[single_post_category_name]

Klassisk patriciervilla med kreative løsninger

Camilla Graae driver til dagligt indretningsvirksomheden Camilla Graae Décor, som har base Odense. Herudover blogger Camilla på bloggen camillagraaedecor.dk om nyheder og trends inden for indretning og interiør, sine projekter og andre spændende boligtemaer. Nedenfor har Camilla været på besøg hos Kristina og Rene, som bor i en klassisk patriciervilla med kreative løsninger. Se med og lad dig inspirere.
Stuk, loftrosetter, paneler og store sprossede vinduer, der leder tankerne hen på de tidligere tiders pæne borgerskab. I Randers ligger denne smukke, nænsomt gennemrenoveret villa fra 1911 med originale detaljer. Elegancen i huset er bevaret, for ejerne Kristina og Rene, der begge arbejder som indretningskonsulenter i køkkenbranchen, har sans for at få det bedste frem i deres bolig. De har formået at renovere huset, så de gamle detaljer er fremhævet, men i en nordisk, moderne, enkel og lys stil.

Når de klassiske rammer, som her, møder moderne design og etniske detaljer, sker der nemlig noget særligt:

“Det perfekte hjem, for mig, er et hjem som afspejler husets beboere. Et hjem hvor man kan mærke hvem som bor der, og hvor det er hyggeligt at være”, siger Kristina Hede Fogsgaard, der selv beskriver sin stil som nordisk, personlig og med afdæmpede farver.

“Mit bedste tip er ikke at lade sig diktere af, hvad man ser hos andre og tro, at det er det helt rigtige, hvis bare man har den korrekte mængde Kubus stager, Hay puder og et komplet Royal Copenhagen stel. Det er rigtig fint at lade sig inspirere og jeg har bestemt intet imod ovennævnte ting, men glem nu ikke personligheden!”

Både professionelt hos Invita køkkener og privat har Kristina og Rene begge en veludviklet fornemmelse for vigtigheden af det lyse personlige interiør.

Farvevalget i boligen er også meget bevidst afstemt. Hvide vægge og stole, lyse ludbehandlede plankegulve blandet med naturlæder, fåreskind og enkle sorte elementer til at bryde alt det hvide. Kristinas bedste køb, er også familiens hvide “TUB” sofa fra Eilersen, der sammen med de marokkanske tæpper er med til at definere hjemmets stil.
Et kig gennem stuerne. Corona stolen havde oprindeligt rødt uldbetræk, og fulgte med René ind i Kristinas og hans forhold. Siden er den blevet ombetrukket og står nu smukt og giver karakter til rummet. Billedet ovenover stolen er Kristinas favoritbillede. Det fandt hun på en rejse. De rene linjer går igen igennem hele boligen, som ud over Kristina og René, også rummer parrets tvillingepiger.

“For mit eget vedkommende et det vigtigt at indretningen ikke bliver for rodet. Der skal være forholdsvis rene linier og ikke alt for meget nips. I hvertfald ikke når man har børn i huset og dermed ofte legetøj overalt- siger Kristina Hede Fogsgaard. “ Selvom jeg klart er til hygge og lidt romantik i min decor, så er det vigtigt for mig at det er forholdsvist enkelt”.

Den 200 m2 store villa er indrettet med moderne design kombineret med specialindbyggede detaljer. Den store reolvæg var allerede i huset, og rummer parrets bøger. Udnyttelsen af Stuens karnap, er et af parrets seneste projekter: 

“Mit favoritsted i huset er karnappen i stuen hvor vi for nyligt har bygget en radiatorskjuler-bænk med den fineste velourhynde. Der er lunt og rart på bænken, god udsigt til haven og overblik over både køkken og stue. Det perfekte sted at sætte sig med en god bog og en kop te”.

Selv om den klassiske patriciervilla er indrettet moderne, og stort set alt fra gulve til lofter er opdateret til et moderne livs krav og ønsker om bekvemmelighed, er husets oprindelige sjæl bevaret.

“Vi overtog huset i August 2010 og startede ud med at renovere gulve, lofter og vægge. Husets tidligere ejere havde lavet grove strukturvægge i hele underetagen og valgt nogle ret kraftige farver. Væggene i stuerne var orange, og de fine gamle fyldningsdøre var malet grønne. Gulvene var ret mørke og trængte til en afslibning, og de gamle stuklofter trængte til maling efter mange års brug af brændeovn. Forandringen var overvældende blot ved at alt blev lyst, og væggene glatte. Husets mange finesser fik lov at træde frem og det virkede større”.

I spisestuen er Wegners smukke Y-stole, sat sammen med hynder i naturskind. En god måde at give varme og glød i den monokrome farveskala. Bordet er fra Mølballe og lamperne er pendler fra Caravaggio. Billedhylderne i baggrunden skaber hygge og fremhæver det fine vindue. Billedhylderne er fra IKEA. Nederst et detaljebillede fra sofabordets dekoration. En tørret Protea-blomst i en glasvase udgør et smukt stilleben. Gulvtæppet er fra ChriChri Shop.

Soveværelset er det seneste projekt. Her er der blevet indbygget skabe fra Invita, og gulvet er malet I en varm grå nuance “Grå harmoni” fra Jotun. Kristina har ligeledes fået speciallavet en veloursengegavl i en varm mørkegrå nuance, for at skabe en luksuriøs og hyggelig stemming. 

3 tips til at få Kristina og Renés stil

1. Hold din farveskala konsekvent indenfor hvid, sort og grå, og blød op med naturlæder, skind og rosa nuancer.

2. Blød den stramme stil op med blødere tekstiler som skind, langhårede ryagulvtæpper og velour der leder stemningen hen på luksushotel.

3. Vælg gerne indbyggede løsninger i boligen. Det klæder den klassiske boligtype, og dermed får du en harmonisk indretning. Det koster mere, men er en engangsinvestering, og noget du vil være glad for altid!

Indretningsarkitektens råd – Genvej til en moderne bolig i klassiske rammer 

• Overvej planløsningen i din bolig – måske skal du fjerne vægge eller bygge nye for at leve et funktionelt og moderne liv i de klassiske rammer.

• Gå efter kvalitet, når du skal vælge byggematerialer og basismøbler – det betaler sig i længden.

• Hold fokus på de originale rammer under renovering, og brug primært selve indretningen til at afspejle din personlighed og den tid, vi lever i.

• Mal eller tapetsér gerne enkelte vægge i dybe naturlige nuancer for at bringe varme og dybde ind i store rum. Rum med stuk kan især bære at få en nuance. Dette vil fremhæve stukken.

Se mere fra parrets hjem og følg med hos Kristina på hendes blog, hvor hun bl.a. blogger om børnetøj og børneinteriør. Du kan også følge hende på Instagram under navnet @_rosemille.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Dette indlæg har 1 kommentar

  1. Stine

    Hvad hedder (evt. farvekode) den hvide vægmaling??

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide