Stilet studenterfest i haven: Her er 10 budgetvenlige tips

Facts


Houzz er verdens største hjemmeside inden for indretning, renovering, design og arkitektur.

Se mere på www.houzz.dk eller @houzzdk.

Vi guider dig til at holde årets bedste studenterfest i haven, uden at det bliver besværligt eller dyrt.

Lige om lidt klækker landets studenter, og det betyder selvfølgelig fest og fejring i lange baner. Skal du selv huse en studenterfest eller reception i haven, kan du lade dig inspirere af disse 10 nemme tips til at skabe en hyggelig og uforglemmelig aften for studenten og vennerne – uden at det koster en bondegård. Hyggen er i centrum med kulørt pynt, afslappende loungekroge og lækker grillmad.

1. Sæt fut i grillen
Når der er mange munde, der skal mættes, er det oplagt at tænde op i grillen i haven. Det er både hyggeligt og praktisk. En nem og billig ret at lave til mange mennesker er grillede hotdog og grøntsagsspyd. Vil du undgå alt for meget opvask, kan du servere på engangsservice, som kan fås i mange sjove design og farver i hobbyforretninger.

2. En uformel og kreativ borddækning
Hvis du har inviteret gæsterne til siddende middag i haven, er det selvfølgelig flottere et dække et langt bord med porcelænsservice sammen med eksempelvis smukke buketter, grønne grene og en sommerdug i hør. Hold dog stilen uhøjtidelig, når det foregår i haven, og miks gerne stel og glas på kryds og tværs, så det fremstår skødesløst, men hyggeligt.

Hjemmelavet pynt på bordet er kun med til at give opdækningen endnu mere personlighed, så vær kreativ, og producér dine egne bordkort, glaslanterner og buketter med blomster fra haven.

LÆS OGSÅ: Så er der gæster! Ommøbler til festlige begivenheder

3. Stilet servering af drikkevarer
Der skal selvfølgelig også være kølige og lækre drikkevarer til en rigtig havefest. Anskaffer du dig et par store lemonadebeholdere som den på billedet her, kan du lave store portioner, som folk selv kan tappe af. 

TIP! Fyld en tredjedel af beholderen op med is, så drinksene holder sig kolde selv i bagende sol.

4. Pynt træerne
Har du mange træer stående i haven, kan du dekorere dem med farverige rispapirslamper, vimpler og andet kulørt pynt. Det giver en festlig stemning i hele haven. Du kan også give dig i kast med at lave hjemmelavede guirlander ud af gamle aviser og blade, hvis udgiften på pynt skal holdes nede.

5. Skab en hyggelig belysning
Når mørket falder på, skaber det en helt magisk stemning, hvis du hænger lyskæder op i træerne, på stakitter og buske. Det kan både være lyskæder med farvede eller hvide pærer. Træk en forlængerledning med stikdåse ud i haven og gå efter lyskæder med en god længde, hvis du vil hænge dem op i træerne og på buske rundt omkring i haven.

Lysende rispapirslamper er også dekoratove at hænge op i træer eller på snore over terrassen. 

LÆS OGSÅ: Udendørs hygge – inspiration til sankthansfest for hele familien

6. Levende lys
Har du ikke mulighed for at trække strøm ud til haven, kan lanterner med levende lys have samme effekt, hvis du hænger dem på grene eller stiller dem på jorden. Du kan nemt lave dine egne lanterner af papirsposer eller gamle syltetøjsglas med ståltrådshanke. Papirsposer egner sig specielt til at stille på jorden, men sørg for at stille små glas med fyrfadslys indeni, så der ikke går ild i posen.

LÆS OGSÅ: 8 lysende idéer – skab fede lamper af genbrugsmaterialer

7. Lav farverige baldakiner
Til en studenterfest i haven handler det om at skabe hyggelige kroge, hvor folk kan slå sig ned og tale sammen. En simpel måde at skabe et overdækket siddeområde på er ved at lave baldakiner ud af gamle lagner, kulørte saroner eller en anden form for tekstil. Spænd en kraftig snor op vandret mellem to træer eller mellem en husmur og en pæl, og hæng tekstilerne over på midten af snoren, så de danner et buet tag. Tænd levende lys, og læg godt med tæpper og puder på stole og bænke, så det får et mellemøstligt islæt.

8. Skab varme med parasoller
Hvis aftenen og natten bliver en smule kølig, kan det være smart at have slået et par parasoller op på forhånd. De holder på varmen omkring et siddeområde, og skærmer for vind, eventuel regn og nattedug.

9. Sørg for varme tæpper
Sørg desuden for at have tæpper liggende rundt omkring på havestolene, så gæsterne kan holde varmen i løbet af aftenen. Har du et lille bålfad, kan du også tænde op i det, så folk kan sidde og hygge sig omkring gløderne. Du kan købe billige fleecetæpper hos de fleste store møbelfirmaer for ingen penge.

10. Lav din pavillon om til et loungeområde
Det er rart at have flere overdækkede områder, hvis I skulle være så uheldige at få regn. Den klassiske og lidt kedelige pavillon, der koster omkring 70 kroner i byggemarkeder, kan du nemt lave om til et loungeområde, hvorfra der kan nydes kolde drinks og føres samtaler i timevis. Beklæd pavillonens tre sider med gennemsigtige tekstiler – gerne med mønster – så det får et eksotisk udtryk, og læg puder og tæpper ind på jorden, så gæsterne kan slænge sig.

Hvis du i forvejen har overdækkede kroge i haven, kan du alternativt stille en havebænk med vattæpper og puder ud og pynte med lyskæder, vimpler og blomster.

Rigtig god fest!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og