[single_post_category_name]

Sådan laver du en rå newyorker-væg hjemme hos dig selv

Det er faktisk ikke så svært at grave sig frem til de smukke, rustikke mursten. Houzz guider dig trin for trin!

Rå murstensvægge hitter, og med god grund – de kan nemlig give ethvert rum både charme og kant, uanset om du nøjes med en endevæg eller går all-in med flere vægge. Og det bedste af det hele er, at du med lidt tålmodighed og de rette hjælpemidler ved hånden sagtens kan fremtrylle en murstenvæg i bedste New Yorker-stil – helt selv!

LÆS MERE: Houzz Tour – Sofias rå og farverige hybel i New York

DET SKAL DU BRUGE:

• Hammer og mejsel
• Afdækningsplast, pap og malertape
• Beskyttelsesbriller, handsker og støvmaske
• En hård skurebørste
• Stor pensel og citronsyre
• Forankringsgrunder og forstøver

INDEN DU GÅR I GANG:
Først og fremmest skal du selvfølgelig sikre dig, at der rent faktisk er en murstensvæg inde bagved den pudsede facade. Bank lidt puds af et par diskrete steder, så du ved, hvad der gemmer sig bag – både materiale og farve kan overraske. Er du usikker, bør du altid rådføre dig med en ekspert, inden du går i gang.

Find din ekspert i vægbeklædning lige her!

SÅDAN GØR DU:
1. Ryd rummet for møbler, og afdæk fra gulv til loft omkring den eller de vægge, du arbejder på. Læg også usamlede papkasser på gulvet som beskyttelse. Arbejdet vil støve utroligt meget, så sørg for at få dækket godt af.

2. Nu er du klar til at gå i gang med hammer og mejsel. Hvis du har tapetserede vægge, går det nemmest, hvis du fjerner tapetet først, da det holder sammen på pudset. Start nedefra, og bank mørtel og puds af væggen i en 5-10 cm høj linje hele vejen hen langs bunden af væggen. Fortsæt nedefra og op i linjer af ca. 10 cm.

3. Det er meget forskelligt, hvor godt puds og mørtel sidder fast, så nogle steder skal der bankes godt til, mens det andre steder går noget lettere. Få så meget med som muligt. Vær meget forsigtig omkring loft og paneler. Bank ganske forsigtigt, så du fornemmer, hvor meget der skal til, før pudset falder af – det er især vigtigt at være forsigtig, hvis du har stuk i loftet.

LÆS MERE: Mursten på gulvet? Et stensikkert valg i alle hjemmets rum

4. Så er det tid til oprydning og nedvaskning af væggen. Fej først væggen med en kost for at løsne støvet. Derefter skal du i gang med at vaske væggen med skurebørste og vand – vær forberedt på at gentage processen en del gange. Det er en god idé at give væggen en omgang citronsyre for at få det sidste løse puds af. Brug en pensel til dette, og hav en skurebørste klar til at fjerne de rester, som løsner sig efterhånden.

5. Når væggen er tør, skal den have en omgang forankringsgrunder, der binder støvet til væggen – så undgår du, at væggen drysser. Tilbage er kun at nyde det endelige resultat!

TIP: Ønsker du en mere lys og ensfarvet udgave af det rustikke look, kan du sagtens male murstensvæggen, men vær opmærksom på at anskaffe maling, der egner sig til formålet.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide