Nemt & elegant: 11 forskellige måder at style sengen på

Facts


Houzz er verdens største hjemmeside inden for indretning, renovering, design og arkitektur.

Se mere på www.houzz.dk eller @houzzdk.

Stilleben og gennemtænkt styling er ikke kun forbeholdt køkkenet og stuen. Se, hvordan selv sengen bliver flot at se på.

Matchende sofapuder, åbne hylder i køkkenet, stilleben i badeværelset… Kan du genkende dig selv? Men lægger du ligeså meget kærlighed, planlægning og tanker i at indrette dit soveværelse? Med sengetæpper, puder, sengegavle og natborde får du her inspiration til at gøre sengen til en smuk udstilling hved hjælp af enkle stylingtips og lidt fantasi.

Skab symmetri Det er rart for øjet at finde symmetri og balance i et rum, derfor er det almindeligt at spejle indretningen på hver side af sengen. Lad mindst ét element, som udgør en base, gå igen i rummet. Det kan eksempelvis være med et natbord på begge sider af sengen eller to ens sengelamper. Men lad eksempelvis små stilleben som en vase med blomster skille siderne fra hinanden, så der bliver skabt lidt personlighed og spænding for øjet.

Tænk på placeringen af puder Udover de puder, vi sover med, er det almindeligt og fint at supplere med et par pyntepuder i sengen. Dem kan du lægge bag hovedet, når du vil ligge og læse i sengen, og de fungerer også godt som dekoration, når sengen ikke bliver brugt. Overvej placeringen af puderne for at tilføje indretningen dét ekstra. Der findes mange råd angående placering af puder i sengen – i amerikanske soveværelser består sengen ofte af et hav af pyntepuder i forskellige størrelser og varianter. Mest almindeligt er det dog at anskaffe sig 3-4 puder, som placeres lidt skødesløst på sengen eller i rækker.

Sæt en sengegavl op En lidt større indgriben i indretningen er at anskaffe sig (eller selv lave) en sengegavl. For udover at være dekorativ som baggrund for sengen, er det også dejligt at sove omkranset af en gavl. Fliser, polstring, geometriske lister… Der er mange muligheder.

LÆS OGSÅ: 10 fantastiske sengegavle du selv kan lave

Skaf et lille natbord Ingen seng ser komplet ud uden et sidekick – natbordet. Her kan du stille nattens fornødenheder og lægge alt fra læsebriller til bøger. Vil du gøre det nemt for dig selv, kan du bare stille en skammel eller et lille bord. Hvis du vil udfordre dig selv, kan du i stedet…

… lave et natbord selv! En hængende variant som her på billedet har den fordel, at det ikke optager værdifuld gulvplads i små rum. Kombinationen af sengegavl, belysning og opbevaring er genial!

Bryd med kontraster Med et sengeområde i ensfarvede toner – lyse tekstiler mod hvide vægge – kan sengen hurtigt drukne i et hav af neutrale farver. For at bryde og skabe blikfang er det vigtigt at tilføre kontraster. Det kan du gøre med farver, materialer, mønstre eller former. I det her soveværelse er det natbordet, sengegavlen, læselampen og den blå plaid, der bryder med den hvide væg og det hvide gulv. 

LÆS OGSÅ: Sådan giver du de neutrale farver mere kant

Bænk for fodenden Med en bænk for enden af sengen kan du opnå flere funktioner alt efter, hvilken bænk du vælger. Med en bænk har du en siddeplads at skifte tøj på morgen og aften, og hvis du tænker flerfunktionelt, kan du finde en bænk med indbygget opbevaringsplads. En sådan variant er perfekt til at putte pyntepuder og sengetæpper ned i om aftenen. Rent visuelt rammer bænken sengen flot ind, især hvis den kombineres med en sengegavl.

Mange lyskilder Et eviggyldigt trick til at skabe stemning i et rum er belysning. Og soveværelset er ingen undtagelse! Arbejd med punktbelysning, grundbelysning og dekorativ belysning for at skabe en god helhed og muligheden for at variere lyset i rummet.

LÆS OGSÅ: Utraditionelle sengelamper – 6 spændende typer lys i soveværelset

Et afslappende udtryk Her kommet et taknemmeligt tip til dem, der hverken har tid eller lyst til at gøre sengen perfekt hver morgen – ignorer det! Der er en (praktisk) trend med sengetøj i krøllet hør eller sprødt bomuld, og med den slags linned kan selve sengeredningen afspejle en afslappet enkelthed. Puderne behøver ikke ligge perfekt, og en plaid der ligger tilfældigt på sengen indbyder til at tage en dejlig lur. Hvis sengeredningen er lidt sjusket, kan du i stedet satse på at finde en fællesnævner i rummet gennem farver for at skabe visuel harmoni.

… eller strengt og ryddeligt Al ære til sjuskethed, men det kan faktisk også være en uimodståelig fristelse at redde en perfekt hotelseng. Er du perfektionistisk anlagt, kan du satse på flere puder, der er placeret snorlige og kombinere det med et sengetæppe.

LÆS OGSÅ: Sådan får du et stilrent hotel-soveværelse

Leg med farver En mere permanent ændring end en egentlig sengegavl er at male væggen bag sengen. Farver er en genial måde at pifte soveværelset op på. Glem alt om ensfarvede overflader – vov dig ud i at male lister, lofter eller dele af væggen.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide