Kids Room: Indret med farver på børneværelset

Nanna er 33 år og bosat i en gammel 50’er villa i København sammen med sin kæreste Martin, datteren Ava og hunden Albert. Nanna blogger til dagligt på bloggen Brinklercph, og så er hun medstifter af børnewebshoppen Avaville.dk, hvor du kan finde alt i design til børneværelset. Nanna deler nedenfor sine tanker og tips til at indrette et børneværelse med farver.

______

Farver kan bare noget. De kan indramme et rum, skabe en kontrast til en neutral væg eller møbler eller skabe en hyggelig stemning. Det gælder også på børneværelset, og selvom jeg og min kæreste sidste år ventede os en pige, så fik hun en smuk midnatsblå farve på den ene væg på hendes værelset. Farven giver rummet karakter og gør, at det hele ikke bliver så pussenusset. Og så er den desuden ret flot sammen med tøsede farver som pink og rosa…
Vi har ikke det allerstørste børneværelset, så vi valgte kun at male den ene væg i rummet, så det stadig føles rummeligt og med højt til loftet. Farver på alle vægge kan også være super flot, men man risikerer også, at rummet føles mindre end det er. Den blå farve er mørk og udtryksfuld, men op imod det lyse interiør som f.eks. sengen fra Stokke eller tipien fra det franske mærke Vilac, gør det ikke så meget. Tipien har vi valgt for at skabe et hyggeligt legehjørne, og selvom Ava kun er et år synes hun, at det ret hyggeligt at få læsthistorier inde i tipien eller bare kravle ind og ud af den – igen og igen. 

Dekoration i sig selv

Der er skråvægge på Avas værelse, hvilket sætter nogle begrænsninger i forhold til indretningen, og der er ikke så mange vægge at hænge plakater på. Dog synes jeg, at vægfarven udgør en dekoration i sig selv og på en reol fra Hay har vi stillet et fint billede af en pink flamingo. 

Mørke farver som kontrast

Mørkeblå, mørkegrå eller mørkegrøn er alle farver, der er gode op med lysere toner. Det er som om, at farverne kommer mere til deres ret, når de fungerer som kontraster. En flot kontrast til en hvid væg ses her i en varm gul på dette børneværelse spottet hos hollandske ensuus.nl
Det kan også være flot at have en temafarve i rummet, så både vægge og møbler matcher. Her hos Gray Label i en flot mørkegrå, der måske her er mest drenget, men også ville være flot på pigeværelset. Jeg har altid tænkt, at et lille rum ikke må have for mørke farver, men på et børneværelse kan det også være med til at skabe en hyggelig, huleagtig stemning. 
Farver kan også komme ind som små effekter som f.eks. prikker på en hvid væg. Du kan selvfølgelig også bringe farver ind på værelset i form af plakater eller f.eks. et stort landkort. Spejle har også en god effekt. F.eks. de fine ballonspejle fra Elements Optimal.
Fra samme mærke har vi det sjove Ice Cream mirror, der har en top i grå glas. Spejlet er flot som dekoration, men de fleste børn synes også, at det er ret sjovt at se sit eget spejlbillede. Det kan vi i hvert fald få timer til at gå med herhjemme. Spejlene kan bl.a. købes hos børneshoppe Avaville og fås i flere varianter.

Tag et kig på Pinterest og søg på farver, hvis du mangler inspiration til børneværelset eller andre rum i boligen.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og