[single_post_category_name]

Derfor skal du rejse alene med dine børn

Vi er 4 søskende i min familie, og da jeg var barn, havde mine forældre to efter hinanden, forskellige folkevognsrugbrød, som var indrettet med bord og siddepladser, som kunne slås ned til senge. Vores sommerferie blev ofte tilbragt i Østeuropa, hvor vi kørte rundt i vores lille bus. Det er nogle af mine absolutte bedste barndomsminder. Frihed – bevægelighed – eventyr. Derfor har jeg også længe drømt om en camper. Aller helst selv at eje én, men i første omgang at leje, for at se hvad børnene siger til det.

I vores parforhold, som hos mange andre, er vi ind imellem nødt til at holde ferie forskudt. Jeg holder så vidt muligt fri i alle skoleferier, – denne luksus har min fastansatte mand ikke, så i denne vinterferie måtte Mads arbejde, og jeg havde derfor en uges ferie alene med børnene. Jeg faldt over camperen “Rimor” på Facebook, og fik med det samme lyst til at leje hende! En ældre dame med sjæl, automatgear, god plads og bakkamera – var de første kvaliteter jeg lagde mærke til 😉

Mig først
Jeg købte lyskæder og proppede Rimor med snacks og sengetøj og startede ferien med en forlænget weekend i Sverige med en veninde, hvor vi vandrede om dagen og hyggede i Rimor om aftenen, og sov varmt og godt. At vandre ud fra en autocamper – særligt om vinteren – er helt genialt! Jeg vil gerne ha natur, krop og bål, men vil helst ikke ligge og fryse i et telt i minusgrader, og her er en autocamper helt genial. At starte en ferie med mig selv og en veninde i naturen, med god tid til krop, natur, nydelse og stilhed er den bedste måde for mig at “tanke op”. Jeg kom hjem opladet og i kontakt, klar til 5 dage med ungerne.

Let og fleksibelt
Efter Sverige, kørte jeg hjem og samlede børnene op, og så kørte vi ellers rundt i Jylland og besøgte familie. Ungerne flyttede ind med bamser, dyner, puder, tegnesager osv, og det var skønt at køre rundt med “hus på egen ryg”. De var helt pjattede med at sove i camperen om aften, under lyskæderne, mens det blæste og regnede udenfor. Og jeg nød seriøst at køre så stor en bil! Det var virkelig sjovt. For ikke at tale om frihedsfølelsen og bevægeligheden. At køre hen hvor man vil, og så snart håndbremsen er trukket er man “set to go”. Man skal ikke først slå lejr, pakke ud og alt muligt andet. Det er nemt, let og fleksibelt = lige mig!

At holde ferie hver for sig med børnene, kan virkelig noget. Navnligt når man bor sammen til daglig. Bevares – jeg vil selvfølgelig gerne være sammen alle 4, og det er vi også tit, men jeg har opdaget vigtigheden af, at mine børn også har mig for sig selv ind imellem – og har deres far – udelt. Det giver os plads til at være sammen med børnene i hver vores tempo, og på hver vores måde, frem for at tilpasse os og finde ind i de roller, vi sammen har skabt igennem 17 år. Det giver plads til fornyelse, bevægelse og nærvær.

Det var alligevel dejligt at vi samlede Mads op det sidste døgn, og ende ferien sammen alle 4 i Autocamperen. Ungerne elsker “Feddet Strand Camping”, med dets legepladser, klatrepark, swimmingpool, gocart og strand, så vi kørte derned og overnattede i Camperen og legede med børnene sammen.

Det er ikke sidste gang, vi tager afsted i camper!

Hvis du selv har lyst at prøv kræfter med Camper-livet, kan Rimor og alle mulige andre campere findes på Facebook i grupper for udlejning af autocampere. God tur!

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide