Sådan får du plads til hjemmekontoret i det lille soveværelse

Facts


Houzz er verdens største hjemmeside inden for indretning, renovering, design og arkitektur.

Se mere på www.houzz.dk eller @houzzdk.

Savner du plads til et hjemmekontor? Hvad med i soveværelset? Her er 8 idéer til at kombinere kontor og soveværelse.

Det kan ofte være svært at finde plads til et hjemmekontor i boligen eller finde et sted, hvor der er tilpas med ro til at kunne arbejde i fred. Men har du overvejet at integrere et kontor i soveværelset?  Fordelen ved at etablere kontor her er, at der ofte vil være få møbler i soveværelset, og at der er ro og fred til fordybelse. Vi giver dig her 8 forskellige måder at integrere et lille kontor i et lille soveværelse. Find den løsning, der passer bedst ind i dit rum og til dit behov.

1. Brug et indhak
Nogle soveværelser har indhak og hjørner, der kan være svære at udnytte til ordentlig opbevaring. I stedet kunne du prøve at få skabt et lille hjemmekontor her. I dette soveværelse har man brugt et eksisterende indhak fra et specialbygget skab. Her udgør et lille skab med bordplade selve kontoret. Derudover er der opsat smalle hylder til opbevaring langs væggen. Et smart trick til at gøre hjemmekontoret til en naturlig del af soveværelset er at lade farven fra væggene gå igen i kontoret. Her er det lille skab og hylderne eksempelvis malet i samme grønne nuance som væggene. Bordpladen er desuden fremstillet i samme træsort som de små væghængte natborde.

2. Vælg et vægophængt bord
Når man skal indrette et hjemmekontor i et lille soveværelse, er det vigtigt at udnytte al den plads, der er til rådighed. Det kan blandt andet betyde, at du skal fokusere mere på kubikmeterne end kvadratmeterne. Helt konkret kan det være at vælge et vægophængt bord i stedet for et med ben eller bukke. Det efterlader mere guldplads i et i forvejen lille rum og gør det også muligt at gøre kontoret mindre, hvis du selv får speciallavet bordpladen. Hvis du savner opbevaring på et lille vægophængt bord, kan du bruge væggenes højde til opbevaring.

Det kunne også være et drilsk hjørne i soveværelset som dette, som er svært at udnytte med et andet møbel. Her har man sat en væghængt 1×1 m bordplade op på væggen for at spare gulvplads. Så længe du sikrer dig, at der er plads til en bærbar computer, så kan du arbejde på meget lidt plads. Brug i stedet højden i rummet til at opbevare mapper og papirer. Det kunne være med et par smalle hylder over hinanden.

LÆS OGSÅ: Få plads til hjemmekontoret på under en kvadratmeter

Du kan også få mange multifunktionelle vægmøbler, der er ideelle til soveværelset. Her er eksempelvis en kombineret reol og skrivebord – igen ikke noget, der stjæler kvadratmeter, men derimod udnytter kubikmeter. Vil du lade kontoret fylde endnu mindre i rummet, kan du i stedet for en stol vælge en skammel, som du nemt kan sætte ind under bordet, når du ikke bruger pladsen.

3. En Vinduesplads
Vi har en tendens til ikke at udnytte pladsen foran et vindue, fordi vi er bange for at blokere for det naturlige lys, eller synes det er besværligt, når der skal luftes ud. Faktum er bare, at det kan være nødvendigt i et lille værelse. Ved at placere hjemmekontoret foran vinduet, får du en skøn arbejdsplads med rigeligt lys og god udsigt. Prøv at finde et smalt bord, så du nemt kan nå og åbne vinduet, så det ikke bliver et irritationsmoment i hverdagen. Når du placerer hjemmekontoret her, kan du også bruge vindueskarmen til opbevaring, så du kan nøjes med et minde skrivebord.

Her er et lille hjemmekontor, der udnytter hjørnet ved vinduet. Det smalle bord gør det nemt at nå vinduerne, når der skal luftes ud. 

4. Smalle møbler
Med smalle kontormøbler kan du næsten få plads til et hjemmekontor hvor som helst i din bolig. Mange møbelfirmaer producerer sådanne møbler, der er tiltænkt små lejligheder med lidt plads. Bordet på billedet kan lænes op ad væggen, så der kun er brug for to bordben til at holde det. Skamlen kan trækkes ind under bordet, når du ikke bruger området. Herved fylder pladsen til sammen kun 30 cm i dybden.

Et andet smalt skrivebord, der også kan stilles op ad væggen. Du kan desuden nemt rykke rundt på dit hjemmekontor med møbler som disse. 

Brug for et specialbygget hjemmekontor? Find en ekspert nær dig

5. Brug soveværelsets længde
Til lange, men smalle soveværelser kan det være en oplagt løsning at bruge rummets længde til at skabe en kontorplads. Det kunne være med en lang, smal bordplade uden ben. Igen behøver den ikke være meget bredere end, at en bærbar computer kan stå der. Når du netop bruger længden, har du relativt meget afsætningsplads på bordet til dine andre ting. Med den løsning kan I også sidde flere ved hjemmekontoret ad gangen.

6. Kontor på gulvet
Hvis der virkelig er trangt med plads i dit soveværelse, kan du stadig godt få plads til et alternativt hjemmekontor. Hvis en stol eksempelvis fylder for meget i rummet – det kunne være på en hems som denne – kan du skippe den og lægge tæpper på gulvet til at sidde på i stedet for. Placer et par bløde puder i ryggen, så du sidder behageligt. Skrivebordet behøver derfor kun at være ca. 40-50 cm højt, hvilket gør det muligt at bruge et lille sofabord, der fylder mindre. En hyggelig og afslappet kontorplads.

7. Forlæng sengen
Der er som regel god plads omkring sengen, og du kan udnytte spildpladsen for enden af sengen ved at forlænge møblet med et skrivebord. Prøv at finde et bord, der passer til sengens materialer eller farver, så der bliver en naturlig overgang til hjemmekontoret. Her kan en skammel være en god løsning som siddemøbel i stedet for en stol, så du kan skubbe den ind under bordet, når du ikke arbejder. Så fylder dit hjemmekontor minimalt i det daglige.

8. De sammenklappelige modeller
I et meget lille soveværelse eller kollegieværelse er det oplagt at gå efter sammenklappelige møbler til sit hjemmekontor. Her er en væghængt model med en bordplade, der nemt kan slås op, hvis der skal skabes mere rummelighed i soveværelset. Det optager ingen gulvplads og måler kun ca 10 cm i bredden på væggen, når det er slået op.

Det kunne også være en sammenklappelig stol, der kan stilles op ad væggen, når du ikke sidder på den. Så er der efterladt mere gulvplads, når du skal klæde dig på om morgenen.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er