Sådan skaber du den perfekte & rustikke væg

Facts


Houzz er verdens største hjemmeside inden for indretning, renovering, design og arkitektur.

Se mere på www.houzz.dk eller @houzzdk.

Er du også lidt træt af de rå murstensvægge, som længe har domineret boligtrenden? Her er der 20 fede alternativer.

De rå newyorker-vægge af mursten er de senere år blevet populære i indretningen. Er du træt af tendensen, findes der mange andre materialer, der kan give din bolig kant og kontrast. Vi har samlet 20 rustikke vægge, som kan fremhæve det industrielle og rå udtryk i din boligs forskellige rum.

LÆS OGSÅ: Brug varme farver i indretningen

 

Gedigent glas

De industrielle glasvægge kan være et godt alternativ til en egentlig væg, da de lader lyset strømme fra rum til rum. Den sorte metalramme tilfører en flot kontrast og noget råt til eksempelvis et rum som køkkenet.

Råt beton

Du tænker måske, at et materiale som beton er både tungt og kedeligt at hive inden for i din bolig. Tro om! Se bare på denne stue, hvor de to vægge i beton komplimenterer det lyse træ og den nordiske indretning på en elegant og rustik måde.

Eller her, hvor det grå beton bliver ‘varmet op’ af de rødbrune træmøbler.

LÆS OGSÅ: 25 stenede billeder – så vildt hitter beton i boligerne

Cool kalkede vægge

Vi kender det fra boliger i især Italien og Grækenland, hvor rustikke, kalkede vægge skaber en helt speciel stemning. Man ser typisk hvidkalkede eller kulørte vægge som her – ikke mindst den farvede kalk pynter på en enkelt væg i et rum.

Massevis af strandsten

Noget af et projekt, men flot er det. Bittesmå strandsten dekorerer væggene i dette badeværelse og skaber 3D-strukturer, der får rummet til at virke mere levende og dynamisk. Mange fliseforhandlere sælger også færdiglavede stenvægge på specialmål.

Genvundet træ

Ligger du inde med en bunke gamle træplanker fra et gulv, et gammelt møbel eller lignende kan du lave en væg ud af det. Se bare her, hvordan trævæggen i dette soveværelse giver rummet et rustikt udtryk på trods af pink tekstiler og et lyserødt loft.

Eller her, hvor man kombinerer tre rustikke elementer på væggene – glas, mursten og træ.

LÆS OGSÅ: Vovede vægge – indret med vandrette træplanker

Mat og glat

Du kan også give dine rum kant ved at sætte to kontrastmaterialer op mod hindanden. I badeværelset her har man mikset en mat betonvæg med glatte, polerede fliser.

Matmalet væg

Du kan også gøre det helt enkelt for dig selv og gå efter matte typer af maling, der kan give spil, skygger og tekstur på dine vægge.

LÆS OGSÅ: Hvad passer til sorte vægge?

From scratch

Eller skal der tilføres et autentisk råt look i rummet, kan du vælge at skrælle dine vægge fuldstændig for filt, maling og andre materialer og lade dem stå helt nøgne og rå.

Spartlede vægge

Du kan også tage skridtet videre og spartle dine bare vægge, men i stedet for at male dem, blot lade dem stå, som de er. Det skaber flotte og rustikke teksturer på væggen.

Træplader

Hele træplader kan også være et godt trick til at gøre dine vægge mere interessante og levende. I denne spisestue har man valgt lyse egetræsplader med flotte åreringe – det ligner næsten tapet.

Eller en mørk trævæg, der sørger for kontrast i et ellers lyst badeværelse.

LÆS OGSÅ: Væk dit hjem til live med 3D-strukturer på væggene

Miks med marmor

Marmor-trenden er svær at komme udenom. Og det flotte materiale er da også et perfekt alternativ til rustikke murstensvægge, hvis du ønsker et lidt blødere udtryk. Marmor er perfekt som bagplade i køkken og bad, hvorimod det er nemmere at gå efter marmor-tapeter til boligens øvrige rum.

Mere metal 

Dette teenageværelse er et eksempel på, at man godt kan bruge metal som dekoration på vægge, uden at det ligner en gammel lade eller en flyvestation.

Oprindelige vægge

Selv om mange ældre huse har gennemgået flere renoveringer, kan man indimellem være heldig at finde ind til de oprindelige vægge. Se bare dette fantastiske bindingsværkshus!

Kridt det op

Hvis du vil male en enkelt væg i dit hjem i en mørkere kontrastfarve, hvorfor så ikke vælge at bruge tavlelak, så du kan skabe en stor flade til at tegne og skrive på?

Miks det

Du kan lave din væg om til et helt kunstværk med rustikke materialer. Her har man blandet træ i forskellige farver og skabt en farverig endevæg i et kontor.

LÆS OGSÅ: 9 smukke uundgåelige tendenser

Vandskurede vægge

Det er godt nok stadig mursten, men de vandskurede murstensvægge er mere harmoniske end en newyorkervæg. Perfekte rammer til et minimalistisk og roligt soveværelse med kant.

Store sten

I denne spisestue er endevæggen lavet af store, rustikke sten, hvilket giver det aflange rum et flot fokuspunkt og ikke mindst dybde.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide