Årets boligtrend: 10 alternativer til plakater & billeder

Julie er 26 år og bor i en lejlighed i Aarhus sammen med sin søn Villum og kæresten Albert. Julie står bag bloggen The Rusty Home, som er en reflekterende blog om boliguniversets mange grene, herunder design, DIY, indretning og kreative ideer, der henvender sig til alle uanset budget. Julie giver os her 10 alternativer til plakater og billeder – alle smukke alternativer, som vi her på redaktionen meget gerne ville have hængende hjemme hos os. God fornøjelse!

________

En af de helt store boligtrends i 2016 er kunst og udsmykning af vægge. Kunst og plakater er en fantastisk måde at tilføje farver, stemning og giver os mulighed for at omgive os med alt det, vi synes er smukt. Men ofte handler det også om frygten for tomme vægge, og ind i mellem ender vi med at købe den ene plakat efter den anden, fordi ’der mangler noget’ på væggene. For hvilke alternativer har vi? Den problemstilling har jeg selv døjet meget med. Men efterhånden som man lader fantasien få frie tøjler, indser man, at det blot handler om at hylde smukke ting, uanset om det er plakater, genstande, tekstiler eller noget helt fjerde. Alle disse alternativer vil jeg forsøge at dykke ned i, og forhåbentligt vil det inspirere og resultere i gode ideer.

Tapeter er en genial opfindelse! Det former et rum og befrier os fra nøgne vægge, som vi panisk forsøger at fylde ud. Ofte fungerer tapeter som sit eget kunstværk, og der er derfor ikke behov for at knalde en hulens masse op på tapetserede vægge. Personligt har jeg en forkærlighed for den engelske tapetproducent: Morris & co. Forhandlere findes på deres hjemmeside.

Genbrugsfund som gamle sættekasser er en super god måde at fremhæve små personlige genstande i indretningen. Samtidig er det med til at give lidt kant.

Vægtæpper i ens foretrukne farver er en oplagt erstatning for plakater, der samtidig fungerer som et dekorativt ’Art piece’. Dette har jeg selv lavet af merinould. Hvis man er på udkig efter et, findes der utallige kreatører på Instagram under hashtagget: #weaving. 
Hvis man savner lidt farve på væggene, kan man f.eks. investere i nogle hyldeknægte, som man placerer lidt tilfældigt på et område og hænger farverige tørklæder på dem.

Spejle kan både have dekorative og praktiske formål. Særligt hvis man har begrænset med plads, vil spejle skabe en illusion om det modsatte. F.eks. fandt jeg dette gamle staldspejl i genbrug, som udgør en rå kontrast til nogle af mine mere tøsede ting. Jeg så engang en væg fyldt med gamle genbrugsspejle i en boligreportage, som et alternativ til en billedvæg. Det var super inspirerende og anderledes.
Hæng eventuelt en smuk kjole, en farverig cardigan eller en kimono op på væggen for at bryde med de firkantede rammer. Ideen med at dekorere er at hylde ting, vi synes er smukke, og hvorfor skulle vi ikke kunne hylde vores yndlings tekstiler? I øvrigt er kimonoer på vej ind i vores indretning – også som dekoration.
Keramik i form af unikke tallerkner eller fade er også en fremragende måde at dekorere et spot på væggen. Måske har du været heldig at finde noget smukt på et loppemarked eller arvet noget særligt, som fortjener at blive lagt mærke til frem for at ligge gemt væk i et køkkenskab. 

Gulvtæpper er ikke længere forbeholdt gulvet, det er nemlig blevet moderne at hænge dem op på væggen. F.eks. ser det ufatteligt godt ud bag en sofa eller lodret over en daybed. 

Planter er ikke kun egnet til at stå på gulvet, hænge i loftet eller pynte i vindueskarmene. Flere og flere bud på potteophæng til væggene er så småt begyndt at dukke op. F.eks. er Ferm Living aktuel med de fineste Plant Holders. De fås bl.a. hos Designdelicatessen.
For nyligt snublede jeg også over nogle unikke vægvaser fra mærket Eco Deer, som giver os mulighed for at pynte vores vægge med grene, blomster og stilke formet som et gevir. De fås i flere forskellige varianter på deres hjemmeside.

Du kan se mere fra Julie Nygaard på hendes blog The Rusty Home og hendes Instagram-profil samt Facebook.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og