9 smarte løsninger til indretning af små altaner

Facts


Houzz er verdens største hjemmeside inden for indretning, renovering, design og arkitektur.

Se mere på www.houzz.dk eller @houzzdk.

Her er 9 smarte løsninger til altaner og terrasser – et par stikord er god belysning, tekstiler og genial opbevaring.

LÆS OGSÅ: Outdoor living: 7 fine fund til terrassen/altanen

Nu, hvor sommeren er på vej, er terrassen og altanen hjemmets primære fokus, og vi længes efter lange dovne dage i solen og middagsselskaber om aftenen. Her får du de bedste tips til, hvordan du indretter dig, så der er plads til begge dele, og skaber et lækkert og dejligt udemiljø.

 

Specialbygget bænk

Om du har altan eller terrasse spiller ingen rolle – en sepcialbygget bænk  passer godt ind i begge uderum og giver ekstra siddeplader og opbevaring. Byg bænken langs altanens korte eller lange side – gerne med en væg bagved, så du får et naturligt ryglæn. Tænk på samme måde med terrassen – byg langs et stakit eller husets væg. Sørg for at bygge den uden mellemrum mellem brædderne, så den bliver så vandtæt som muligt.

Sørg for at bænken er vandtæt, så du kan opbevare tæpper og puder i den.

LÆS OGSÅ: Den lette vej til en lækker og sommerklar altan for under 1.000 kroner

Hvis du har langt til nærmeste legeplads, hvorfor så ikke bygge en sandkasse på terrassen? Byg den ind i siddebænken på en stilet og effektiv måde.

 

Belysning

Hvis du har el på terrassen eller altanen, så sæt endelig belysning op. Det skaber ikke kun en hyggelig stemning om aftenen, det giver også følelsen af at have et ekstra rum. Invester i loftslamper, hvis du har mulighed for det (og selvfølgelig har et tag eller lignende, de kan hænge i), så slører du grænserne mellem ude og inde. Du skal sikre dig, at belysningen tåler udebrug, og benyt altid en autoriseret elektriker til at sætte det op, hvis du f.eks. skal have monteret facadebelysning eller indbygget belysning. Sørg for ikke at vælge for stærk belysning, da det ødelægger mere, end det gavner – det skal være et behageligt lys året rundt, som ikke forstyrrer naboerne.

Vil du have endnu en funktion, så findes der lampeskærme med varme til de ekstra lange aftener.

Af Steve Masley Consulting and DesignFlere idéer til eklektisk terrasse

 

Lad det gro

Hvorfor kun bruge blomsterkasser til blomster, når du kan dyrke din egen salat eller dine egne grøntsager? Perfekt og luksuriøst til middagsgæsterne til sankthans.

LÆS OGSÅ: Klar til sommer: Små altaner med stort potientale

 

Afskærmning

På altanen eller den åbne terrasse er det flot og effektivt at bruge planter for at opnå mere privatliv. Brug gerne stedsegrønne planter, så du får et smukt udtryk året rundt.

Hvis du specialbygger en bænk, kan du i samme ombæring bygge en blomsterkasse, så du kan dyrke slyngplanter, der kan afskærme. Det kunne f.eks. være klematis, kaprifol og vildvin.

 

Afdelinger

Indret din udeplads til forskellige funktioner. Gør det ved at dele udepladsen op i forskellige afdelinger – f.eks. måltidsområde, sol og afslapning. En god måde at inddele afdelingerne på er med gulvtæpper og planter, der afskærmer, samt en tydelig placering af møbler, så hvert sted tjener sit specifikke formål.

En solseng kan også fungere som sofa, når I er flere, hvis du supplerer med et par ekstra puder. Den perfekte flade til soldyrkeren.

LÆS OGSÅ: Småt men godt: Lav din lille altan om til en oase

 

Udekøkken

Et udekøkken er perfekt til lange dage udenfor. De gange, hvor du ikke laver mad ude, er køkkenbordet også godt til afsætning eller til drinks. Har du ikke adgang til vand udenfor, så spring hanen over og sats på gasbrændere til madlavning.

 

Langt og smalt

Indret med lange og smalle møbler for at opnå ekstra rummelighed. Anskaf dig bænke, som også kan fungere som borde, siddepladser og afsætningsborde. I dag findes der mange flotte varianter til indendørsbrug, der også fungerer i et udemiljø, fordi de er fremstillet i materialer som stål, beton og sten. Så lås dig ikke fast på udendørsmøbler, men kig efter holdbare materialer.

En siddebænk er eksempelvis perfekt i stedet for stole. Den er nem at flytte rundt og kan rumme lidt ekstra personer, hvis det bliver nødvendigt.

LÆS OGSÅ: Åh den elskede terrasse! Sådan styler du den til sommer

 

Tekstiler

Indret med masser af tekstiler for at opnå en hyggelig og lun fornemmelse. Vi bor trods alt i Danmark, hvor det kan være rart at svøbe sig lidt. I dag findes der mange smarte tæpper og puder, som tåler vand – perfekt til os, som bor i et regnfuldt land.

 

Grupperinger

Skab tydelige rum, hvis du har en større terrasse eller udeplads. Gør det ved at stille planter i forskellige grupperinger – det skaber en helt anden fornemmelse end blot at stille en stol.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide