[single_post_category_name]

DIY loftlampe af stof & ståltråd

Katarina blogger til dagligt på bloggen Katarina Natalie, hvor hun blogger om alt fra gode modefund til indretning og DIY-projekter. Til dagligt studerer Katarina til grafisk designer, hvilket man lynhurtigt fornemmer, når man besøger hendes blog. Nedenfor guider Katarina dig til, hvor du kan lave din helt egen stoflampe. God fornøjelse!

_____

Jeg manglede en loftlampe ind til soveværelset, og gik derfor i krig med at lave en selv. Efter inspiration fra Pinterest, fandt jeg hurtigt ud af det skulle være en stoflampe i en mellemstor størrelse. Turen gik til Panduro, hvor alle materialer til lampen kan købes, og derefter hjem og i gang. Jeg havde ingen manual, på hvordan jeg ville lave lampen, kun et billede, så jeg måtte derfor prøve mig frem. Den var en smule svær at lave, mest fordi man skal holde styr på ståltråden, men den tog ikke mere end en aften at lave, og så synes jeg den er blevet ret så fin.

Sådan gør du

1. Tag det tykke ståltråd og lav 3 cirkler med en diameter på 2x 20 cm og en på 40 cm. Den store cirkel kan med fordel ligges dobbelt, så den er stærkere.

2. Klip 4 stykker af det tykke ståltråd på 15 cm, og 4 stykker på 35 cm.

3. Lav en lille løkke for enden af alle stykkerne, ved at bøje enden, så de kan sættes på cirklerne.

4. Tag den ene af de små cirkler, og sæt de 4 korte stykker ståltråd på med lige stor afstand mellem hinanden. Den modsatte ende af stykkerne sættes på den store cirkel, også med lige store mellemrum.

5. På den anden lille cirkel sættes de lange stykker ståltråd på, hvor den modsatte ende sættes på den store cirkel. Sørg for at enderne sidder ved siden af hinanden, som kan ses på billedet. Nu er skelettet til lampen færdig.

6. Tag stoffet og klip 4 stykker af 30×100 cm.

7. Enden af stoffet foldes let, og ligges over kanten på den øverste og nederste af cirklerne, og limes fast med limpistolen. Lav den øverste først, så man kan stramme stoffet når det limes på den nederste.

8. Når al stoffet er limet fast kan der sættes en ledning og lampefatning fast vha. ståltråd.

Vil du se mere til Katarina? Så kan du besøge hendes blog lige her samt finde hende på Facebook og Instagram.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide