[single_post_category_name]

Fyldt 30 år? Her er 8 ting, du IKKE længere bør have derhjemme

Du er blevet voksen, men er dit hjem også? Sådan sikrer du, at din indretning passer til din alder.

Har du vinket farvel til 20’erne og taget hul på det næste årti? Så er dit hjem nok modent til en ommøblering. Mange af os trækkes med møbler, der passer bedre til et kollegieværelse end i et voksenhjem. Vi har bare vænnet os til deres tilstedeværelse og glemt alt om dem. Men nu er det tid til at lade indretningen indhente din alder, stil og smag. Her er 8 ting, du bør overveje at sælge eller donere til en fattig studerende, så du kan få et hjem, der passer til den, du er i dag.

1. Rislampen
Altså, det gælder selvfølgelig ikke alle rispapirlamper – ofte er de jo smukke, og den enkle, runde form passer til de fleste indretninger. Men de der små – og sandsynligvis lettere beskidte – rispapirlamper, som du købte til din studielejlighed, har nået deres udløbsdato!  På billedet ses et godt eksempel på, hvordan man kan indrette sig mere voksent med en rispapirlampe: hæng den lavt, så den ligner et kunstværk frem for en lappeløsning. Overvej også størrelsen – bigger is better, nu hvor du selv er blevet stor!

2. Den gamle Billy-reol 
Jo, den kan være fin, og versionen med glaslåger er da en opgradering fra den originale, åbne Billy-reol fra Ikea. Men hvis du har haft den længe, er den sikkert trist og slidt at se på. Der findes i dag utallige spændende reol- og hyldeløsninger, som kan give din stue eller dit soveværelse et helt nyt udtryk.

Læs mere: 10 måder at give reolen hovedrollen

3. De billige klapstole
De er geniale til altanen, strandturen og sommerhuset, men de fungerer bare ikke som en permanent installation omkring spisebordet! Invester i nogle matchende spisebordstole, og se, hvordan rummet med det samme bliver langt mere elegant. Det behøver ikke være dyrt – man kan sagtens få stilrene spisebordstole til overkommelige priser.

Find indretningsarkitekter og designere over hele Danmark

4. Futonen
Det selvfølgelig smart at have en ekstra seng til gæster, der gerne vil overnatte. En futon kan virke som en smart løsning, men den er lidt passé og ikke specielt køn – og heller ikke behagelig. Sats i stedet på en flot sovesofa eller en stilren og komfortabel chaiselong.

5. Filmplakaterne
Var du helt vild med Woody Allen, da du var 21, og har du stadig Manhattan-plakaten hængende, selv om du har et mere ambivalent forhold til filmmageren i dag? Eller hvad med Van Goghs blå-gule ‘Stjernenatten’?  Uanset hvilken plakat, du bare elskede for 10 år siden, er du sikkert ikke den eneste, der stadig har den hængende. Skift den dog ud med noget mere originalt – i dag kan man finde masser af unikke kunststykker online, og der er ingen grund til ikke at gøre det.

Læs mere: Her er 7 trends, du IKKE skal følge

6. Skåret porcelæn og slidt køkkengrej
Køkkenet er svært: Her ophober der sig med tiden skåret porcelæn, gamle statement-kopper og shotglas, som du aldrig bruger. Også stegepander og gryder bliver slidte med årene. Overvej, hvor meget porcelæn og service, du egentlig har brug for, og giv resten væk. Og udskift dine gryder og pander gradvist i takt med, at du får råd til kvalitetsudstyr i Le Creuset-klassen.

Se billeder af inspirerende, danske køkkener i vores arkiv!

7. De triste rullegardiner
Noget af det nemmeste og billigste, du kan gøre for at transformere dit hjem, er at udskifte dine rullegardiner. Sats på nogle med flotte nuancer eller spændende motiver – så du får en iøjnefaldende designdetalje med i købet. De flossede rullegardiner, som har hængt der, siden du flyttede ind, gør intet godt for din indretning.

8. Den kedelige kommode
Sidst men ikke mindst: opgrader din opbevaring! Vakkelvorne saml-selv-kommoder og billige plastikkasser får dit hjem til at fremstå mindre sofistikeret, uanset hvor fin resten af indretningen er. Led efter en gammeldags kommode på loppemarkeder og i antikforretninger, eller invester lidt ekstra i et moderne design.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide