Guide: Sådan styler du et vellykket stilleben

Facts


Camilla Graae

Camilla er uddannet indretningsarkitekt, og har en selvstændig virksomhed som indretningsarkitekt og som kreativ konsulent. Dertil har hun 15 års erfaring indenfor modebranchen.

Find Camilla på bloggen camillagraaedecor.dk og på Instagram under navnet @camillagraaedecor.

En af de problematikker jeg som indretningsarkitekt ofte hører fra kunder, er at de har en masse fine ting, men de kan ikke få dem til at se godt ud i deres hjem! Og ligesom med moden, handler indretning og styling af hjemmet, om at finde den rette balance.

Men lige når det kommer til styling af stilleben og dekorationer, er reglen lidt omvendt. Her handler det om at finde balancen ved at arbejde med ubalance!

Og hvad der menes med det? Et vellykket stilleben skabes af ulige antal og størrelser. Arbejd dig frem med 3, 5, 7 stk i tankerne, og i forskellige størrelser. På denne måde skabes der harmoni i dit stilleben.


Her anvendes 3 forskellige objekter i et stilleben på sofabord. Ullige numre og ulige former og materialer.

Indretningsarkitektens råd:

• Gruppér dine stilleben fremfor at sprede dem ud over hele vindueskarmen eller kommoden. Ellers ser det bare rodet ud! Brug evt. en Bakke eller bøger at bygge stillebenet op på, og se hvor flot det bliver.

• Arbejd med ulige højder. Tænk på en gruppe Babushka dukker,  der står samlet i forskellige højder.

• Forsøg at arbejde med forskellige strukturer og materialer. F.eks. træ, glas og noget skinnende. Det gør stillebenet mere spændende at se på.

• I et stilleben skal der være et blikfang! Og det vil ofte være det største objekt eller hvis der er noget skinnende. Dette er også med til at skabe en rød tråd for øjet og øjets vej.

• Forestil dig en trekant, når du arbejder med dekorationer og stilleben – Det højeste i midten giver mest harmoni.


• I dekorationsverdenen arbejdes der med ovenstående trekant. Når vi går forbi modebutikkernes æstetisk veldisponerede vinduer og forelsker os i alt det nye, er der arbejdet med ”Silent selling” eller Visual Merchandising for netop at få det til at præsentere sig selv på den bedst sælgelige måde. Og den samme ”trekant” kan der arbejdes med i styling af indretningen. Placér det højeste i midten og arbejd ud og ned i højden.


Klassisk eksempel på monokromt stilleben af 3 elementer i forskellige højder: Lampe, Lys og bøger udgør tilsammen en harmonisk  og stilfuld dekoration.


Her sker der en masse, men på den harmoniske måde. Der er valgt objekter i en afstemt farveskala, sort, hvid, grå og natur. Og her arbejdes med 7 elementer i forskellige højder og former. Tilsammen udgør de et perfekt stilleben der opfattes som ét.


Style dit vitrineskab som herover, med små stilleben i balance. Bemærk forskellige størrelser, ulige antal og ulige materialer igen.


Brug Coffeetable books til mere end bare at læse i! De kan bruges som fundament for et vellykket stilleben.

Billeder / Illustrationer fra: Camilla Graae Decor / Pinterest / Residence / Kira Brandt / JM Hitta Hem

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide