[single_post_category_name]

Disse farver skal du indrette boligen med i 2018

De mørke farver er et sikkert hit i 2018 – rød slår for alvor igennem, men de gule nuancer er også godt på vej.

LÆS OGSÅ: Gode råd ved køb af drømmeboligen

2018 bliver ikke noget kedeligt år i vores boliger. Vi danskere har de seneste år kastet al sikkerhed over bord og turde gøre flere anderledes og morsomme ting i vores hjem, og det bliver vi i dén grad ved med. Vi er færdige med kun at have hvide vægge og ensfarvede møbler.

Af Linda Åhman

I år skal der eksperimenteres. Udtrykket skal være elegant og huleagtigt med en snert af leg og komik over sig. Det fortæller en lille håndfuld af Danmarks farveeksperter:

  • Pernille Kirstine Møller, trendforsker med speciale i livsstilstrends. Hun er konsulent hos PEJ-gruppen og ejer af bureauet Curated.
  • Annette Høj Vraa, Retail Marketing Coordinator og farveekspert hos Dyrup A/S.
  • Mette Helena Rasmussen, indretningsekspert, kendt fra TV og ejer af interiør- og tapetbutikken Retro Villa.
  • Linea Hertzberg, Trade Marketing Coordinator hos Sadolin samt boligstylist.

 

Vi går mørke tider i møde

Som boligejere går vi lyse tider i møde, fortæller trendekspert Pernille Kirstine Møller. Vi er optimistiske og har lyst til at kaste os ud i nye indretningseventyr, og det fører os i en mere eksperimenterende retning, hvor der er plads til alle slags farver i hjemmene – selv de mørke nuancer, som har oplevet stigende popularitet i 2017, og det fortsætter i år.

 

Det er Linea Hertzberg fra Sadolin helt enig i:

Vi ser en større og større trend og øget interesse for mørkere og mere mættede farver. Såvel grønne, blå og grå farver i den dybe, mørke ende som de lette, støvede i samme skala vinder stærkt frem. Som kontrast til disse farver ser vi rød i alle nuancer, fra dyb bourgogne og rustrød til fin støvet gammelrosa. Desuden vinder gul også ind – både karrygul og solskinsgul – nok især på detaljer.”

LÆS OGSÅ: Elsker du boligindretning? Så må du ikke gå glip af dette!

Annette Høj Vraa fra Dyrup ser juvelfarverne blive meget populære i 2018 og det skyldes især, at vi søger ro og rare øjeblikke, når vi er hjemme. Her vil vi gerne opnå en behagelig frihed, hvor vi kan søge ly mod bekymringer:

 

De mørke farver har helt klart gjort deres indtog i de danske hjem. Der findes selvfølgelig stadig en nordisk tendens med en masse pasteller, men selv de bliver mere dystre og støvede. De mest populære farver i den kommende sæson bliver juvelfarverne som mørk blå, mørk rød og mørk grøn. Dem tror jeg meget på, da de kan tilføre elegance og hulestemning til vores hjem. Det er tendenser, som afspejler, hvad der sker rundt om os i samfundet lige nu. De mørke farver kan skærme os mod en urolig verden udenfor, da de skaber ro, trykhed og varme,” siger hun.

SE OGSÅ: Danske boligbloggere: 6 Trends, der dør i 2018

 

Rød er den store trend

Indretningsekspert Mette Helena Rasmussen er på ingen måde i tvivl om årets farver:

Rød, rød, rød, rødbrun, lilla, brændt sienna, teracotta og okker. Rød er farven! Men den bliver for vild for mange i starten, så brændt sienna og okker vil vinde ind som varme, omfavnende farver, der giver hygge og stemning,” siger hun og uddyber:

 

Vi gør oprør mod det kølige, spæde, skandinaviske look, som er blevet synonym med et præ-teenageværelse og gør vores indretning mere voksen. Den rene røde kommer tilbage i indretningen, men vi vil være mere forsigtige med at tage imod den.”

LÆS OGSÅ: De bedste boligbutikker i København

Test dig selv: Hvor mange trend-ting har du derhjemme?

Den anskuelse er Pernille Kirstine Møller helt enig i. Hun mener samtidig, at vores mod på farverne viser, at vi foruden hyggen også gerne vil have en indretning, der kan skabe glæde:

Rød har i 2017 vundet indpas, specielt i moden, men er også begyndt blive en stor del af indretningen i friske og festlige detaljer. Også lilla, er en voksende tendens i indretningen. Derudover fortsætter dyb grøn, nærmest petroleum, som en stor tendens. Altså farver, som har noget friskhed over sig. Dog er det vigtigt at understrege, at det ikke nødvendigvis er alle farver på én gang. Vi skal undgå, at det ender i cirkusstemning,” siger hun.

 

Mal det hele – eller bare lidt

Farverne skal altså bruges på en voksen og sofistikeret måde uden for megen sammenblanding. Derfor er det meget naturligt at male vægge, paneler, gulv og loft tone i tone og altså lade det hele indgå i samme nuancespil. Vi indretter os i små huler med møbler og tekstiler i matchende nuancer, pointerer Mette Helena Rasmussen.

 

Der er imidlertid også en åbning for dem, der ikke har lyst til at omdanne hele deres hjem til et rødt palads, fortæller Annette Høj Vraa fra Dyrup.

LÆS OGSÅ: 7 fund der gør boligen lidt hyggeligere

Dem, der er rigtig modige, maler de mørke farver i hele rummet og måske endda loftet i en mørk farve også. Dem, der er mere forsigtige, kan nøjes med en enkelt væg eller to. Hvis man ikke tør at male sine opholdsrum mørke, kan man starte i soveværelset, hvor de mørke farver virkelig kommer til deres ret,” siger hun.

 

Og når først den ene væg har fået farve, er der rigtig mange, som tør tage springet videre, pointerer Linea Hertzberg fra Sadolin og uddyber:

Vi ser en markant stigende tendens til, at vi tør prøve lidt mere, når vi taler om farver. Når først vi tør springe ud i at for eksempel male en enkelt væg i soveværelset, opdager vi, hvor stor forskel det kan gøre for indretningen, og så er forbeholdene og usikkerheden brudt ned.

SE OGSÅ: 7 trends, der sikkert går af mode i 2018

Det er med farver, som det er med følelser, fortæller Linea Hertzberg. De udvikler sig hele tiden, og alle udvælger deres farver til boligen, fordi de gerne vil skabe en bestemt stemning eller følelse i et rum eller hjørne af boligen – i soveværelset vil vi gerne have en farve, der skaber ro og afslapning og i køkkenet søger vi farver, der giver energi. Og som verden ser ud lige nu, vælger vi farver, som skaber ro og nærhed men med et åbent og nysgerrigt udsyn, konkluderer Linea Hertzberg.

LÆS OGSÅ: Advarsel – Her er 7 trends, du IKKE skal følge

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide