[single_post_category_name]

Den her ting skal du være opmærksom på, når du dater

Mange af jer kvinder derude dater med det formål at få en kæreste og finde kærligheden. Men mange på datingmarkedet dater af andre årsager, og det er selvfølgelig vigtigt at være opmærksom på fra starten af, ligesom det er vigtigt at forventningsafstemme med den anden efter ganske få uger for ikke at spilde din tid. Lyder det for seriøst? Jamen er det ikke en seriøs mission at finde kærligheden og skabe et sundt, dejligt og stabilt parforhold?

LÆS OGSÅ: Er han hot and cold?

Men som sagt: Mange dater af helt andre årsager. Her er bare nogle af grundene til, at folk dater: De dater for at blive bekræftet. De dater for at komme sig over en ekskæreste. De dater, fordi de synes, det er sjovt at møde nye mennesker. De dater, fordi det er tidsfordriv. De dater, fordi de ikke har andet at lave. De dater for ikke at være alene.

Som du kan se, har alle disse grunde ikke noget at gøre med ønsket om at finde en ligeværdig kæreste, som man kan udvikle et sundt, dejligt og stabilt parforhold med. Og hvis det netop er dit ønske, skal du være meget opmærksom på, hvad din dates intention er. For dig kan det være en selvfølge, at han da også ønsker en kæreste og ikke bare en kæreste, men et voksent og modent parforhold. For ham kan det være en leg, hurtig belønning i form af bekræftelse, frygt for at være alene eller ren og skær kedsomhed. I har altså to vidt forskellige forventninger – problemet er bare, at I ikke har lavet en forventningsafstemning.

Kunne det ikke være rart at undgå dette scenarie, inden du kaster dit hjerte efter ham? Og hvordan kan du så undgå det? Du bør helt fra starten vide, om han overhovedet leder efter noget seriøst. Eller ønsker han kun sjov og ballade? Hvis det er sidstnævnte, er der vel ingen grund til, at I fortsætter, hvis du ønsker noget seriøst?

Hvis han leder efter noget seriøst, er spørgsmålet mere, om I to passer sammen, og det finder man kun ud af ved at date og være nysgerrige over for hinanden. Og her er det vigtigt, at du er åben, men IKKE sætter en følelsesmæssig krog i ham, fordi du efter 4 uger tror, du har fundet din soul mate. Tag den med ro de første uger, og investér ikke en masse følelser i en (ret beset) fremmed mand. Du skal altså ikke investere dine følelser ud fra, hvor sød og charmerende han er. Hav i stedet fokus på, om I passer sammen og vil det samme.

Så hvornår skal du investere følelser?

Lad dine følelser vokse ud fra hans vedvarende interesse over en længere periode. Det er ikke nok, at han overøser dig med kærlighedserklæringer de første 4 uger, hvis han derefter trækker sig. Du bør faktisk tage store kærlighedserklæringer de første uger med et gran salt, for han har ikke noget at have det i, da han jo ikke kender dig. Det er hans egen illusion om dig, der er i spil, og illusioner har det med at briste temmelig hurtigt. Tilbage står du så som den, du er, og det svarer højst sandsynligt ikke til hans illusion. Det kan godt være, det er sjovt at blive forelsket i en illusion, og vi har vel alle prøvet at være forelsket i forelskelsen, men det er ikke særlig bæredygtigt.

En mand, der ikke længere virker interesseret efter ganske få uger, har det med ikke at vende tilbage til den oprindelige interesse. Forsvinder interessen så hurtigt, inden I overhovedet har lært hinanden rigtigt at kende, så er den der grundlæggende ikke, og der er ingen grund til at stå i kulissen og vente på, at den ved et mirakel skulle genopstå. Og der er absolut ingen grund til, at du begynder at bevise noget over for ham eller grubler over: ’Hvad skal jeg skrive til ham?’. Hvis han ikke selv kan se, at han vil have dig, skal du ikke få ham til at indse det ved at lave krumspring eller forsøge at sige eller skrive det helt rigtige. Det ender ikke godt, for det vil ikke gøre dig mere attraktiv i hans øjne, da han kan mærke, at du forsøger at please ham, og det vil undergrave dit selvværd.

Hvordan opfører en forelsket mand sig?

En mand, der er mere følelsesmæssigt moden, ved godt, at han endnu ikke kender dig, og derfor tager han den mere med ro. Dog har han en klar interesse i at lære dig at kende som det hele menneske, du er. Ikke kun seksuelt, men også følelsesmæssigt og mentalt. Hans interesse i dig bliver blot større, jo mere han lærer dig at kende, fordi han kan se dine kvaliteter. Sådan en relation bliver blot dybere og dybere, som tiden går, og den udvikler sig organisk. Altså ikke som i ’højt at flyve, dybt at falde’.

Hvis han er interesseret i dig, skal han nok blive ved med at vise det. Og I har ikke travlt, for forholdet forsvinder ikke bare lige pludselig som sand mellem fingrene på jer, hvis der er substans i det. Du kan dermed stille og roligt investere mere og mere i relationen. Det er ikke et spil. Det er en naturlig proces, som sker, når man lærer et nyt menneske at kende. En god og sund relation er baseret på tillid, tryghed og respekt, og den opstår ikke på 4 uger. Derfor: Tag den med ro, og lad ham vise dig hans interesse over en længere periode, mens du naturligvis selv er åben over for ham og langsomt investerer flere og flere følelser. Følelser, som er baseret på det, I rent faktisk har sammen – ikke på det, du TROR, I har sammen.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide