: Virker det at skjule sine følelser?

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide