Sådan gør du klar til sommerfesten på et par timer

Facts


Houzz er verdens største hjemmeside inden for indretning, renovering, design og arkitektur.

Se mere på www.houzz.dk eller @houzzdk.

Vi giver dig 9 nemme tricks til at gøre hjemmet klar til fest, uden at du behøver at investere i en masse dyre ting.

Årets bedste sæson er over os, og med den kommer de herlige sommerfester. Uanset om det bare er en rolig grillaften, en stor studenterfest eller sankthans-fejring, er der ofte en hel del, der skal gøres inden gæsterne tropper op. Men lad dig ikke slå ud – der findes enkle tricks til at gøre dit hjem festklar til weekenden. Uden besvær og store omkostninger.

1. En storslagen entré 
Det første indtryk betyder jo som bekendt alt, og en indbydende entré til festen er en god begyndelse. Saml gerne en bunke lanterner foran døren eller porten, og sæt et lille skilt, der matcher begivenheden, op. Indram grusstien med potteplanter, hvis du ikke har tid til at plante selv. Det viser tydeligt gæsterne, hvor festen er, og hvilken indgang de skal bruge.

2. Dekorative vimpler
Vimpler behøver ikke kun være til store fester, men kan give et legende udtryk til alle slags arrangementer. Skal du holde middag på terrassen eller i havestuen, så hæng dem på kryds og tværs i taget med hjælp fra snor og små søm. Det fungerer også godt at dekorere med dem indenfor, og til hverdag kan de hænges op i børneværelset. 

LÆS OGSÅ: Så er der gæster! Ommøbler til festlige begivenheder

3. Rengør grillen hurtigt
Præcis som havemøblerne og andet, der hører sommeren til, behøver grillen også en rengøring i ny og næ. Det behøver ikke være besværligt eller kompliceret. Hvis du har en have, kan du lægge grillristen på græsplænen natten over og lade duggen fra græsset bløde belægninger og snavs op. Tør derefter af med en klud og lidt sæbe, hvis det er nødvendigt.

4. Vogn til drikkevarer
Intet er så elegant til en fest som en cocktailvogn, og denne klassiske udgave er moderne som aldrig før. Hvis du ikke vil bruge mange penge på en ny eller antik vogn, kan du bruge et sofabord eller en lille hylde prydet med aftenens drinksudvalg. Placer den gerne der, hvor gæsterne mingler, så de ikke skal trænges i et hjørne – eksempelvis på terrassen eller i et værelse med åben planløsning.

5. Luksuriøs hotelfølelse
Når der holdes fest, er det vigtigt, at badeværelset er ordnet og gjort sommerfriskt for gæsterne. For at opnå en luksuriøs fornemmelse kan du lægge nye frottéhåndklæder frem i små bunker, fjerne familiens hverdagsprodukter og dekorere med friske blomster. Glem ikke duften! En lækker sæbe og et duftlys er altid værdsat. 

LÆS OGSÅ: Udendørs hygge – inspiration til sankthans-fest for hele familien

6. Belysning på dugen
Lamper behøver ikke kun at hænge ned fra loftet. En lyskæde langs tallerkenerne på dugen gør det festligt og får gæsterne til at sidde længere ved bordet. Match lyskæderne med porcelænet og servietterne, og sørg for, at lyset ikke er for skarpt, da det kan virke en smule anstrengende at se på. Lyskæder er perfekte til middage udenfor, når det begynder at blive mørkt, og der findes flere batteridrevne udgaver, så du slipper for besværet med ledninger i festteltet.

7. Bliv cocktailmester
Har du ikke tid til at stå og blande drinks og servicere dine gæster midt i festen? Så er en glasbeholder med hane i så fald festens redning. Her kan du putte bær, mynte, citronmelisse og is i, og så kan gæsterne selv tappe en drink. Ikke nok med, at de er praktiske og flotte – de findes hos de fleste isenkræmmere til billige penge. Perfekt til sommerens arrangementer.

8. Drikkevarer, man taler om…
Præsentation er mindst lige så vigtigt, når det kommer til drikke, som når det gælder mad. For at give de klassiske drinks et nyt friskt udtryk, er glasbeholder-varianten et sommerligt koncept. Det går rent hjem med de farverige sugerør, men passer i øvrigt til en hvilken som helst form for sommer-arrangement. Du kan selv lave dem ud af gamle syltetøjsglas og beholdere. Alt behøver ikke være ens;  broget er charmerende!

LÆS OGSÅ: Stilet studenterfest i haven – her er 10 budgetvenlige tips

9. Et asiatisk touch
Rislamper rimer for mange på 70’erne, men de har fået et comeback og er populære dekorationer ikke bare til fest, men også til hverdag. Styling og farve er alfa omega. Sats på kraftige farver og kvantitet. Så bliver festen langt mere eksotisk.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og