[single_post_category_name]

Kartell præsenterer ny & dragende kollektion!

Det prisvindende, italienske interiørmærke Kartell har siden 1949 skabt bemærkelsesværdige møbler til hjem verden over. Det ikoniske møbelfirma er nu klar med en ny, spændende kollektion; ”Kartell goes Sottsass: A Tribute to Memphis”, der byder på pop, retro og kvalitet. ChriChri har i anledningen af lanceringen af den nye kollektion taget en snak med Kartells Creative Director, Lorenza Luti, om den nye, farverige samarbejdskollektion og Kartells succes.

Italienske Kartell kender de fleste danskere bedst for deres transparente stole, den ikoniske Bourgie-plastiklampe og den runde plastikkommode ved navnet Componibile. ”Det er faktisk min bedstemor, som har designet Componibile helt tilbage i 1964”, siger Lorenza Luti med et nostalgisk smil på læben. Vi er mødtes i Kartells flagship store på Kresten Bernikows Gade 6 i København K, for at snakke om Kartells nye kollektion, der er blevet designet i samarbejde med den store italienske designer Ettore Sottsass, og som har været flere år undervejs.

”Kartell goes Sottsass: A tribute to Memphis”-samarbejdet begyndte allerede i 2004, hvor Kartell indledte samarbejdet med Ettore Sottsass omkring kollektionen, hvilket fortsatte frem til Sottsass død i 2007. Derefter har tegningerne til kollektionen blot lagt i en skuffe hos Kartells museum i Italien, indtil Kartell besluttede sig for, at timingen for produktionen af kollektionen var helt ideel i 2016, både i forhold til Kartells nuværende image og fordi firmaets innovation inde for plastik var så meget forbedret, kontra hvad den var for bare 10 år siden. 

Selve plastikken, der er brugt i vores møbler, ser måske skrøbeligt ud, men det er faktisk noget nær umuligt at ødelægge dét”, påpeger Lorenza stolt. Kartell har nemlig gjort det til en kerneværdi, at de konstant udvikler sig og er innovative inde for både design og deres plastiskmaterialer, sådan møblerne emmer af kvalitet. Graden af kvalitet er bestemt også en genkendelig faktor i samarbejdskollektionen med Sottsass. 

Der hersker desuden heller ingen tvivl om, at kollektionen betyder meget for både Kartell og Sottsass’ familie, der alle er begejstrede for de ikoniske pop-mønstre og farver, der er anvendt i ”Kartell goes Sottsass”-kollektionen: ”Med kollektionen ønskede vi (red. Kartell) at understrege vores poppede møbelunivers yderligere, fordi det poppede udtryk er en af essenserne i Kartell. Derfor er Sottsass kollektionen helt perfekt i forhold til timingen, da ”Kartell goes Sottsas” går så godt i spænd med vores nuværende image og udtryk”, understreger den smukke Lorenza Luti med stolthed i stemmen. 

”Vi har i gennem tiden prøvet at designe møbler, hvor mønstrene og stoffet har været mere afdæmpede, men møblerne føles bare slet ikke som Kartell-produkter, når de forekommer for afdæmpede”, pointerer Lorenza Luti med begejstring og sikkerhed i stemmen. 

Det ses tydeligt, at Lorenza Luti er en stærkt personlighed, der lægger alle kræfter og kærlighed i Kartell, og at intet bliver gjort halvt. Derfor er ”Kartell goes Sottsass: A tribute to Memphis”-kollektionen også helt unikt – både pga. Dens udtryk, men specielt pga. Dens dragende historie. 

Kollektionen ”Kartell goes Sottsass: A tribute to Memphis” er netop gået i salg!

____________

Hvis du vil se mere til Kartell og følge med i nyheder & andre spændende ting, så kan du følge dem på Facebook lige her og på Instagram under navnet @kartell_official

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide