[single_post_category_name]

Denne anderledes sommerferie skal du kende

Denne artikel indeholder reklame men er et udtryk for vores reelle begejstring for denne destination.
En rejse til Alaska med Celebrity Cruises er lig med naturskønne omgivelser, et vildt dyreliv og en spændende historie.
Samtidig har Alaska også hovedstaden som ingen veje fører til – hvorfor destinationen opleves bedst til søs. Sæsonen for krydstogter til Alaska er fra maj til midten af september, og destinationen er derfor et oplagt valg til en anderledes sommerferie. 

Den amerikanske stat Alaska er omkranset af næsten 55.000 kilometers kyst, og er den eneste af USA’s stater hvis hovedstad kun kan nås med skib eller fly. Dette gør det til et oplagt sted at gå på opdagelse med Celebrity Cruises‘ flydende hoteller til søs.

Idet Alaska både er USA’s største og tyndest befolkede stat, er det også et velvalgt sted at opleve uspoleret natur og et vildt dyreliv. Destinationen er også et perfekt valg til en anderledes sommerferie, eftersom sæsonen for krydstogter til Alaska kun løber fra maj og frem til midten af september.

Blandt nogle af de highlights man kan opleve i Alaska med Celebrity Cruises findes bl.a. området Icy Strait Point og byen Hoonora, som ligger lige ved siden af, på øen Chichagof Island. Herfra kan man begive sig ud på hvalsafari med mulighed for at se både hvidhovedet havørne, spækhuggere og pukkelhvaler, eller afsøge havet med en tur i kajak – også med mulighed for at spotte hvaler.

På et stop ved Katchikan kan man opleve noget af Alaskas kultur. Her finder man nemlig The Totem Park, som har en af verdens største samlinger af totempæle med forskellige afbildninger og udskæringer. Naturen ved Katchikan byder også på vildt dyreliv med muligheder for at tage på ture, hvor man fx kan se vilde bjørne.

Omkring 35 km øst for Katchikan kan man også opleve Misty Fjords National Monument, hvor landskabet er prydet med klipper i vandet, stejle fjorde, vandfald og tyk regnskov. Misty Fjords kan opleves til søs, men også via “fligtseeing” hvor man flyver forbi de ekstraordinære omgivelser.

Hubbard Glacier, som med sin længde på 122 km og en højde der svarer til en 30-etagersbygning, er den længste tidevandsgletsjer i verden og et af Alaskas absolutte højdepunkter. Her finder kælvning dagligt sted, og det er muligt at både se og høre, når kæmpe isstykker falder ned fra gletsjeren. Hubbard Glacier er ikke et stop hvor skibet holder ind, men et sted som opleves fra skibet. Undervejs vil en naturforsker fortælle om fænomenet.

Juneau, Alaskas hovedstad og byen som ingen veje fører til, er absolut også et must. Her er et besøg på gletsjeren Mendenhall Glacier en af hovedstadens populæreste aktiviteter. Gletsjeren ligger i Tongass National Forest, som er den største nationalskov i USA. Her kan man sejle i kano blandt blåfarvede isklipper ved Mendenhall Lake og passere det kraftfulde vandfald Nugget Falls.

Juneau er også hjemsted for bjerget Mount Roberts, hvorfra der er betagende udsigter udover bl.a. Chilkat-bjergene, kanalen Stephens Passage, Douglas Island og minen Silver Bow Bassin, hvor man fandt guld i 1880. For at lette den stejle tur op ad bjerget kan man tage Mt. Roberts Tramway 500 meter af vejen, og derfra begive sig videre ud på en vandretur.

Celebrity Cruises udbyder flere forskellige ture til Alaska. En tur med Celebrity Cruises til Alaska varer mellem 6-9 nætter, afhængig af, hvilken én man vælger.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide