DIY-Guide: Kelimsiddepude

Items

Et gammelt tæppe

Tråd i matchende farve (fra Stof og Stil)

En lang lynlås (fra Stof og Stil)

En gulvpude (lignende kan fås hos Stof og Stil)

Kraftig symaskinenål

 

Værktøj

Målebånd

Saks

Symaskine

Sommer DIY

Guiden er et uddrag fra bogen DIY Sommer

– Køb den her –

Lene Nissen er kvinden bag bogen Kreative ferieideer til en sjov sommer, som er en bog fyldt med en række forlsag til sommerlige DIY-guides, som du kan lave sammen med veninderne eller familien. Nedenfor giver Lene dig sin guide til, at lave en smuk, boheme kelimsiddepude.

 _______

Gå på jagt efter gamle kelimtæpper på sommerens loppemarkeder. Vi har lavet en lækker siddepude/sidebord af et tæppe, der var hullet og derfor ikke længere kunne bruges. Det havde nogle hele stykker, så der sagtens kunne sys betræk til en ældre siddepude, hvor betrækket var blevet lidt kedeligt. Så skift de gamle puder ud og få et nyt bohemelook på dem. De kan bruges både i stuen og i haven.

Sådan gør du

Mål puden op. Find de store dele på tæppet først.

Klip en bund og en top, og husk at lægge ca. 1,5 cm til i sømrum hele vejen rundt.

Nu måler du, hvor lang kanten skal være hele vejen rundt, og derpå måler du højden. Klip et sådant stykke og læg igen sømrum på overalt.

Sy nu kanten sammen, så det er et rundt stykke, og sæt det fast til det øverste topstykke, ret mod ret, med nåle. Når det sidder perfekt, syr du det fast med symaskinen.

Vend retten ud, og sæt nu den ene del af lynlåsen fast med nåle på den nederste side af kantstykket, og sy efterfølgende fast.

Med nåle sætter du den anden del af lynlåsen fast til bundstykket, så lynlåsen passer med topstykket.

Sy lynlåsen fast. Nu åbner du lynlåsen, vender vrangen ud og syr resten af kanten og bundstykket sammen.

Vend det ud gennem hullet i lynlåsen.

Put din pude ind i og lyn lynlåsen.

Tip: Puden er superfin som sidebord til drømmesengen, og mangler der siddeplads, kan den også bruges til det. Gør som her og sæt en bakke på, så står det hele sikkert. Kurvestolen er en ældre model fra Sika.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og