Gør klar til udeliv: 10 tips til din grønne oase

Her på redaktionen kan vi hurtigt blive enige om, at alle os, som har altaner, ser vores altan som et ekstra hyggerum, hvor der bliver sat pris på den friske luft, de grønne herligheder og de dejlige solrige timer. Derfor er det også vigtigt, at vores altaner er indrettet ordenligt, så vi får mest muligt ud af dem. Vi har af den grund samlet hele 10 tips til dig, så du også kan få indrettet din altan på bedste vis. God fornøjelse!


1. Brug altanen som et ekstra rum

Inden du går i gang med at indrette din altan, er det vigtigt, at du tænker på din altan som et ekstra rum i dit hjem. Et rum som du vil gøre lige så meget ud af, som hvis det var dit soveværelse eller din stue. Jo mere du gør ud af indretningen på din altan, desto flere timer vil du komme til at bruge derude.


2. Rosé i skyggen eller i solen?

Jo tættere vi kommer på sommerens dejlige måneder, jo varmere bliver det. Solen kommer til at stå på sit højeste, hvilket til tider kan være rigtig rart, men nogle gange har man brug for et break i skyggen. Derfor er det en super idé at købe en parasol, som kan justeres. På den måde kan du selv bestemme, hvornår du vil have skygge, og hvornår du vil nyde solens stråler. Husk dog lige solcremen 😉

Knæk parasol, 1095 kr.


3. Skab en hyggelig og hjemlig stemning

Indret din altan med møbler og bløde elementer, så den indbyder til hyggelige stunder og afslapning. Det er vigtigt at få skabt en stemning på sin altan, så både du og dine gæster føler sig godt tilpas.

Gulvtæppe, 599 kr. / Glas til fyrfadslys, 249 kr. / Pude, 499 kr.


4. Smukke, grønne planter

Grønne planter og blomster er med til at skabe liv og energi på altanen, så sørg for at indrette dig med en masse fine farver og smukke altankasser.

Altankasse, 199 kr.


5.
Skab dine egne personlige elementer

Vi er vilde med personlige elementer i indretningen, og med disse tre DIY-guides, kan din altan også få sit helt eget personline touch. De er alle tre supernemme at gå til, så det er bare med at komme i gang.

DIY-guide 1: Hængende planter
DIY-guide 2: Navngiv dine planter
DIY-guide 3: Farverige poser til dine planter


6. Vær altid klar til gæsternes besøg

Desværre er det ikke altid nok blot at indrette sig med en enkelt stol og et bord. Du skal nemlig være klar til, at dine veninder og venner kigger forbi. Sørg derfor for at få indrettet dig med et fint lounge område med stole og bord til mere end én.

Stol, 1095 kr. / Bord, 1695 kr.


7.
Multifunktionelle møbler

I rum med lidt plads er multifunktionelle møbler guld værd. Sørg derfor for at have dette i tankerne, når du shopper nye møbler til din altan. Bordene ovenfor er eksempelvis både et bord og et tørrestativ – ret smart ik’? 😉

Bord med tørrefunktion i træ, 2849 kr. / Bord med tørrefunktion i hvid, 2995 kr.


8. Kig op og udnyt pladsen!

Føler du ikke, at du har plads til planter og blomster rundt på altanen, så udnyt den plads du har på væggene. Tænk i kreative løsninger og indret opad.

Plantevæg, 620 kr.


9. Dyrk dine egne grøntsager

Med et skønt uderum som en altan er der også rig mulighed for at dyrke sine egne grøntsager, så har du grønne fingre, er det bare med at komme i gang! 


10. Pas og plej din altan

Ligesom du bruger tid på at gøre rent i dit hjem, skal din altan også passes og plejes. Sørg for at dine planter og grøntsager har det godt, og at der ser pænt og ryddeligt ud på altanen. På den måde har du også mere lyst til at bruge den.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og