7 tips til indretning af små hjem

At indrette en lejlighed eller et rum på få kvadratmeter kan hurtigt blive en stor opgave. For hvordan udnytter du de få kvadratmeter bedst muligt? Vi har her på redaktionen ladet os inspirere at forskellige boliger, hvor kvadratmeteren er blevet udnyttet til det yderste. Læs med og se om du kan få nogle gode idéer til dit hjem.

LÆS OGSÅAdventskonkurrence: Vind en valgfri sofa fra ILVA

1. Skab din egen rumfordeling med møbler eller gulv

Bor du i en 1-værelses lejlighed eller blot i et hjem med mangel på rum, så skab dine egne fordelinger. Du kan skabe dine rumfordelinger ved at forskelliggøre gulvets materiale eller ved hjælp af et møbel som eksempelvis et vindue, en reol eller et klædeskab.

2. Opbevar højt

Mangler du plads til opbevaring? Så kig op! Der er nemlig plads fra gulv til loft, dog er det de færreste, der udnytter de øverste meter af rummet. Indret derfor med høje reoler eller skabe og udnyt derved rummet bedst muligt.

3. Brug din gang

Hvem siger at gangen kun er til overtøj og sko? En gang er ofte lidt et ”spild rum” og mange af os ønskede måske at gangens kvadratmeter lå et andet sted i hjemmet. Men nu hvor de ligger i gangen, kan man lige så godt udnytte de kvadratmeter man har, og bruge gangen til kontor, garderobe, opbevaring eller en helt fjerde ting.

LÆS OGSÅ: Fleksibel og funktionel indretning

4. Vær fantasifuld med din opbevaring

Tænk kreativt! Du har altså kun meget få kvadratmeter at gøre med, så det gælder om at udnytte alle tænkelige muligheder for opbevaring. Hvad med trappen op til hemsen kan den bruges som opbevaring? Eller hvad med at hæve sengen en smule, for at gøre plads til skuffer? Be creative – tænk ud af boksen!

5. Middag for to

Det er skønt at få gæster på besøg, men bor du alene eller med en kæreste, er man oftest kun en eller to til spisning, og det er derfor oplagt kun at have et topersoners spisebord. På den måde fylder dit spisebord mindre, og dit køkken eller din spisestue vil virke større. Et godt tip er at købe et slå-ud-spisebord, så der er plads til dine gæster, når de kommer på besøg. Herudover er et rullebord altid en god idé til opbevaring af jeres mad – på den måde vil i få mere plads på bordet.

6. Kontoret med hylder

Kniber det med pladsen til et hjemmekontor? Så er hylder vejen frem. Hylder er nemlig super oplagte at bruge som bord til dit hjemmekontor. På den måde fylder kontoret knap så meget, og så er du fri for at støde bene ind i bordben.

LÆS OGSÅ: Brug varme farver i indretningen

7. Højt til loftet

Er du en af de heldige som har højt til loftet? Så udnyt det! Der er nemlig rig mulighed for selv, at kunne sammensætte en hems. Det kræver lidt håndværk og kreativitet, men det kan altså lade sig gøre. I dette tilfælde er Google og byggemarkedet din ven, og der findes et hav af guides derude. Ved at udnyttet dit hjem med hems, får du pludselig et ekstra rum til rådighed til måske et nyt soveværelse eller opbevaring?

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og