[single_post_category_name]

Moderne nybyggeri med nordisk design & unikke løsninger

Et moderne hus med stramme linjer og indretning med bløde nordiske klassikere og træsorter, er kombineret på smuk vis i den nybyggede 2 plans villa i Odense. 

Familien Hempel Hansen var ikke et sekund i tvivl om, hvem der skulle tegne deres drømmehus på grunden i Odense. Her skulle der tages nogle anderledes valg.


Det er J.J. Hansen Huse A/S som har bygget huset, og det er David A. Brandt Klug som er arkitekten bag. Valget faldt på dem, da vi vidste at de gik utroligt meget op i kvalitet. Vi fornemmede under byggeprocessen, at alle håndværkere var meget stolte af deres arbejde, og de gik aldrig på kompromis med kvaliteten. Det er også et utrolig solidt hus og er fuldmuret”, fortæller familien.

Da familien Hempel for et par år siden fik muligheden for at bygge hus på en grund i Odense,  var beliggenheden en med historie.

Grunden hvor huset er bygget på, er mine bedsteforældres gamle urtehave og har været i familien i over 100 år. Vi føler os meget heldige, da vi synes at beliggenheden er fantastisk og det ligger perfekt i forhold til børnenes fritidinteresser. Der kan cykles både til pony og fodbold, og ligeledes i skole”, fortæller Birgitte, der har arbejdet i designbranchen i mange år. Dette afspejles også tydeligt i hendes og familiens hjem.


I entréen er der kig til vinrummet, ved siden af den imponerende trappe til 1. Salen.

Det 250 m2 store hus er opført i 2 plan, i de bedste materialer skandinavien har at byde på. Det er også den gennemførte nordiske stil, kombineret med de rene linjer i indretningen, der tager pusten fra en, når man opholder sig i huset. Især det store køkken/alrum og stue, der udgør størstedelen af stueplanen, opholder familien sig oftest i. Her er der store vinduesflader fra gulv til loft, så lyset strømmer ind og lader en mærke dagens lys.

Materialemix i køkkenet i form af tilbehør: Her er smukke elementer af marmor, skærebræt i elmetræ fra Slöjd og oplukker i messing fra Ferm living.

Den smukke spiseplads har en central placering i det det store køkken/alrum og bades i lys fra gulv til loft vinduerne. Bord og Y-stole er fra Carls Hansen & Søn. Det store billede er af kunstneren Bjørn Agertved.

Køkkenet er et Athena fra Invita. Det er holdt i en meget enkelt stil, som passer perfekt ind i rummet med køkken og stue. Bordpladen er corian.

Det er et perfekt rum at opholde sig i  til afslapning, hygge og madlavning  og vi kan gå ud på de omkringliggende terasser og poolen her om sommeren, hvor solen kommer rigtig på og hvor vi kan nyde et glas god vin”, forklarer familien. 

Og netop passionen for vin, er der taget højde for under konstruktionen af huset. Familien har fået bygget en mindre vinkælder op, som ligger i forlængelse af køkkenet. For at give rummet kælderkarakter, er der lavet et trin ned. Her ligger vinene opbevaret i den perfekte temperatur og venter på at kunne serveres og nydes.

Vinrummet i forlængelse af køkkenet.

Vinkælderen er ikke husets eneste anderledes detalje. Som opdeling mellem stue og køkken, valgte arkitekten nemlig den løsning, at opsætte lameller i egetræ fra Davinde Savværk. Familien har på denne måde en åben rumopdeling, der tillader udsigt til poolen, der ligger i forlængelse af huset. På den måde, kan der samtidig holdes øje med børnene mens maden tilberedes ved køkkenøen. De smukke lameller giver samtidig varme til rummet, og er en usædvanlig flot detalje. Skalstolen fra Carl Hansen og Søn er en Limited edition og stolen er Fiber Chair fra Muuto.

Gulvene i huset er Dinesens Douglas planker, og de lange planker giver et smukt, næsten perfekt, perspektiv gennem rummene. Lægningen af plankerne var dog ikke helt uproblematisk. 

Vi var slet ikke i tvivl om valg af gulve og matrialer i huset. Det blev til Dinesen planker i hele huset, på nær i badeværelser, hall og bryggers. Vi havde den udfordring af betonnen var meget lang tid om at tørre, og derfor trak byggeproccesen lidt ud. Der er store krav fra Dinesen gulve med hensyn til fugtighed inden pålægning. Det valgte vi selvfølgelig at overholde, da gulvene ellers vil arbejde. Det er et levende matriale. Vi fik  lagt 9 meter lange plankerpå 1. Sal, og de var næsten umulige at få ind. De kunne heldigvis bøje så meget, at de kom ind igennem vores hall med meget besvar, men det giver et utroligt flot udtryk i den brede gang med hele længder”.

Kig gennem den lange gang på 1. Salen med de lange planker. Skalstolen fra Carl Hansen & Søn, står som smuk kontrast.


Smukt hjørne i stuen, med møbler fra Carl Hansen og Søn. Stolen er Wegners Oculus lænestol. Bemærk de gulvlange lamelgardiner, der passer perfekt i en moderne byggestil som denne.

Detaljer i form af udendørs pejs, der kan ses indefra, giver hygge på kølige aftener. Stol Carl Hansen & Søn med pynt af lammeskind og Kaj Bojesen-abe.

Badeværelserne er alle lavet med samme smukke Italienske flise, så materialerne går igen huset igennem. Netop dette, gør også huset så gennemført.

Birgitte fortæller om rummet:

Vi valgte en helt fantastisk flise i badeværelse nedeunder. Det er én stor flise, da vi ikke ville have for mange fuger. Vi fladt pladask for denne, og var ikke i tvivl om at den ville gøre noget unikt i dette rum. Vi synes, at det er blevet rigtig godt sammen med det enkle vola. Og netop kombinationen af beton, den irgrønne flise og volaen, gør rummet super interessant og eksklusivt, samtidig med at det er meget enkelt og rent I udtrykket.

Stilen på badeværelset, er er som udgangspunkt rene linjer med en særlig æstetik og sans for det unikke. Samme stemning, som man finder i gennem hele huset, hvor hver enkelt genstand har en særlig historie.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide