Skab grøn stemning i dit køkken

Gitte Christensen, der arbejder som freelance stylist, er uddannet designer og har arbejdet i modebranchen i mange år – men har de sidste 3 år kastet sin arbejdsiver på interiør. Særligt bæredygtigt design har hendes interesse, og hun driver bloggen og webshoppen Objects & Use – og udvælger design til shoppen, der er bæredygtigt. Og på hendes blog kan du læse om design, interiør og grøn livsstil.  Nedenfor inviterer Gitte dig ind i sit skønne køkken, som oser af natur og smukke vintage fund.

___

Køkkenet er nok ikke der, de fleste har mange grønne planter, men der skal ikke så meget til for at skabe lidt drivhusstemning i køkkenet.

Lidt grønne planter i vinduet, et par friske blomster i en fin vase og lidt spiselige krydderurter kan gøre det.

Brug vindueskarmen til plante stilleben – pas på, at det ikke bliver et sted til rod og postbunker (det kender jeg i hvert fald selv alt for godt).

Vinduet er der lyset kommer ind, og vi har ekstra brug for det her i de mørke måneder.
Gå efter grønne planter der skal have meget lys og find potter, der er nemme at vande, så der ikke kommer vand ud over det hele. I vindueskarmen her er der brugt papirpotteskjulere i forskellige grå nuancer med gummibelægning inden i og genbrugstræ i bunden, de er fra Objects & Use.

Vintage keramik i grønne toner er fint sammen med planterne – kig på loppemarkeder og vintage-butikker. Ofte kan man gøre gode fund for 50-200 kr. Og husk at skifte ud i vinduet og at få støvet af – alle detaljerne tæller. En lille gren fra naturen skaber hurtigt nyt liv i vindueskarmen.
Spisebordet har fået et farvepift og bordpladen er blevet malet blå.  Et par lyseblå sodavandsflasker fra en ingefærdrik er brugt som vaser på bordet. Her i efteråret er det lidt sværere at plukke blomster i naturen, men et par enkelte afskårne er ofte nok. Det er ikke nødvendigt med en kæmpe buket. På bordet står også en mynteplante, den vokser ret meget og er dekorativ – og smager skønt i teen eller på grapefrugt – og så er den lige ved hånden, når du spiser. Stearinlys og duftlys er gode til at skabe hygge med. Yndlingsduften er for tiden citrongræs fra svenske L:A Bruket, med voks fra økologisk soja og aromatiske duft olier – den har en mild og frisk duft og forurener ikke luften.

Tip:

– Retro keramikvaser i grønne toner klæder hinanden – og så er det sjovt at gå på jagt efter de gode fund.

– Glas i grønne og blå toner understøtter den grønne historie – og de fanger lyset smukt sammen med det grønne.

– Stil et par flasker med friske blomster mellem dine vand og vinglas – så bliver den praktiske hylde også et lille stilleben i sig selv.

– Tænd duftlyset ca. 10 minutter, og sluk igen – så skaber det stemning uden at blive for meget og lyset holder meget længere. Du kan købe duftlyset fra billedet ovenfor hos Objects & Use.

Du kan læse med på Gittes blog her, se hendes interiør stylings her og følge med på instagram under navnet @gittechristensen.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

4 britiske serier, vi elsker!

Indeholder reklamelinks til C More Elsker du også britisk tv? Så har streaming-tjenesten C More indgået samarbejde med Britbox, hvilket betyder, at C More nu har