Sådan pynter du op, hvis din partner hader jul

Facts


Houzz er verdens største hjemmeside inden for indretning, renovering, design og arkitektur.

Se mere på www.houzz.dk eller @houzzdk.

Får din kæreste kryb, bare han ser spidsen af en nissehue? Læs, hvordan det alligevel bliver jul hjemme hos jer.

Bor du med en kæreste, kone, mand eller ven, der ikke helt deler din glæde for jul og oppyntning, er du nok nødsaget til at indgå et kompromis eller to og begrænse brugen af nisser, gran og glimmer. Men fortvivl ej, for der er masser af muligheder for at få julestemningen og julepynten ind i hjemmet på en diskret, men hyggelig måde. Vi giver 8 nemme tips til at pynte op til jul, så selv din julefjendske sambo vil kunne lide det.

1. Skab hygge med lyskæder
Lyskæder er ikke længere noget, vi kun hænger op til jul. Rigtig mange dekorerer deres hjem året rundt med hyggelige lyskæder omkring vinduer, spejle, over sengen eller i hjørner. Hvis du vil lidt væk fra den klassiske julelyskæde med små LED-lys eller stjerneformede lys, kan en kæde med glødepærer være et godt alternativ. De skaber et behagelig og hyggeligt lys og bringer et urbant og industrielt udtryk til din indretning.

Her har man valgt en sort lyskæde med glødepærer, der omkranser vinduet. Du kan også sætte kæden rundt i selve vinduet, så folk udefra kan se det hyggelige lys.

Her har man kombineret en klassisk julelyskæde med en trægren og sejlgarn – det gør udsmykningen mindre julet og mere rustik.

LÆS MERE: Pynt op med trendy materialer og afstemte farver

2. Brug naturlige materialer
Du kan stadig godt vælge pynt formet som klassiske julefigurer såsom grantræer, rensdyr og stjerner, men sørg for at materialerne er naturlige og nedtonede. Gå efter træ og metal, der gør pynten mere diskret og minimalistisk. Du kan eksempelvis som her lave et lille julestilleben med levende lys, lidt gran, metalstjerner, små juletræer og et lille dådyr.

3. Skriv julen ind
Det kan godt være, at nisser, hjerter og store julekugler er forbudt, hvis din bedre halvdel slet ikke er til julepynt, men der er masser af måder at komme uden om dette på. I stedet for at dekorere med julepynt, kan du skrive julede ting på dine vægge med alt fra wallstickers eller træbogstaver til guirlander. Her har man klippet tekst ud af glanspapir og sat det på en opslagstavle.

Du kan også investere i vægbogstaver, som mange interiørforretninger fører, og skrive glædelig jul på flere forskellige sprog. Hvis du vælger mindre bogstaver, kan det også være fint at hænge op på din hoveddør i stedet for en julekrans.

Den helt enkle, sorte guirlande med teksten ‘Merry Chistmas’ falder både godt og naturlig ind i en indretning, der er domineret af grå og hvide nuancer.

LÆS OGSÅ: Undgå 5 typiske fejl, når du pynter op til jul

4. Dekorer med vintergrønt
Der er rigtig meget fint grønt, du kan bruge til udsmykning af dit hjem i december. Du kan som på billedet her købe eller selv lave en krans med mos, du kan hænge op i vinduet eller på døre. Her har man tilføjet et lille hvidt rensdyr, der er en fin og diskret juledetalje til kransen.

Du kan også sætte grene med røde bær i pæne vaser. Den røde farve sørger for hyggelig julestemning, som din partner nok også vil kunne nyde.

Her er et eksempel på en elegant vinterkrans med blade. I dette hjem har man brugt en strop i lys kernelæder, der hænger på væggen med en kobberknop – det gør kransen spændende, når nu de røde silkebånd er bandlyst. 

TIP! Hvis du selv vil kreere en vinterkrans, kan du eksempelvis bruge eukalyptusblade. De har en helt speciel mat, grøn farve, der er elegant og dekorativ.

Din tur: Så nemt laver du dine egne, enkle naturkranse

5. Find alternative juleornamenter
Hvis du skal undgå juleornamenter med engle og nisser, handler det om at tænke kreativt. Men der er faktisk masser af muligheder for at finde alternativt julepynt, du både kan hænge på juletræet, i vinduer eller på vintergrene. Du kan eksempelvis bruge sjove papirskugler i forskellige farver og former. De er også festlige til nytår!

Gamle sider fra en bog er ligeledes en anderledes form for julepynt, som du har lige ved hånden derhjemme. Sæt dem på grenene af et lille træ, eller hæng dem på en lang snor, og lav en guirlande.

6. Festlige guirlander
En anden måde, hvorpå du kan pynte festligt op til jul, er med dekorative guirlander. Her kan du simpelthen vælge at gå uden om de klassiske julemotiver og i stedet finde guirlander med grafiske mønstre eller anderledes materialer. Ser man bort fra julepynten nederst i billedet, er guirlanden her ikke ret julet, men derimod festlig med de geometriske former og metalliske farver. I stedet for en enkelt ranke kan du, ligesom i dette vindue, hænge fire ranker op over hinanden, så der kommer lidt mere volumen på.

En helt hvid guirlande med stofvimpler placeret under loftet, kan også være fin udsmykning til en gang eller entré i løbet af december. Den er enkel og minimalistisk, men skaber stadig dynamik i et rum.

LÆS MERE: Skab en cool, grafisk jul med sort, hvid og striber

Denne udgave er lavet af små garnpomponer i fine farver. Udover at pynte fint på væggen i julemåneden, er den også fin at have hængende på eksempelvis et børneværelse eller i hjemmekontoret.

7. Masser af levende lys
Julen er jo lysenes fest, så hvorfor ikke fejre det med masser af hyggelige stearin- og fyrfadslys i flotte stager? Du kan eventuelt tilføje små kogler, mos eller valnødder ved siden af stagerne for at give dem et lille strejf af jul. Her er den klassiske Kubus-lysestage i messing kombineret med hvide og grå lys samt små grankogler, hvilket resulterer i et hyggeligt og nordisk udtryk.

Du kan også tilføje lidt mere jul og farve ved at bruge gamle flasker i grøn og rød som lysestager. Det er stadig en helt simpel dekoration, som ikke skriger af jul, men som skaber masser af hygge i en vindueskarm eller på spisebordet.

8. Rustikke gevir
Rensdyr bliver ofte associeret med julen, ikke mindst fordi de gennem historien har trukket julemandens kane d. 24. december. Da det nok bliver en smule besværligt at dekorere med et udstoppet rensdyr, kan du omfavne en af de helt store nordiske indretningstrends med gevirer. Gevirer kan give dine rum et rustikt udtryk, hvis du lægger dem henslængt på sofabordet eller bruger det som bordpynt til juleaften. Det er nem og diskret måde at tilføje lidt jul i hjemmet på.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er