Skab grøn stemning i dit køkken

Gitte Christensen, der arbejder som freelance stylist, er uddannet designer og har arbejdet i modebranchen i mange år – men har de sidste 3 år kastet sin arbejdsiver på interiør. Særligt bæredygtigt design har hendes interesse, og hun driver bloggen og webshoppen Objects & Use – og udvælger design til shoppen, der er bæredygtigt. Og på hendes blog kan du læse om design, interiør og grøn livsstil.  Nedenfor inviterer Gitte dig ind i sit skønne køkken, som oser af natur og smukke vintage fund.

___

Køkkenet er nok ikke der, de fleste har mange grønne planter, men der skal ikke så meget til for at skabe lidt drivhusstemning i køkkenet.

Lidt grønne planter i vinduet, et par friske blomster i en fin vase og lidt spiselige krydderurter kan gøre det.

Brug vindueskarmen til plante stilleben – pas på, at det ikke bliver et sted til rod og postbunker (det kender jeg i hvert fald selv alt for godt).

Vinduet er der lyset kommer ind, og vi har ekstra brug for det her i de mørke måneder.
Gå efter grønne planter der skal have meget lys og find potter, der er nemme at vande, så der ikke kommer vand ud over det hele. I vindueskarmen her er der brugt papirpotteskjulere i forskellige grå nuancer med gummibelægning inden i og genbrugstræ i bunden, de er fra Objects & Use.

Vintage keramik i grønne toner er fint sammen med planterne – kig på loppemarkeder og vintage-butikker. Ofte kan man gøre gode fund for 50-200 kr. Og husk at skifte ud i vinduet og at få støvet af – alle detaljerne tæller. En lille gren fra naturen skaber hurtigt nyt liv i vindueskarmen.
Spisebordet har fået et farvepift og bordpladen er blevet malet blå.  Et par lyseblå sodavandsflasker fra en ingefærdrik er brugt som vaser på bordet. Her i efteråret er det lidt sværere at plukke blomster i naturen, men et par enkelte afskårne er ofte nok. Det er ikke nødvendigt med en kæmpe buket. På bordet står også en mynteplante, den vokser ret meget og er dekorativ – og smager skønt i teen eller på grapefrugt – og så er den lige ved hånden, når du spiser. Stearinlys og duftlys er gode til at skabe hygge med. Yndlingsduften er for tiden citrongræs fra svenske L:A Bruket, med voks fra økologisk soja og aromatiske duft olier – den har en mild og frisk duft og forurener ikke luften.

Tip:

– Retro keramikvaser i grønne toner klæder hinanden – og så er det sjovt at gå på jagt efter de gode fund.

– Glas i grønne og blå toner understøtter den grønne historie – og de fanger lyset smukt sammen med det grønne.

– Stil et par flasker med friske blomster mellem dine vand og vinglas – så bliver den praktiske hylde også et lille stilleben i sig selv.

– Tænd duftlyset ca. 10 minutter, og sluk igen – så skaber det stemning uden at blive for meget og lyset holder meget længere. Du kan købe duftlyset fra billedet ovenfor hos Objects & Use.

Du kan læse med på Gittes blog her, se hendes interiør stylings her og følge med på instagram under navnet @gittechristensen.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive