Interview: HAY fortæller om samarbejdet med IKEA

Facts

Mette Hjort Hay

Grundlægger af succesvirksomheden HAY, som hun har sammen med ægtefællen Rolf

Se mere på: www.hay.dk
Og på Instagram: haydesign

Vi var så heldige at få lov at komme til lanceringsevent hos IKEA & HAY, som har slået spalterne sammen, og lavet den fedeste kollektion. Vi blev budt velkommen med smoothies, snacks, vand og kaffe og de havde lavet det flotteste opsætning af deres kollektion på DOCKEN ved Nordhavn i København. Der var alt fra discokugler hængende fra loftet til deres egne lamper hængende over borde og sofaer, og de havde formået at skabe en hyggelig og hjemlig følelse, som en del af præsentationen af deres fælles kollektion.

LÆS OGSÅ: IKEA og Hay afslører nyt samarbejde!

Udover at blive præsenteret for deres kollektion visuelt, var stiferne af HAY, Mette og Rolf Hay, også med til eventet, hvor de fortalte om deres oplevelse om samarbejdet med IKEA. Samtidig blev vi introduceret til, hvordan de havde fundet frem til de forskellige produkter via en masse research indenfor målgruppen hos både IKEA og HAY, og talerne blev sluttet af med klapsalver og lækker mad, serveret af IKEA. 

Vi var så heldige at kunne få et personligt interview med Mette Hay, og opsamlede 3 af vores læsers spørgsmål til et lille, intimt interview. Tak for jeres spørgsmål, her kommer svarene fra Mette:

Q

Hvad er jeres egen personlige favorit af kollektionen?

A

Jeg har et par stykker.  Men vi har prøvet at lave en kollektion, hvor vi er glade for alle produkter og kan stå inde for alle vores produkter. Det, der begejstrede mig allermest var hele processen om at komme i gang med kollektionen og være med til at prøve at redesigne IKEA’s FRAKTA-bag (den blå ikoniske pose), det var helt klart det der var min største oplevelse i det her samarbejde.

Q

Hvad er grundlaget for jeres samarbejde med IKEA?

A

IKEA kontaktede os, det bliver jo mere og mere velset, at firmaer rækker hånden ud til hinanden. Jeg har flere gange mødtes med andre firmaer til en kop kaffe og snakket sammen, hvor man synes dét, man laver hver især, er mega fedt og spændende, så der er mange, der er begyndt at åbne op og skabe samarbejde på forskellige måder. IKEA ringede til os og fortalte, at de var et hold i København på inspiration, og spurgte om vi havde lyst til at mødes med dem og tale om mulighederne for et samarbejde. Der var rigtig god kemi, vi havde en åben dialog, og de spurgte os om en maaaasse spørgsmål i forhold til, hvordan vi synes IKEA kunne forbedres, og vi havde virkelig en skøn aften. To måneder efter ringede de ,og spurgte om vi kunne komme til Älmhult, hvor de har hovedkontor i Sverige – det er også der, designbeslutningerne bliver taget. Da vi kom derop, spurgte de os meget direkte, om vi kunne være interesseret i at lave en kollektion for dem med titlen ”Room for living”.

Q

Kommer der mere i fremtiden, tror I?

A

Vi har haft et utroligt godt samarbejde indtil videre, men vi har ikke på stående fod noget nyt i gang, og det ved jeg heller ikke, om der skal være. Men jeg kan jo enormt godt lide at lave produkter, så der skal være en form for relevans, og det syntes vi, der var denne gang. Så det må tiden vise, om der kommer mere samarbejde imellem os.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være