Vis os dit hjem: Karina Hindsgavl

Facts

Karina er kandidat-studerende på Københavns Universitet og bor alene i sin fine lille 50 kvm lejlighed. 

Karina er en kvinde med karakter, som besidder en stor evne til at reflektere over sig selv og sin omverden – hvilket også afspejler sig i hendes unikt indrettede hjem! Til daglig får hun tiden til at gå med at læse en kandidat på Københavns Universitet og når Karina ikke sidder til lange og ”hjernevridende” forelæsninger, bruger hun meget tid på at gøre sin lejlighed fin – hvilket ofte resulterer i diskussioner med hendes pengepung.

Karinas forhold til sit hjem er ganske enkelt – hendes hjem er nemlig hende! Det er meget vigtigt for Karina at hun kan genkende sig selv i hendes egne omgivelser, hvorfor hun også gør en dyd ud af at indrette sit hjem så det afspejler hende.

Kigger vi nærmere på Karinas fine lille lejlighed er den fuld af en masse fascinerende ting og sager i mørke toner, som går godt i spænd med den luft der skabes med de hvide gulve og vægge.  Et hjem må, ifølge Karina ikke være hverken for ”pænt” eller ”perfekt”, derudover må et hjem gerne forundre. Hun elsker når et hjem byder på overraskelser – som fx en mærkværdig skulptur, som umiddelbart ved første øjekast kan virke malplaceret, men ved nærmere anskuelse løfter helheden op, på et helt andet niveau!

Da Karinas’ lejligheds ikke måler mere end 50 kvm, kan udtrykket hurtigt komme til at virke rodet – hvorfor Karina har tænkt nøje over valget af de større møbler. ”Bordet er i øvrigt købt på DBA og de forskelige stole er fundet rundt omkring i genbrugsbikse. Tæppet som bordet står på er et ægte persisk tæppe, som jeg fik foræret da ejerne på mærkværdigvis var blevet trætte af det (heldigt for mig). Musvågen på hylden er en gave af stor betydning – og spændende er det at den er fra 1945 (tænk hvad den ikke har været vidne til?).”

På dette billede ser vi nogle af Karinas’ yndlingsplakater. Bl.a. en plakat af hendes yndlingsmaler, Michael Kvium, som Karina en dag utrolig gerne vil eje et ægte værk fra. Ovenover Kvium hænger en lermaske fundet i en genbrugsbutik, og til højre for den et magasinudklip. Det store billede til højre for Kvium er en fødselsdagsgave fra en god veninde. Under én af kaktusserne ses en tallerken som er et arvestykke fra Karinas’ oldemor.

Et smukt stilleben med blandede objekter i majestætiske farver. ”Billedet i baggrunden er et avisudklip – jeg synes simpelthen at den ældre kvinde på billedet er for skøn. Derudover ses en karaffel fra en genbrugsbutik (muligvis Kirkens ), en lysestage som jeg fik i julegave, en grøn keramikkrukke jeg vitterligt ikke kan erindre hvor er fra og en lille globus af metal, som stammer fra mine forældres hjem. De nævnte genstande står på en plade af grøn marmor”

I et af hjørnerne i Karinas’ lejlighed står en tung og vaskeægte 60’er kommode som er fremstillet af teaktræ, købt på DBA. Stolen og sofabordet er begge genbrug og til højre på billedet anes hendes daybed som er et køb fra DBA for sølle 190 kr,- ”folk på DBA kan være meget gavmilde.”

På dette billede ses en blæksprutte-lignende vase som er et arvestykke fra Karinas mormor – den er hun meget øm overfor. I glasklokken står hendes absolut yndlingslysestage, som hun kalder for Little Joseph – og ja, den gør det jo bare godt. Little Joseph har selskab af en ægte patron fundet på Bornholm. Potteskjuleren er et fund fra Rødekors, hvor marmorbordet også er fra.

På væggen ses en lampe fra Ikea, en stor sort pibe fra udlandet og lidt DIY kunst. Sengebordet er af Teaktræ og er fra en genbrug i nærheden af hvor Karina bor. Til venstre for sengen hænger hendes tøj på en lang stang, som er hængt op i lænker. ”Mit soveværelse er smadder svært at indrette og lysindfaldet er elendigt. Dette har resulteret i adskillige rokeringer og mange grå hår. For at manipulere med lysindfaldet, er væggene holdt hvide.”

På billedet ses de populære Monstera planer – en trend som Karina også er faldet pladask for. Marmor-holderen er et storskraldsfund og kassen til højre for den er fra Det Blå Marked i Haslev. Den grønne potteskjuler er købt i Kirkens Korshær ”Jeg er i øvrigt kæmpe fan af Kirkens korshær”

Her ser vi et større billede af Karinas’ lille stue. Læderstolen til højre på billedet er et storskraldsfund. Karina elsker storskraldskonceptet og har efterhånden fundet mange lækre sager, ved at gå rundt fra hus til hus når der er storskrald (en bil kan klart anbefales). ”Det sjove ved al slags genbrug er helt klart historien bag genstanden – hvem har ejeren været? Hvor har genstanden haft sin plads? Og hvorfor er den blevet smidt ud/givet videre? Dette får mig i øvrigt altid til at tænke på, hvor forskellig smag vi alle har (og gudskelov for det). Hvad der for nogen mennesker er smukt, kan for mig forekomme yderst rædselsfulgt – og naturligvis omvendt.”
 

Vil du se mere til Karinas fascinerende hjem? Så kan du følge hende på Instagram lige her 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide