Mix & match: Få inspiration til indretningen af din bolig

Matias arbejder til dagligt som det visuelle hoved hos Obaku Denmark, og så er han manden bag bloggen NordicMojo, som er en blog fyldt med lækre DIY-guides, inspirerende boligindlæg og meget mere. Hans stil er meget minimalistisk med et dejlig skandinavisk touch 🙂 Nedenfor giver Matias dig inspiration til, hvordan du kan indrette din bolig ved at mixe og matche materialer og overflader. God fornøjelse!

_________

For godt og vel et års tid tilbage stod jeg med nøglen til mit nye hjem og tænkte over hvad det egentlig var jeg havde gjort. Herre Gud, jeg var knapt fyldt 23 og følte mig på ingen måde klar til en commitment af den kaliber. Det var første gang jeg for alvor flettede mig ind i en by, i sådan en grad at jeg ikke bare kunne smutte når jeg lige følte for det. Av, det var ikke fedt, men ikke desto mindre stod jeg altså dér med min helt egen rustfrie stålnøgle til min helt egen nybyggede betonkasse – med tilhørende have og en super ærgerlig bunke fliser, der forsøgte at agere terrasse. Det var omtrent ligeså angstprovokerende som lejligheden var kedelig og med blandede følelser at slå døren op for første gang.

Siden da er der heldigvis sket en del, min betonkasse har fået sjæl og ærligt kan jeg knapt forestille mig at forlade den igen – men det hár været en proces og jeg tør vædde på, at minimum en af jer står overfor samme udfordring. For hvordan bløder man en stenhård betonblok op?

For mit vedkommende har det i høj grad handlet om at tænke i overflader og om at mikse og matche materialer – om at inkorporere kontraster og huske de små detaljer. Sæt mat mod blankt, sort mod hvidt og skab harmoni ved at tilføre taktile elementer eller naturmaterialer som træ eller sten. Miks og match loppefund med hjemmegjorte projekter og anerkendte designer brands – det giver dit hjem personlighed, sjæl og charme, led efter en balance der passer lige netop dig og dit hjem. 
I køkkenet spiller de rå facetterede metrofliser perfekt op mod skydedøren i ubehandlet krydsfinér – for ikke at nævne Moodboardet i røget eg fra den Aarhusianske designerduo Roon & Rahn – det satte for alvor prikken over i’et og er faktisk en af de løsninger jeg holder mest af i betonklodsen.
I stuen står mit hjemmebyggede spisebord omringet af genbrugsstole, der ikke har kostet mere end en halvtredser stykket – på bordet står en porcelæns vase fra muuto, en potte fra HAY imens der ved siden af ligger en slidt petanquekugle fra genbrug. Fra loftet hænger pendler fra sorte snoede ledninger imens der på væggene er monteret paneler af gamle hvidmalede køkkenlåger. For enden af rummet dækkes det store vinduesparti af et gulvlagt gardin, der er med til at bløde de snorlige vægge op.
Soveværelset byder på et væld af taktile egenskaber og afdæmpede kølige farver, der alle inviterer til afslapning.

Jeg må erkende at der er et stykke vej endnu, men når jeg tænker tilbage på hvordan her så ud for et år siden må jeg ærligt indrømme, at jeg er ret fortrøstningsfuld.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være