[single_post_category_name]

Den hemmelige ingrediens: Sådan spreder du hygge i hele hjemmet

Der findes én ting, som på uforklarlig vis løfter enhver indretning. Vi afslører hvad…

Du kender helt sikkert det der med at træde ind i et rum og øjeblikkeligt føle sig velkommen. Måske du nærmest drages mod et specifikt hjørne eller møbel – uanset om det egentlig er en behagelig siddeplads eller en god placering i rummet. Hvis du ikke helt kan sætte fingeren på, hvad det er, der tiltrækker dig, er svaret højst sandsynligt så simpelt som: tekstur. Tekstur er nemlig langt mere diskret end farve, form eller mønster, selv om det påvirker både syns- og følesans. En sprød, glat, blød eller ru overflade kickstarter vores fantasi og får os til at forestille os, hvordan det mon føles at røre ved en overflade – og det er noget, der sætter de rare følelser i omløb.

Lad os derfor taget et kig på 10 måder at bruge teksturer i indretningen, så hjemmet får mere varme, dybde og karakter.

1. Bløde tæpper
Hvem siger, man kun må bruge tæpper på gulvet? Lag-på-lag-metoden fungerer godt i indretningen, og du kan med fordel supplere gulvtæppet med tæpper eller plaider på sofaer, senge og andre møbler. Prøv også et lægge et mindre tæppe ovenpå et større tæppe, og eksperimenter gerne med kontraster og materialer – effekten er slående.

Læs mere: Nyt tæppe i stuen? Eksperten guider til den helt rette størrelse

2. Sjælefyldt håndværk
Rå keramik, håndlavede møbler, ujævnt glas, kurveflet og reflekterende metaller – tekstur bliver bedst, når rigtige menneskehænder har været på færde. Udstil dine unikke rejsesouvenirs, arvestykker og patinerede objekter som kontrast til de moderne, fejlfri og masseproducerede produkter.

3. Fine grupperinger
Hvis du har nogle fine ting med spændende teksturer og vil give dem ekstra tiltrækningskraft, så prøv at gruppere dem. Du opnår et skønt blikfang og et langt mere iøjnefaldende udtryk ved at samle tingene på et mindre område frem for at sprede dem for verdens vinde,

4. Tekstureret tapetet
Et tapet med struktur er en hurtig og smuk løsning, hvis du vil bringe tekstur til indretningen. Hvis du vælger et tekstureret tapet, skal du dog huske at tage hensyn til den effekt, det kan have på rummet: Glatte tapeter med en reflekterende overflade fremkalder en lidt glamourøs, barokagtig fornemmelse. Matte teksturer i form af eksempelvis et hørtapet som her giver omvendt en mere jordnær, landlig atmosfære.

Find tapeteksperter over hele Danmark

5. Varme træpaneler
Trædetaljer har en unik evne til at sprede varme i enhver indretning. Et klassisk brystpanel eller et andet panel på for eksempel badeværelset, der ellers nemt kan virke hårdt og koldt, er et genialt trick til at få rummet til at fremstå hjemligt og indbydende.

Hent inspiration i mere end 100.000 billeder af skandinaviske indretninger i vores billedarkiv

6. Betagende mursten
Hvis du er så heldig at bo et sted med murstensvægge, så lad dem komme frem i lyset. Det gælder også på uventede steder – for eksempel på badeværelset, i soveværelset eller i gangen – hvor de stemningsfulde stens struktur og dybde virkelig kan gøre en forskel. Andre industrielle byggematerialer såsom beton eller synlige metalrør kan ligeledes tilføje et tiltrængt skud tekstur.

7. Udtryksfulde fliser
En spændende stænkplade i køkkenet er det ideelle brud med de blankpolerede køkkenlåger, der ofte omkranser vores køkkenborde. Vælg natursten med naturlig struktur eller dynamiske mosaikker med et livligt, asymmetrisk mønster, der bølger og pulserer midt i dit køkken – men som ved nærmere undersøgelse er helt symmetriske.

8. Atmosfæriske møbler
Hvis strukturtapeter ikke lige er dig, kan du i stedet lade halvhøje møbler bringe interessante teksturer til dine tomme vægge. Skabe med rillede, mønstrede eller vævede låger er et opfriskende indslag på en ensfarvet væg.

Læs mere: De 6 største efterårstrends 2017 (spolier – tekstur er én af dem!)

9. Lodne pelse
En blød lænestol er et godt eksempel på et møbel, dine gæster vil slås om. Man ved bare instinktivt, at den vil være rar og hyggelig at sidde i – før man overhovedet har rørt den. Drys derfor gerne med bløde, pelsede tekstildetaljer (imiteret pels fungerer fint) rundt omkring i hjemmet.

10. Mere macramé!
Håndvævede vægudsmykninger har været fremme i nogle år, men bare fordi tendensen er aftaget en smule, betyder det ikke, at du skal glemme alt om de fine kreationer. En macramé eller måske en ampel bringer lune og varme til de kolde vægge.

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide