Sådan får du plads til hjemmekontoret på under én kvadratmeter

Facts


Houzz er verdens største hjemmeside inden for indretning, renovering, design og arkitektur.

Se mere på www.houzz.dk eller @houzzdk.

Måske tænker du, at der slet ikke er plads til et arbejdshjørne hjemme hos dig. Men det kan fylde overraskende lidt…

Vores arbejdsliv bliver mere og mere fleksibelt, og mange har efterhånden mulighed for at arbejde hjemmefra. Et hjemmekontor skal gerne være et rart og hyggeligt sted at være, så dit arbejde bliver en leg. Men hvordan indretter du et hjemmekontor, hvis pladsen er begrænset? Houzz giver dig masser af tips med på vejen.

Udnyt gangen
Hvis det er muligt, så udnyt pladsen i din gang, så det ikke bare er et rum, man passerer. Har du en endevæg, kan du få en bordplade skåret til i byggemarkedet, så den har de helt rigtige mål, og pladsen udnyttes optimalt. Brug også væggene bedst muligt ved at hænge en eller flere hylder op til opbevaring, så du kan holde skrivebordet ryddeligt og fokusere på dit arbejde. 

TIP:  Et spejl giver rummet dybde og vil få det til at virke større, end det er.

Træk en bordplade ud
Er pladsen trang, kan et multifunktionelt møbel være en perfekt løsning. Her gør den udtrækkelige bordplade det fint som skrivebord, og du kan hurtigt pakke din arbejdsstation sammen, når du er færdig – en smart og praktisk løsning, hvis du ikke har lyst til at investere kvadratmeter i en permanent skrivebordsplads.

LÆS OGSÅ: Kom til bunds i de rodede papirbunker – Én gang for alle!

Hjemmekontor i hjørnet
Brug et hjørne i stuen til at lave et lille kontorpladsarrangement. Det behøver ikke fylde så meget og kan med lidt omhu integreres i rummet, så det blender fint ind med den øvrige indretning og ikke ligner en kontorplads. Drop den klassiske kontorstol og find i stedet en fin stol eller skammel. 

TIP: Vælg gerne et smalt skrivebord, så det ikke kommer til at virke dominerende.

Udnyt repoet
Tænk kreativt, og se på dit hjem med nye øjne – måske har du en hems, som du kan udnytte til kontorplads? Har du en trappe, kan du måske lave en løsning ud af det – hvad med at bruge de uudnyttede kvadratmeter under trappen til en lille skrivebordsplads?

LÆS OGSÅ: Gem hjemmekontoret væk bag smarte skydedøre

Niche som kontorplads
En lille niche som denne mellem to vægge er det perfekte sted til et lille kontor. Marker arbejdspladsen med et fint tapet eller tavlelak, som du kan bruge til noter. Skabe kan fylde meget i et lille hjem, så brug i stedet pladsen under og over skrivebordet til opbevaring af kontorgrej og andre sager.

SE OGSÅ: Sådan indretter du et hjemmekontor på budget

Kombineret gæsteværelse og hjemmekontor
Ofte bør man så vidt muligt undgå at bruge sit soveværelse som hjemmekontor. Det er her du skal sove og lade op til en ny produktiv dag, og du får en bedre start på dagen, hvis du er fri for at slå øjnene op til bunker af arbejde og to do-lister. Er du så privilegeret, at du har et ekstra rum til rådighed, kan du bruge det som kombineret gæsteværelse og kontor. Arranger et hyggeligt hjørne, og nyd, at du kan gå afsides, når der skal arbejdes igennem. 

TIP: Opbevar dine småting i fine æsker stablet på gulvet, så du undgår rod på skrivebordet – det er både dekorativt og praktisk.

Skrivebord og reol i ét
Tænk kreativt, når du møblerer dit hjem. Måske kan skrivebordet integreres i reolsystemet? Der er masser af muligheder for at sammensætte en løsning, der opfylder lige netop dine behov. Denne elegante Royal System-reol kan f.eks. sættes sammen i moduler, præcist som det passer dig bedst. 

TIP: Saml papirer og lignende i dekorative æsker. Er I flere om kontoret, kan I have en æske i hver jeres farve.

Kreativ opbevaring
Her har man placeret et skrivebord lige foran et indbygget skab, der fungere perfekt som alternativ til en reol eller hylde til dit arbejdsgrej. Så har du altid dine ting lige ved hånden, og du kan lukke af for rodet og lade kreativiteten få frit løb.

Se tusindvis af tjekkede hjemmekontorer her!

Det mobile kontor
Et møbel med hjul kan være den optimale løsning i det lille hjem. Har du f.eks. et mobilt bord stående midt i stuen, kan du trille det over i et andet hjørne, når du skal have arbejdsro og noget fra hånden.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være